AKP'li Aydoğdu Meclis Kürsüsünden Seslendi: 'Şeriat Bizim Hukukumuzdur ve Her Şeyin Üzerindedir'

AKP Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu bütçe görüşmeleri sırasında TBMM'de yaptığı konuşmada 'Şeriat her şeyin üzerindedir, yani hukuk her şeyin üzerindedir. Şeriat bizim hukukumuzdur, genel hukukumuzdur, örfi hukuk bunun içindedir' dedi.  

Dün TBMM'de Danıştay bütçesinin görüşülmesi sırasında AKP Aksaray Milletvekili eski Vali Cengiz Aydoğdu 'Şeriat bizim hukukumuzdur' ifadelerini kullandı. Aydoğdu'nun bu çıkışına CHP sıralarından tepki geldi.

"Şeriat her şeyin üzerindedir"

Aydoğdu şu ifadeleri kullandı:

“Bizim tarihimizde hiçbir şekilde şahsın hukukunu, kişinin temel hak ve hürriyetlerini düzenleme devlete bırakılmamıştır, bunu toplum kendisi yapmıştır. Şeriat her şeyin üzerindedir, yani hukuk her şeyin üzerindedir. Şeriat kelimesinden korkarız, hayır öyle değildir, şeriat bizim hukukumuzdur, genel hukukumuzdur, örfi hukuk bunun içindedir. Padişahların yaptığı hukuk hukukçuların hukukudur.”

CHP'li Özkoç: "Burada şeriat değil, medeni hukuk geçerli"

Bu sözlere CHP'li Engin Özkoç, “Laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nde şeriat hukuku değil; adaletli, medeni hukuk geçerlidir. Valilik görevi yapmış bir kişinin en azından bunu biliyor olması gerekir, kendisini kınıyorum” diye tepki gösterdi. 

Özkoç “Burada, ‘Şeriat bizim hukukumuzdur' diye bir konuşmayı, bir vali yapamaz, doğru değildir” deyince AKP'li Aydoğdu, “Şeriat bizim hukukumuzdur demedim” biçiminde sözlerini değiştirdi. Ancak Aydoğdu'nun ‘'Şeriat bizim hukukumuzdur'' sözleri tutanaklarda yer alıyor.

AKP'li Aydoğdu'nun sözlerine sosyal medyadan tepkiler 👇

İlginizi çekebilecek diğer haberler...

TÜİK'e Göre İşsizlik Yine Azaldı: Yüzde 12.7
Yeni Şafak'ın Yalan Haberine İBB Sözcüsü Ongun'dan Yanıt: 'Galiba Alileri Karıştırdınız'
Gelişmiş Ülkeler Stoklarını Doldurdu: 'Aşıların Yüzde 53'ü İstiflendiği İçin Milyarlarca İnsana Ulaşamayacak'

Popüler İçerikler

TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
YORUMLAR
10.12.2020

Resmen rezillik... ülkenin geldiği duruma bak. Mecliste şeriat güzellemesi yapılıyor.

10.12.2020

Şeriatı çok istiyorsanız şeriatın merkezi Suudi Arabistana gidebilirsiniz bu ülkenin hukukunu anca rüyalarınızda değiştirirsiniz Arap bozuntuları sizi!

10.12.2020

şeriatın geçerli olduğu ülkelerde millet akın akın kaçarken bizde ise orta doğuda hiçbir ülkede olmayan medeni hukuk geçerli ama bir insan bir şeyin kıymetini kaybedene kadar anlamıyor. Freud yine şaşmaz kim en çok namustan bahsediyorsa en büyük namussuz odur.Genelde bir ortamda kim dinden işte namus ahlaktan bahsediyorsa genelde arka planda en ahlaksız işlere bulaşmış oluyor.Bu şeriat bu kadar güzel bir şeyse niyee millet akın akın kaçıyor diye düşünmek lazım .

TÜM YORUMLARI OKU (63)