AK Parti'de Seçim Hazırlıkları: Kutuplaştırıcı Politikalar ve Ekonomi Masada

AK Parti'de seçim hazırlıklarına resmen başladı. AK Partili yetkililere göre partinin seçimlere uzanan 9 ayda ana gündemi ekonomi olacak. Seçime giderken partinin nasıl bir söylem kuracağı da çalışmalar kapsamında masada.

"Bu dönemde anketlere kızgınlıklar ve öfkeler yansıyabilir"

Duvar'dan Nergis Demirkaya'nın haberine göreAK Parti haziran ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için çalışmalara başladı. AK Partili yetkililerinden edinilen bilgiye göre partinin oyları son yapılan anketlerde yüzde 35-37 bandında. Seçime daha 9 ay varken bu anketlere 'seçmen eğilimi' olarak bakılması gerektiği belirtilirken, “İnsanlar böyle dönemlerde anketlere kızgınlıklarını, öfkelerini, temennilerini, hatta ikinci tercihlerini yansıtırlar. Seçim atmosferine girildiğinde tablo değişir. Sandığa gidildiğinde ne yapılacağı önemli” yorumları yapılıyor.

"Alım gücünde düşüş var. Gelir dağılımında bozulma var"

AK Partili yetkililere göre partinin seçimlere uzanan 9 ayda ana gündemi ise ekonomi. Sunulacak vaatler kadar toplumu rahatlatacak ekonomik adımlar önem taşıyacak. Asıl hesabın ekonominin iyileşmesi üzerine olacağına dikkat çeken bir yetkili, “Alım gücünde düşüş var. Gelir dağılımında bozulma var. Ama alt kesimleri desteklemek için ciddi efor sarf ediliyor. Çeşitli kesimler desteklenir. Cari açığı azaltıcı adımlar atmak gerek. Yeni bir politika takip ediliyor. Geçici bir süreç” değerlendirmesi yaptı.

"İktidar olduğumuz için avantajlıyız"

AK Partili yetkililer ayrıca ekonomiyle ilgili söylemde muhalefete göre avantajlı olduklarına dikkat çekiyor, “İktidar olduğumuz için daha avantajlıyız. Yaptık, yapabiliriz, gücümüz var. Anlatacaklarımızdan çok yapacaklarımız önemli olacak. Sözlerin ötesinde ekonomiyi 1-2 tık daha iyi hale getirmek zorundayız” değerlendirmesi yapıyor. Bu kapsamda ocak ayında asgari ücret artışı, dar gelirlilerin desteklenmesi kapsamında yeni düzenlemelerin hayata geçirileceği ifade ediliyor.

Kucaklayıcı söylemin gerekliliğine dikkat çekiliyor

Seçime giderken AK Parti’nin nasıl bir söylem kuracağı da çalışmalar kapsamında masada. Birçok AK Partili yönetici, oy kaybının olduğu bir tabloda kutuplaştırıcı politikaların doğru olmayacağına, bunun yerine 'kucaklayıcı bir söylemin' gerekliliğine dikkati çekiyor. AK Parti’deki seçim strateji toplantılarında da bu yönde değerlendirmeler yapıldığı biliniyor. Ancak bu değerlendirmelerin nasıl karşılık bulacağı seçim kampanyası sürecinde ortaya çıkacak.

Erdoğan'dan Seçim Anketi Yorumu: 'Ortaya Sürülen Manipülasyonlara Bakmayın'
Son Anket Sonuçları: Kılıçdaroğlu, Erdoğan ile Farkı Açıyor

Popüler İçerikler

Dünya Basını Derbiyi Nasıl Gördü? Fenerbahçe - Galatasaray Maçının Manşetleri
Narin Güran Cinayetinde Yeni İddialar Yeni Detaylar: 'Eczaneden Ertesi Gün Hapı Aldılar' İddiası!
MasterChef'te Şef Mehmet Yalçınkaya'nın Yaptığı İmza Tabak Dalga Konusu Oldu!
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
02.09.2022

Hala Akp'ye oy verebiliyorsa bir kişi it gibi sürünüp çalışıp Suriyeli,Afgan sahiplerine hizmet etmeyi kendine müstehak görüyor demektir...

Afgandan ev kiralayan üstüne bir de evden çık ihtarı alan parti başkanımız bile var.

02.09.2022

Siz o sandıkları bi koyun, biz sizi kucaklayacağız, o kucağa sizi öyle bir oturtacağız ki, alev alacaksınız, ateşimizi hissedeceksiniz, o kucaklayıcı vatandaş sizi kanatana kadar kucaklayacak rahat olun. Ekonomi düzelteceklermiş, ee bu kadar içine sıçmasaydnız ya o zaman? gelir dağılımında adalet diyor, ee 20 senedir dağıtaydınız ya o zaman? iban verip para isterken iyiydi? Bütün sosyal haklara tecavüz ettiniz, bütün eli kolu açık çocuklara tecavüz ettiniz, bütün yalnız yakaladığınız kadınlara tecavüz ettiniz, sokak hayvanlarına tecavüz ettiniz, çiftçiye mecazi anlamda tecavüz ettiniz, doktorlara hem gerçek hem mecazi anlamda tecavüz ettiniz. Sklmedik fani bırakmadınız memlekette.

Olursa 2023 e olmazsa s...me derler yakında.

02.09.2022

''Bu milletin bir namusu, şerefi, onuru, haysiyeti var ama o da satılık bu milletin motivasyonu para bir canlı girse sorun çözülecek''

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ