Akın Çorap Yeşilgiresun 76-77 Fenerbahçe

Basketbol Ligi’nin 14. haftasının kapanış maçında Fenerbahçe, Akın Çorap Yeşilgiresun’u Bogdan Bogdanovic’in son saniyede yarı sahadan attığı üçlükle 77-76 yenerek ligdeki 10. galibiyetini aldı.

Sarı-Lacivertliler’de uzun yıllar unutulmayacak bir baskete imza atan Bogdanovic 17 sayı ve 4 ribaund ile oynarken, Ekpe Udoh 14, ikinci sportmenlik dışı faulünü alarak son çeyrekte oyundan ihraç edilen Jan Vesely 13, tüm sayılarını son çeyrekte atan Melih Mahmutoğlu 11, Luigi Datome ise 10 sayı attı. Son topu savunamayarak dramatik bir yenilgi alan Akın Çorap Yeşilgiresun’da ise Quinton Hosley 22, Deividas Dulkys 20, Chris Warren 11 sayı attı.

İki takımın da tutuk başladığı maçta Fenerbahçe, ilk çeyrekte Datome ile etkili oldu. Ev sahibi ekip ise hücumda seyircisinin desteğiyle toparlanarak ilk periyodu 20-13 galip tamamladı. İkinci çeyrekte Fenerbahçe, Bogdanovic’in sayılarıyla 5-0’lık seri bulup oyuna ortak oldu. Datome’nin üçlüğüne Dulkys ve Nikolov’un üçlükleriyle cevap veren ev sahibi ekip, 16. dakikada yeniden 33-26 öne geçti. Vesely’nin basketi ve serbest atış isabetleriyle skora denge getiren Fenerbahçe, soyunma odası öncesi eşitliği sağladı: 39-39.

Akın Çorap Yeşilgiresun, ikinci yarıya Dulkys’in art arda üçlükleriyle başlayıp Hosley’in de skora katkı sağlamasıyla 25. dakikada çift haneli farka ulaştı: 51-41. Rakibinin hücumda tıkanmasını iyi değerlendiren Karadeniz temsilcisi, kalan bölümde Udoh’u durduramayınca son çeyrek öncesi fark 5’e indi: 56-51.

Fenerbahçe, son çeyrekte Melih Mahmutoğlu ile adeta fırtına gibi esti. Milli oyuncu, Baş Antrenör Zeljko Obradovic’in şut talimatını harfiyen uygulayıp 4 dakikada üç üçlük isabeti bularak Fenerbahçe’yi 60-59 öne geçirdi. Dulkys’in üçlükleri ve serbest atış isabetleriyle 6 sayı bulan Akın Çorap Yeşilgiresun, farkı yeniden beşe çıkardı. Son 1.30’a 72-67’lik skor avantajıyla giren ev sahibi, son dakikaya 75-70 galip girdi. Sportmenlik dışı faul kararıyla gelen serbest atışları iyi değerlendiren Fenerbahçe ise üst üste 4 serbest atış isabetiyle son 7 saniye öncesi skoru 75-74’e getirdi. Son topta rakibine faul yapan Fenerbahçe, Hosley’in ilk serbest atışı kaçırıp ikincide isabet bulmasıyla son top şansını yakaladı. Bogdan Bogdanovic, bitiş kornası çalmak üzereyken orta yuvarlaktan uzun mesafeli bir şutu rakip potaya gönderip basketi bulunca Fenerbahçe, sahadan 77-76 galip ayrıldı.

Bogdanovic’in son saniyede yarı sahadan attığı üçlük

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Gelecek Hafta

Fenerbahçe, gelecek hafta ligin ilk yarısının son maçında Muratbey Uşak Sportif deplasmanına çıkacak. Maç eksiği nedeniyle erteleme müsabakası da oynayacak olan Akın Çorap Yeşilgiresun ise ligin normal fikstüründe ilk yarıya Pınar Karşıyaka deplasmanıyla nokta koyacak.

Açık Mert Korkusuz

Popüler İçerikler

Fatih Altaylı Kendisini Eleştiren Bir Sosyal Medya Kullancısına Verdiği "Şaft" Cevabı ile Gündem Oldu
Polis Memuru Şeyda Yılmaz’ı Şehit Eden 19 Yaşındaki Katil Yunus Emre Geçti Tutuklandı
MasterChef'te Mide Bulandıran Olay: Yemeğin İçinde Kımıldayan Şey Kurt mu?