AKP'li Ahmet Sorgun'a Göre İntiharların Nedeni 'Ekonomi' Değil, 'Eş Problemi'

Daha önce 'ekonomik kiriz yok' açıklamsıyla gündeme gelen AKP Milletvekili Ahmet Sorgun, intiharların nedeninin ekonomi olmadığını eş problemi olduğunu iddia etti.

AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Kanal 42'de yayınlanan programa konuşarak, son zamanlarda medyaya yansıyan intihar olaylarına ilişkin olarak konuştu.

'İskandinav ülkelerinde intihar oranı yüksek' savunması

'İntiharlar yalnızca ekonomik değil, bunlara psikolojik etkenler de dahil' diyen Sorgun, 'İntiharların hiçbirine gönlümüz razı olmaz, açlıktan intihar etti. Haşa! Geçen sene Konya’da bir olay oldu. Çıkarttık, baktık. Adamın şu kadar mal varlığı var. Ailevi problemler, depresyonlar oluyor sonra ekonomik sebeplerle intihar etti deniliyor. Dünyanın en fazla ekonomisi gelişmiş olan İskandinav ülkelerine baktığımızda, peki neden intihar vakalarının en fazla olduğu ülkelerin de arasında olduğunu sorgulayalım.

İntiharları 'eşlere' bağlayan Sorgun şöyle devam etti:

'Hiçbirimizin şartları eskisi gibi değil. Bazen biri çıkıyor köprüye, çatıya falan yüzde 90’ının daha sonra eşiyle problemli olduğu ortaya çıkıyor. Bunlar toplumun güvenini sarsar. Ellerinde hazır bir şablonlar intihar edenlere ekonomik sebepli ifadeleri yer veriliyor. Birileri bunları söylesin, 'Tayyip Erdoğan’ın da işi gücü yok bütün bunlara cevap versin'. Bu ucuzluktan kaçınmak gerekiyor. Ticaret dediğiniz şey kâr da eder, zarar da eder. Hayatta iniş de var çıkış da var. Uçak çıkar da iner de. İsteniyor ki her zaman yükseğe çıkalım. Ama hayat her zaman istediğimiz gibi sürmez.'

Ters Tepmişti: 'CHP Yalan Üretim Merkezi' Videosunu Erdoğan Kaldırttı İddiası
Bilim Kurulu Üyesi: 'Toplumsal Bağışıklık İçin Çocuklar da Aşılanmalı'
Elon Musk'ın SNL Şovu Dogecoin'i Hayal Kırıklığına Uğrattı

Popüler İçerikler

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
Sonunda Bu da Oldu: Antalya'daki Bir Otelde Türk Müşteriden 120 Euro "Milliyet Farkı Ücreti" Alındı
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
09.05.2021

Allah sizi bildiği gibi yapsın! Bütün problem bu yani eş problemi! Kafa çünkü ancak buna çalışıyor!

Ekonomik sorunlar eşlerin arasını bozuyor olamaz mı acaba ? Adamın cebinde 5 kuruşu yok, dertten sıkıntından s.ki kalkmıyor sonra eşiyle arası bozuk. E bozuk olur tabii. Sayın vekil en basit haliyle yazdım umarım anlarsınız.

09.05.2021

Zor

09.05.2021

Biri bence bu beyefendiye intihar eden ve not bırakan kişinin karısının vefat ettiğini söyleyebilir mi olmayan eşin probleminden intihar edeceğini sanmam öyle sallamak çok güzel herşeye bir kulp bulunuyor maşallah

09.05.2021

Bu seferde eşi öldü ondan intihar etti der.

TÜM YORUMLARI OKU (39)