Akıllı Telefonunuzda Şarj Problemini Çözecek Yöntemler

Android işletim sistemiyle çalışan akıllı telefonunuz prize takılı olduğu halde şarj olmuyorsa panik yapmaya gerek yok. Bu büyük bir problem olmasına rağmen çözüm için farklı yöntemler mevcut. Gelin akıllı telefonunuzun şarj problemini çözecek 7 yöntemi inceleyelim.

Telefonunuzun şarjı bittiğinde hiç düşünmeden direkt olarak kabloyu cihaza bağlayıp prize takıyorsunuz. Ancak bazı durumlarda kablo bağlı olsa bile telefon şarj olmayabiliyor.

Eğer telefonunuz şarj olmuyorsa hemen servise gitmenize gerek yok. Serviste geçen sürede kullanacağınız bir telefon yoksa aşağıda sıralayacağımız yöntemleri deneyerek şarj sorununu ortadan kaldırabilirsiniz.

İlk olarak paniklemeden önce telefonu kapatıp açıyoruz.

Google'da çılgınca 'telefonum neden şarj olmuyor' diye aramaya başlamadan önce telefonunuzu kapatıp tekrar açmayı deneyin. Çoğu zaman, telefonunuzun prize takılıyken şarj olmamasının nedeni, basit bir bağlantı sorunu olmasıdır. Sebep olarak geçici bir aksaklığı elemek için, yapacağınız ilk şey her zaman yeniden başlatma olmalıdır.

Telefonunuzu yeniden başlatmak, tüm arka plan servislerini kapatır ve mobil şarj sorununuzu çözebilir.

Eğer telefonu kapatıp açmak işe yaramadıysa güvenli moda almayı deneyebilirsiniz.

Telefonunuz yeniden başlatmanın ardından şarj olmazsa, sonraki adım olarak telefonunuzu güvenli modda başlatmayı deneyin. Güvenli mod, telefonunuzu yalnızca orijinal olarak birlikte gönderildiği yazılımla sınırlayan bir sanal alan ortamıdır. Bu, indirdiğiniz hiçbir üçüncü taraf uygulamasının güvenli modda çalışmadığı anlamına gelir.

Telefonunuzu güvenli modda şarj edebiliyorsanız, suçlunun üçüncü taraf bir hizmet olduğundan emin olursunuz. Sorunun bu olduğunu onayladıktan sonra, yakın zamanda indirdiğiniz uygulamaları göz önünde bulundurun. Bunlardan biri şarj sorunlarınızın nedeni olabilir.

Hala telefonunuzda bir şarj problemi varsa bu sefer farklı bir adaptör veya şarj yöntemi deneyebilirsiniz.

Şarj kablonuzda gevşek bir tel olabilir, adaptör arızalanmış olabilir veya takılı olduğu soket bile akımı düzgün iletemiyor olabilir.

Arızalı bir kabloyu elemek için telefonunuzu farklı bir kablo, adaptör veya güç kaynağı ile şarj etmeye çalışın. Sorunlarınızdan kablonun sorumlu olup olmadığını kontrol etmenin en kolay yolu, telefonunuzu USB üzerinden bir bilgisayara bağlamak olabilir.

Belki de sorun yazılımdadır. Bunu kontrol etmenin yolu yine bir yazılımdan geçiyor.

Telefonunuz olduğunu söylediği halde şarj olmuyorsa veya telefonunuz şarj oluyor ancak şarj simgesi yoksa bu bir yazılım hatası olabilir. Ampere adlı uygulamayı yüklemek, telefonunuza herhangi bir güç gelip gelmediğini size söyleyecektir.

Ampere, telefonunuzun herhangi bir anda ne kadar akım boşaldığını veya şarj olduğunu görmenizi sağlayan basit bir uygulama. Telefonunuzun pilinin iyi durumda olup olmadığını, mevcut voltajı ve mevcut sıcaklığı söyler.

Amper uygulaması indirme linki: Ampere - Apps on Google Play

Samsung telefonunuz şarj olmuyor ancak şarj olduğunu söylüyorsa, bu da bir yazılım hatası olabilir. İşletim sisteminizi güncellemeyi deneyin veya fabrika ayarlarına sıfırlayın.

Şarj girişinizi temizleyebilirsiniz.

Suçlu şarj bağlantı noktanızda biriken pislikler olabilir. Toz parçacıkları şarj girişinde hızla birikebilir ve telefonunuzun bir güç kaynağına bağlanmasını engelleyebilir.

Telefonunuzun şarj bağlantı noktasını kontrol edin ve kir veya başka bir kir birikmesi fark ederseniz temizleyin. Bölgeyi kuru bir pamuklu çubukla hafifçe ovarak bunu kolayca yapabilirsiniz. Hafifçe dokunun ve şarj prizinize çok fazla bir şey sokmayın.

Belki de telefonunuzda bir su hasarı olabilir.

Su ve elektrik karışmaz ve suya dayanıklı telefonlar bile su geçirmez olmaları için özel bakım gerektirir. Telefonunuz ıslandıysa ve şimdi neden şarj olmayacağını merak ediyorsanız, büyük olasılıkla su suçludur.

Su hasarı olasılığı varsa telefonunuzu hiç şarj etmemelisiniz. İlk olarak, telefonunuzun iç kısımlarının tamamen kuru olduğundan emin olmalısınız.

24 saat kuruduktan sonra telefonunuzu prize takmayı deneyin ve ne olduğunu görün. Bağlantılar kuruduğunda tekrar şarj olmaya başladığını görebilirsiniz.

İlginizi çekebilir👇🏻

Şarjı Çabuk Bitmeyen Telefon Arayanlar Buraya! Bataryası Günlerce Dayanan Akıllı Telefonlar Hangileri?
Akıllı Telefon Kullanıcılarının Yüzde 35'i Bu Android Özelliğini Bilmiyor
Akıllı Telefonlardaki NFC Nedir, Ne İşe Yarar? NFC Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Popüler İçerikler

Teğmen Ebru Eroğlu İle İlgili Skandal Karar: Küfür ve Taciz İfade Özgürlüğü Sayıldı
Domuz Eti Skandalıyla Gündeme Gelmişti: Köfteci Yusuf Yeni Bir Sektöre Giriş Yapıyor!
Bahis Reklam ve Teşvik! Acun Ilıcalı, TV8 ve Exxen Yetkilileri Hakkında Soruşturma Başlatıldı