Akıllı Telefonunuz Hakkında Belki Hiç Bilmediğiniz 7 Yararlı ve Hayat Kurtarıcı Özellik

Modern cep telefonları birçok özelliğe sahip. Dünyanın bir diğer ucundaki insanlara ulaşmanı sağlıyorlar. Sadece birkaç saniye içerisinde arkadaşlarına mesaj atabiliyorsun. İnternette gezinebiliyorsun. Fakat, cep telefonunuzun yapabildiklerinin hepsini bilmek mümkün değil. Bright Side'dan sizler için derlediğimiz içeriğimizde, akıllı telefonunuzun yapabildiği ve sizin bilmediğiniz 7 özelliği bir araya getirdik.

1. Cep telefonunuzu bir dinleme cihazına dönüştürmek

Sadece birkaç basit adımla, akıllı telefonunuzu en üst düzey bir dinleme cihazına veya bebek bebek telsizine dönüştürebilirsiniz. Cihaz çok kolay çalışıyor. Test etmek için, telefonunuzu istediğiniz bir bölgeye yerleştirin, sonrasında kontrol bölgesine gidin ve dinleme cihazı olarak kurduğunuz telefonu arayın. Otomatik olarak cevap verecek ve yerleştirdiğiniz yerde olup biten her şeyi duyacaksınız. Demek ki sadece casuslar tarafından kullanılmıyormuş.

2. Telefonunu sonsuza kadar kilitli tutmak

Eğer akıllı telefonunuz kaybolur veya çalınırsa, siz de bu durumda kişisel verilerinizi güvende tutmak isterseniz bu fonksiyon size istediğiniz gizliliği sağlıyor. Olay şu; her telefon üzerine IMEI adı verilen numaralar atanmıştır. Eğer telefonunuz artık sizde değilse ve eğer telefonunuzu bulmak için bir şansınız olsun istiyorsanız, hemen telefon şirketini arayın ve numaranızı kullanarak cihazınızı devre dışı bırakın. Bu arada, hepimiz bu numarayı kullanmaya başlarsak, cep telefonu hırsızları gerçekten ipsiz sapsız kalacaklar. Telefonunuzun IMEI kodunu öğrenmek için, #06# tuşlamanız yeterli. Bir dakikanızı ayırın ve yapın!

3. Telefonunuzu mikroskoba dönüştürmek

Kulağa inanılmaz gelebilir, fakat çıplak gözle görülmesi zor olan küçük nesneleri görmek için pahalı ekipmanlara çok fazla para harcamanıza gerek yok. Herhangi bir lazer kalemde bulunabilen küçük bir lens kullanarak harika fotoğraflar çekmenizi sağlayacak şekilde taşınabilir bir dijital mikroskop yapabilirsiniz. Hatta çocukların hücre çekirdeklerine bakmalarına bile yardımcı olabilirsiniz.

4. Su altı fotoğrafları çekmek

Bugün bütün telefonlar suya dayanıklı değil. Fakat su altı fotoğraflarına uygun şekilde tasarlanmamış bir telefon kullanmanız, telefonunuzu okyanusta, denizde veya havuzda kullanamayacağınız anlamına gelmiyor. 'Peki bu nasıl mümkün oluyor?' diye soruyorsunuz değil mi? Polietilenden yapılan bir kılıf bu konuda size yardımcı olacak!

5. Yüz kilidi ayarlamak

Android işletim sistemine sahip telefonunuzu kilitleyebilmeniz için birçok farklı yol sağlıyor: PIN, şifre, çok da sağlıklı olmayan kaydırma yöntemi veya şekillerle şifre yöntemi. Fakat birçok insanın görmezden geldiği bir kilitleme yöntemi daha var. Aslında 'Yüz Kilidi' normal bir şifreden çok daha güvenli. Ayarlamak için ise Ayarlar menüsünden, Güvenlik seçeneğine gidiyorsunuz. Sonrasında Ekran Kilidi seçeneğine tıkladığınızda ihtiyacınız olanı seçebilirsiniz.

6. Hologramlar yapmak

Sihir gibi! Birazcık yaratıcılık ve sabırla, üç boyutlu hologramlar yapabilirsiniz.

7. Akıllı telefonunuzun ömrünü uzatmak

Telefonunuzun görünen kısımlarında bulunan tozun ve kirin temizlenmesi gerektiğini biliyorsunuz belki ama peki telefonunuz şarj kısmında bulunan kirlerin ve tozun telefonunuzun ölme sebeplerinden biri olduğunu biliyor musunuz? Bunu önlemek için, akıllı telefonunuzu düzenli olarak temizlemeniz gerekiyor. Sadece bir şırıngaya hava çekin ve güç jakına sokup havayı enjekte edin. Bu işlem ile telefonunuzun şarj jakında bulunan toz ve kirden kurtularak telefonunuzun ömrünü uzatmış olacaksınız.

Popüler İçerikler

Önce Meydan Okuyup Sonra R Yapmıştı: Murat Övüç "Bülentinkiler Sahte" Dediği Diva'nın Eteklerine Kapandı!
Kadınlarla Kafayı Bozan Sözde Hoca Bu Kez de "Karını Bize de Evde Oynat" Sözleriyle Tepki Çekti
Almanya’daki Saldırıyı Kim Yaptı? Noel Pazarı Saldırganının Kimliği ve Röportajı Ortaya Çıktı
YORUMLAR
22.02.2017

6. Hologramlar yapmak Sihir gibi! Birazcık yaratıcılık ve sabırla, üç boyutlu hologramlar yapabilirsiniz. NE KADAR AÇIKLAYICISIN SEN ÖYLEEE

23.02.2017

Aslında hologram değil göz yanılması. CD kabı gibi yansıtıcı ve şeffaf bir yüzeyden kesilen dört üçgen kesiti birbirine bantlayarak 6 numarada ki gibi konik bir odacık elde edip ekranın üzerine yerleştirdiğinde ve ekranda bu şekli içine alabilecek kadar küçük bir görüntü açıp hazırladığın aparatı ekranın üzerine yerleştirdiğinde görüntü bu odacığın içinde her açıdan yansıma yaparak sanki aparatın içinde hologram varmış gibi bir imaj yaratıyor MUŞ. Yani araştırdım öyle yazıyordu.

23.02.2017

5-Ben telefonuma yüz kilidi yapıp sıranın altına koymuştum, sınıftaki bazı bireyler kilide fotoğrafımı göstererek telefonu açmış. Çok güvenli gerçekten.

23.02.2017

Cep telefonunu dinleme cihazına dönüştürmek. Bunun nasıl yapıldığını biri detaylı bir şekilde anlatabilir mi? Editör kardeş işini yarım bırakmışta.

TÜM YORUMLARI OKU (19)