Aklınızdaki Girişim Fikrini Kitlelerin Kullanacağı Büyük Bir Projeye Dönüştürmek İçin Bilmeniz Gereken 10 Şey

Şahane bir girişimcilik fikriniz var ve çok başarılı olacağınıza inanıyorsunuz! Ancak bu fikrin bir projeye dönüşmesi için izlenmesi gereken bazı adımlar var. Fikirler ne kadar iyi olursa olsun doğru yönlendirme yapılmadığı taktirde başarılı girişimlere dönüşemeyebilirler. İşte girişim fikrinizin başarılı bir projeye döndürmenin yolları...

1. İlk olarak fikrinizin tam olarak hangi probleme ve çözüme dayandığını iyi bilin. Yani fikrinizin tanımını yapın.

Yapacağınız ilk şey fikrinizin neye çözüm getireceğini bilmek olsun. Problemi net bir şekilde tanımlamanız doğru hedefe odaklanmanızı sağlar, gereksiz özellikler arasında boğulmanızı engeller.

2. Fikrinizin benzerleri olup olmadığını araştırın.

Düşündüğünüz her fikir daha önce yapılmış olabilir. Ancak bundan korkmayın. Nasıl yaptıklarına ve sizin bunda değiştirebileceğiniz şeylere odaklanmanız gerekiyor. Hem de doğru ve zamanında atılacak hamle de bu şekilde hesaplanmış olacak.

3. Kendinize danışman bulun.

Bunu sadece paralı danışman olarak düşünmeyin. Çevrenizde size bu konuda yol gösterip, mentorluk yapabilecek kişileri bulmalısınız. Girişimde bulunacağınız sektörde bilgili biri sizi doğru şekilde yönlendirecektir.

4. Araştırma yapmak için doğru anahtar kelimeleri belirleyin.

Kafanızdaki fikir ile internet dünyasında araştırma yapmak istiyorsanız en doğru anahtar kelimelerle yapmalısınız ki hızlı ve yeterli bir sonuca ulaşabilesiniz.

5. Pazar araştırması yapmaya başlayın.

Aslında fikrinizi bir projeye dönüştürmeden önce yapmanız gereken en önemli şeylerden biri pazar araştırması yapmaktır. Pazar araştırması sırasında piyasanın fikrinizi sevip sevmeyeceğine dair doneler de kazanmış olursunuz. Projenizi geliştirmek bu sayede çok daha kolay olacaktır.

6. Hangi kaynaklara sahip olduğunuzun analizini yapmalısınız.

Bu fikrin hayata geçip bir proje haline dönmesi için elinizde hangi kaynakların olduğunu bilmelisiniz. İşin önemli noktalarından biri de tam olarak bu çünkü. İşin ne kadarını kendiniz yapacaksınız ne kadarını birine yaptıracaksınız bunu bilmeniz gerekiyor. Elinizdeki kaynakların ve yapabileceğiniz işlerin bir listesini oluşturarak sağlam bir analiz çıkartabilirsiniz.

7. Nelere ihtiyacınız olduğunu saptamalısınız.

Kaynaklarınız dışında elinizde olmayanların da bir listesini yapmanız lazım. Bunlar için çözümleri en başında belirlemelisiniz.

8. Geniş bakış açısında küresel düşünürken aynı zamanda yerel olmayı da hesaba katmalısınız.

Perspektifiniz ne kadar global olursa aldığınız yol da o kadar hızlı olacaktır. Dünyadaki gelişmeleri takip ederken aynı zamanda yerel pazarları da iyi gözlemlemelisiniz.

9. Vizyonunuzu iyi pazarlamalısınız.

Ne istediğinizi biliyor ve fikrinize güveniyorsunuz. Ancak bu durum yeterli değil. Önemli olan sizin vizyonunuzu diğer kişilerin de beğenmesi olacak. Bu yüzden vizyonunuzu satmayı öğrenin. Proje oluşmasının en önemli adımlarından biri de bu olacaktır.

10. Sağlam bir finansal modelleme hazırlamalısınız.

Bu sayede işiniz ekonomik koşullardan hemen zarar görmeyecek.

Popüler İçerikler

Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı'dan Derbi Öncesi Çok Konuşulacak Açıklama: ''Hakemlerle İlgili Kaygım Var''
Enteresan Çıkışları ve Görgüsüz Paylaşımlarıyla Meşhur Murat Övüç'ten Kadınları Hedef Alan Hadsiz Yorum
TÜİK, Ekim Ayı Enflasyonunu Açıkladı: Yıllık 48,58'e Geriledi! Kira Zam Oranı da Belli Oldu