AKP Grup Başkanı Bostancı: 'Milletvekili Transferine İzin Vermeyecek Bir Düzenleme Üzerine Çalışıyoruz'

İlk olarak Bahçeli tarafından gündeme getirilen 'milletvekili transferi' ile ilgili düzenleme şekillenmeye başladı. Konuyla ilgili açıklama yapan AKP Grup Başkanı Naci Bostancı, ''AK Parti ve MHP, milletvekili transferine izin vermeyecek bir düzenleme üzerine çalışıyor'' açıklamasında bulundu.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Bostancı, ''Halkın tayin milletvekillerinin temsil ettiği siyasi iradenin çeşitli oyunlarla ahlaka, demokrasiye aykırı şekilde değiştirilmesine, pazara çıkartılmasına imkan vermeyecek bir hukuki çalışmayı MHP ile birlikte yürütmekteyiz'' dedi.

"Teklif olgunlaşınca diğer partilerle paylaşılacak"

Teklif olgunlaştığında diğer partilerle de paylaşacaklarını belirten AKP Grup Başkanı, ''Siyasi rekabet, partilerin kurallar dahilinde ancak ülkenin üst çıkarlarını asla gözden çıkartmaksızın mücadelesi elbette olacak'' dedi.

"Herkes gücünü ve meşruiyetini halkın iradesine borçludur"

Bostancı ayrıca, ''Fakat unutmayalım: herkes gücünü ve meşruiyetini halkın iradesine borçludur. Kimse kendisini bu iradeyi keyfince değiştirecek yetkide göremez'' diyerek sözlerine son verdi.

Konu Bahçeli'nin açıklamalarıyla gündeme gelmişti

Virüsün Gölgesindeki Tartışma: Bahçeli’nin 'Siyasi Partiler Kanunu Değişsin' Çağrısı Nasıl Yankı Buldu?

Popüler İçerikler

Dilan Polat Tahliye Olabilir! Avukatı Başvuru Yaptı, Dilan Polat Adli Tıp Kurumu’na Sevk Edilecek
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
Avukatı Doğruladı: Tutukluluğunun Devam Etmesini Kaldıramayan Dilan Polat İntihara Kalkıştı!
YORUMLAR
22.05.2020

%100 erken seçim yapılacak. Zaten bahçeli ve erdoğan ne diyorsa istisnasız her seferinde söylediklerinin tam tersi gerçektir. Erdoğan hitleri aratmayan vahşi propagandasıyla kendi seçmeninin bilinçaltına başkan olarak işlendi o yüzden başkanlığı kaybetmekten korkmuyor ama meclis çoğunluğunu gayet de kaybedebileceğinin farkında ve bu durumda davutoğlu ve babacanla anlaşma noktasına gitmekten çekinir çünkü hey ikisi de muhafazakar yani elini verirsen ananı isterler. Bunun farkında olduğundan babacanın ve davutoğlunun mecliste milletvekili alamayacak hale gelmesi için uğraşıyorlar. zira meclis çoğunluğunu kaybederlerse tayyip istediği kadar başkan olsun o saniyede akp hükümetinin fiili olarak 18 yıllık iktidarı sona erer. Zaten böylesine ya hep ya hiç oynayan bir zihniyet bir kere düştü mü tam düşer. Bir daha da asla toparlayamaz. Tayyiple bahçelinin korkusu bundan.

22.05.2020

son derece gerçekçi ve mantıklı bir tesbit tebrik ederim.

Herşey tam gaz ilerliyor. MHP vatana ihanetten yargılamayı düşündüğü AKP lilerle kol kola yer değiştirmemiş oluyor neden hep beraber geçtiler çünkü. Yakında demokrasi adına meclisin işlememesi için düzenlemeler yapıyoruz da diyecekler açık açık. Zatenn fiilen çalışmasına izin verildiğine inanan kaldı mı?

22.05.2020

Aynı Demokrat Parti. Bu kadar benzerlik olur.

TÜM YORUMLARI OKU (21)