AKP'den Mısır ile 'Dostluk Grubu' Kurulması İçin Teklif

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, 'Türkiye ve Mısır arasında dostluk grubu oluşturmasına ilişkin teklifimizi Meclis Başkanlığına veriyoruz.' açıklamasında bulundu.

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, “Türkiye ve Mısır arasında dostluk grubu oluşturmasına ilişkin teklifimizi Meclis Başkanlığına veriyoruz” dedi.

Turan, Meclis'te yaptığı açıklamada, Meclis bünyesinde geçmişte kurulan dostluk grubunun kendileri tarafınan kaldırıldığını da hatırlatarak şunları söyledi:

“Türkiye, Mısır’daki insanlık dışı darbeden sonra, oranın halkının yanında olduğunu, demokrasinin yanında olduğunu ifade eden adımlar attı, eylemlerde bulundu. Bir tanesi de Meclis’teki dostluk grubu ekibinin o darbenin ardından kaldırılmasıydı. Gelinen yerde, yapılan görüşmeler, toplantılar, iyi niyetli yaklaşımlar, tüm partilerin, tüm ülkelerin zaman zaman farklı olan, iyi veya kötü olan ilişkilerini gözden geçirme imkanı veriyor. Geldiğimiz yerde Mısır’la tekrar dostluk grubu kurulmasının, ülkemiz adına, Mısır adına, ilişkilerimiz adına tekrar kıymetli olacağı kanaatini taşıyoruz.”

Çavuşoğlu: "Karşılıklı ziyaretler olabilir"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Mısır ile ilişkilerde yeni bir dönemin başladığına işaret ederek, bu çerçevede karşılıklı ziyaret ve görüşmelerin olabileceğini kaydetti.

NATO toplantısı öncesinde gündemi değerlendiren Çavuşoğlu, Mısır ile ilişkiler hakkında, “Yeni dönemde karşılıklı ziyaretler de olabilir, görüşmeler de olabilir” açıklamasında bulundu. İki ülke arasında dışişleri bakan yardımcıları düzeyinde bir toplantı yapılacağını duyuran Çavuşoğlu, planlamanın sürdüğünü, tarihin henüz belli olmadığını söylemişti.

Popüler İçerikler

Sonunda Bu da Oldu: Antalya'daki Bir Otelde Türk Müşteriden 120 Euro "Milliyet Farkı Ücreti" Alındı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
20.04.2021

rabiadan maksimum verimi aldılar. şimdi sisi ile kardeş olma zamanı birazda ordan nemalansınlar:D

Pasif Kullanıcı
20.04.2021

Sisinin bir hareketi varmi soyle nah gibi:))

Pasif Kullanıcı
20.04.2021

Bu teklifi 3 yıl önce muhalif partiler vermiş olsaydı ne darbe sevicilikleri kalmıştı ne de müslüman düşmanlığı. Akp omurgasızlığı söz konusu olunca hiçbir problem yok ama.

Pasif Kullanıcı
20.04.2021

Neyse bu da olumlu. Bize hiçbir katkısı olmayan salak saçma bir ihvan ideolojisinin çıkarları için bir ülkeye düşmanlık güdüp ülkeyi onlarca yıl zarara uğrattıklarıyla kalacaklar ama olsun.

Pasif Kullanıcı
20.04.2021

Rabia’nin kemikleri sizlayacak. Cik cik hic yakistimi simdi tayyip.

TÜM YORUMLARI OKU (20)