AKP Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay'ın Üniversite Mezunlarıyla İlgili Yaptığı Değerlendirme Tepki Çekti

AKP Genel Başkan Danışmanı ve Yeni Şafak yazarı Yasin Aktay, "Ekonomi sadece ekonomi değildir” başlıklı yazısında eğitimle ilgili bazı düşüncelerini paylaştı.

“Hasbelkader şahit olduğum iş taleplerinin büyük çoğunluğunda emek gerektiren bir iş yerine hiç çalışmadan veya çok az çalışarak bir maaş beklentisi çok yaygın bir eğilim” diyen Aktay,

“Emek gerektiren bir işe girenlerin kısa süre içinde işin hakkını vermeden daha kolayını aramaya başlamaları ise istihdam kültürümüzün en bariz habituslarından. Belli işte çalışanlar kendi mesleklerinden memnun değiller. Kendi mesleğinden memnuniyet az olunca o işe, o mesleğe hakkını verme ihtimali de az oluyor. Böylece meslekler yaptığı işten memnun olanlarca işgale edilmiş oluyor, dolayısıyla çıkan işin kalitesine de yansıyor bu durum” değerlendirmesinde bulundu.

Aktay'ın "Üniversite mezunlarımız ise demokratik kültür açısından yeterince karşılanamayan yüksek talepkârlıklarıyla toplumda ciddi bir hoşnutsuzluk kaynağı haline geliyorlar." ifadeleri ise tepkiyle karşılandı.

Yazının tamamını buradan okuyabilirsiniz.

O tepkilerden bazıları şöyle;

Siz ne düşünüyorsunuz?

Popüler İçerikler

'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
YORUMLAR
13.12.2021

her ile, her ilçeye üniversite açıp, merkel'e hava atmakla olmuyor bu işler. ülkenin kaynaklarını populist politikalar ile harcarsanız sonuç bu maalesef. ülkede ne kadar öğretmen lazımsa, ne kadar mühendis lazımsa, ne kadar doktor lazımsa, o kadar mezun verecek üniversiteler. her sene atıyorum 20 bin öğretmen ihtiyacı olan ülkede senede 200 bin öğretmen yetiştirirseniz, mutsuz, umutsuz mezunlarla yüzleşirsiniz.

13.12.2021

tamda kendini özetlemiş. benim için e eminim bi çoğumuz için en büyük hoşnutsuzluk sensin. herkes senin gibi yalayarak bi yere gelmediği için rahat at bakalım.

13.12.2021

Daha üniversite yüzü görmemis adama biat eden gt killarindan mantikli bir degerlendirme beklenemezdi zaten.

TÜM YORUMLARI OKU (12)