AKP, 100 Bin Mahkumun İzin Sürelerini Uzatmayı Planlıyor

AKP, 31 Mayıs’ta sona erecek olan izinlerin yeniden uzatılması taleplerini gündemine aldı.

Türkiye gazetesinde yer alan habere göreAKP’nin Grup Yönetim Kurulunun son toplantısında, Covid-19 izinlerinin uzatılmasına ilişkin değerlendirmeler yapıldı. Grup Yönetim Kurulunun bazı üyeleri “2 yıldır dışarıda olanlar, yeni bir hayata başladı. İşe başladılar veya iş kurdular. Bunları yeniden cezaevine göndermek doğru olmaz. Cezaevleri zaten kapasitelerini aştı. İzinlerin uzatılması daha doğru olur” görüşünü dile getirdi.

Kararı Erdoğan verecek

Toplantıda, AKP’nin grup yöneticileri, kabinedeki ağırlıklı görüşün bu izinlere son verilmesi yönünde olduğunu, ancak konunun yeniden Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşüleceği bilgisini verdi. Bu kapsamda Adalet Bakanlığı ile temasa geçilecek. İzinlerin uzatılmasına karar verilirse, 31 Mayıs’a kadar adım atılacak. Salgın şartları sebebiyle 100 binden fazla hükümlü bu imkândan yararlanarak, kalan cezalarını dışarıda geçiriyordu.

Popüler İçerikler

Avukatı Doğruladı: Tutukluluğunun Devam Etmesini Kaldıramayan Dilan Polat İntihara Kalkıştı!
Çok mu Çok İddialıyız? Brad Pitt'ten Daha İyi Oyuncu Olduğunu Söyleyen İlker Aksum Dillere Fena Düştü!
'Skibidi Bop' Şarkısıyla Dans Ederek Çiftçi Hayatından Milyoner Hayatına Adım Atan 'Göbek Reis' Aslında Kim?
YORUMLAR
15.05.2022

Bütün covid tedbirleri kaldırılırken cezaevindekiler salgın izninde. En son çare olarak uygulanması gerekir

Nasıl yani? 100.000 suçlu kovidden dolayı aylardır dışarı da mı? Zaten hakimler zar zor ceza verip içeri tıkıyorlar bir de üstüne 2 yilldır izin mi veriyorsunuz? Mağduru cezalandırmak değil de nedir bu?

15.05.2022

Belli etmeden af çıkardılar yani, çıkanların iş kurduğundan falan bahsediyorsunuz, bunların ne kadarının yeniden suç işlediğini neden açıklamıyorsnuz? Son zamanlarda gördüğümüz izinli çıkan mahkum cinayet işledi vs. haberlerinde ki mahkumlar bunlar işte bir de cezaevi firarisi suç işledi konulu haberler var onlarda kapalıdan açık cezaevine yer yok diye alınıp sonra izinli bırakılanlar geri dönmeyince adı firari oluyor.

TÜM YORUMLARI OKU (4)