Onedio Logo

AKP CHP Mitingine Katılacak!

Kapak Görseli

AKP Genel Başkan Yardımcı Yasin Aktay, AKP Merkez Yönetim Kurulu toplantısı sonrasında düzenlediği basın toplantısında CHP'nin Pazar günü Taksim'de düzenleyeceği 'Cumhuriyet ve Demokrasi' mitingine AKP'den katılım olup olmayacağına dair gelen soru üzerine, 'Parti olarak da davet aldık. Bundan dolayı çok çok teşekkür ediyoruz. Bu davete de icabet edeceğiz.' dedi.

null Görseli

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında parti genel merkezinde toplandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Yasin Aktay, toplantının ardından düzenlediği basın toplantısında, CHP'nin düzenleyeceği mitinglere AK Parti'den katılım olup olmayacağına dair soruya, 'CHP'nin pazar günü Taksim'deki toplantısına bir davet aldık, parti olarak da davet aldık. Bundan dolayı çok çok teşekkür ediyoruz. Bu davete de icabet edeceğiz.' yanıtını verdi.

CHP'nin mitingine bugün AKP'den bir destek de Grup Başkanvekili Naci Bostancı'dan gelmişti.

Meclis'teki OHAL görüşmeleri sırasında konuşan Bostancı,  'CHP'yi kutluyorum, 24 Temmuz tarihinde meydanlarda olacak, buradan bütün İstanbullulara çağrı yapıyorum, siz de orada olun, bütün İstanbullular, mümkünse bütün Türkiye orada olun. Çünkü bu iş hepimizin işi' ifadelerini kullanmıştı.

CHP’den Taksim'de 'Demokrasi Mitingi'

"Gözaltına alınan kişi sayısı 10 bin 410"

Aktay darbe girişimin ardından başlatılan gözaltılara ilişkin son bilgileri de paylaştı.

Aktay, 'gözaltına alınanların sayısı 10 bin 410 kişidir. Bunların 287'si polis, 7 bin 423'ü asker, 2 bin 14'ü hakim ve savcı, 686 kişi de sivil.' dedi.

ABD Başkan Yardımcısı Biden'dan Yıldırım'a telefon

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısı sırasında Başbakan Yıldırım'ı aradığını ifade eden Aktay, FETÖ'nün darbe girişiminden dolayı Türkiye'ye geçmiş olsun dileklerini ilettiğini bildirdi.

Aktay, Biden'ın, görüşmede, 'Terörist başı Gülen'in ABD'den iadesi için Türkiye'den gelen hukuk dosyalarının, bazı dosyaların dikkatle inceleneceğini ve en kısa zamanda gereğinin yapılacağını' ifade ettiğini söyledi.

AA

Popüler İçerikler

Devlet Bahçeli PKK'ya Tarih Verdi:  ''4 Mayıs'ta Muş Malazgirt'te Kongresini Toplasın''
Devlet Bahçeli PKK'ya Tarih Verdi: ''4 Mayıs'ta Muş Malazgirt'te Kongresini Toplasın''
Ünlü Sanatçı Filiz Akın Hayatını Kaybetti
Ünlü Sanatçı Filiz Akın Hayatını Kaybetti
Sessiz Sedasız Gidiyorlar: Serenay Sarıkaya ve Mert Demir'in Türkiye'yi Terk Edeceği İddia Edildi
Sessiz Sedasız Gidiyorlar: Serenay Sarıkaya ve Mert Demir'in Türkiye'yi Terk Edeceği İddia Edildi