Akit 'Batı'da Teşvik, Bizde Hapis' Başlığıyla Çocuk Yaşta Evliliği Savundu

2017 yılında yayımlanan Save the Children raporuna göre küresel çapta her yıl 7 milyon 500 bin kız çocuğu, yasa dışı biçimde erken yaşta evlendiriliyor. Kız çocuklarının eğitim ve kendini geliştirme hakları bu şekilde ellerinden alınıyor. 2016 TÜİK verilerine, yani resmi rakamlara göre Türkiye'de son 10 yılda 482 bin 908 kız çocuğu evlendirildi.  Son 10 yıldır Türkiye’de çocuk evliliklerine dair farkındalık çalışmaları yapılıyor ancak bu sorun ülkemizin kanayan yarası olmaya devam ediyor. Hatırlayacağız üzere önceki gün Ankara'da 14 yaşında bir çocuk 155'i arayarak kendi 'düğününü' ihbar etti. 

Öte yandan Akit gazetesi bugün manşetten çocuk yaşta evlilği savundu ve 'ABD'yi' örnek gösterdi. 'Batı'da teşvik, bizde hapis' başlığını taşıyan haberde 'Aile kurumu oluşturmak ve nüfusu artırmak için evlenme yaşını 14'e düşüren ABD'de, genç evlilere her ay 450 dolar yardımda bulunulurken, Türkiye'de ailelerinin rızasıyla evlenen genç çiftler 8-16 yıl hapisle cezalandırılıyor' ifadesi kullanıldı. 

Son 4 gündür Akit'in birinci sayfaya taşıdığı haberlere yakından bakalım... 

Yeni Akit’in bugünkü birinci sayfası 👇

Haberden: "Yuva kurmanın suç sayıldığı 18 yaş altı evliliklerde mağduriyetleri giderecek yasal düzenleme, aile düşmanı hastalıklı zihniyetin algı yönetimine kurban gitti"

29 Ağustos Akit gazetesi

Dün manşete taşınan haber ise 'Aile düşmanlarına pabuç bırakmayın' başlığını taşıyordu. '29 Ağustos 2018 Çarşamba günü yayımlanan haberden aynen aktaralım:

'Yuva kurmanın suç sayıldığı 18 yaş altı evliliklerde mağduriyetleri giderecek yasal düzenlemenin, aile düşmanı hastalıklı zihniyetin algı yönetimine kurban gittiği ortaya çıktı. 2016 yılında Ceza Muhakemesi Yasası’nda değişiklik öngören yasa tasarısı ile AK Parti Hükümetinin genç evlilerin mağduriyetlerini gidermek için harekete geçtiği ancak aile düşmanı feministler, CHP ve medyadan el çeken Doğan grubunun algı yönetimi ve yalan yanlış haberleriyle manipüle edildiği belirlendi.'

Bir önceki gün manşete taşınan haberde de, nikahlı evlilikleri cezalandırmanın, zinayı teşvik edeceği görüşü aktarıldı.

'Bu yasa zinayı teşvik ediyor' başlıklı haberde AKP İzmir Milletvekili Cemal Bekle, Kocatepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Mücahit Gültekin, Tek Suçumuz Sevmek Platformu Sözcüsü Sevim Eraydın'ın görüşlerine yer verildi.

27 Ağustos'ta gazetenin sürmanşetinde "Bu zulüm bitsin" başlığı kullanılmıştı.

Haberde 'Zina değil evlilik diyerek 18 yaşın altında nikahlanan anneler, kendi rızaları ile girdikleri dünyaevini zindana çeviren hukuki uygulamaların sancılarını çekiyor' denildi.

İngiltere merkezli bir sivil toplum örgütü olan Girls Not Brides 2018 raporuna göre, Avrupa’da çocuk yaşta evliliklerin en çok görüldüğü ülke Türkiye 👇

Kız Çocukları Gelin Olmasın! Dünyada Her 2 Saniyede Bir Çocuk Evlendiriliyor, Türkiye ise Avrupa'da Birinci Sırada...

CHP genel başkan yardımcısı ve İstanbul milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, 2012-2017 yıllarında 2 bin 215 çocuğun annesinin 15 yaş altı çocuk olduğunu açıklamıştı.

Türkiye İçin Utanma Vakti: Son 6 Yılda 120 Bin Çocuk, Doğum Yaptı

Geçtiğimiz gün Ankara'da, ailesi tarafından zorla evlendirilen 14 yaşındaki bir kız çocuğu "düğününü" ihbar etmişti.

155'i Arayarak Yardım İstedi! Zorla Evlendirilen 14 Yaşındaki Çocuk Polis Operasyonuyla Kurtarıldı

Popüler İçerikler

Geçtiğimiz Hafta Sözlendiği Ortaya Çıktı: Şehidin Son Görüntüleri Yürekleri Dağladı
THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
Yine Aynı Müdür Yine Olay: Müdür Yardımcısının Kapısını Kırdırıp İçeriye Girdi
YORUMLAR

Lafa gelince ahlaksız batı der bu karaktersizlikler. 14 yaşında ki bir çocuğun evlenmesini normal karşılayan pedofili ruh hastaları! her geçen gün öncekinden daha da iğrenç haberleri okuyoruz...

30.08.2018

bunların hepsi pedofili çünkü beyinlerinde zeka yerine din oynaşıyor.

30.08.2018

Adı üstünde AK-İT

TÜM YORUMLARI OKU (92)