Akıllı Telefonlarla İlgili Batıl İnanışları Sizin İçin Açıklıyoruz!

Teknolojinin her alanında olduğu gibi akıllı telefonlar konusunda da birçok batıl inanış bulunuyor. Arka planda çalışan uygulamalar bataryayı öldürür mü? Gece telefonu şarjda bırakmak zararlı mı? Yüksek donanım her zaman iyi performans verir mi? Gibi sorulara verilen binlerce cevap bulunuyor. Peki bunlardan hangisi doğru? Gelin teknoloji hakkındaki batıl inanışlara yakından bakalım.

Arka plan uygulamalarını kapatmak pil ömrünü uzatır mı?

Apple ve Android, daha verimli bir kullanım için uygulamaların arka planda çalışmasına izin verir. Bu efsane, herhangi bir ek işlemin sistem kaynaklarını kullandığı fikrinden dolayı meşru olabilir gibi görünüyor ve ne kadar çok program çalıştırırsanız, cihaz o kadar yavaş olacaktır.

Ancak, her iki işletim sistemi de bu uygulamaların arka planda çalışırken yapabileceklerini sınırlar. Fakat pilinizi bu çok az etkiler ve telefonunuzu yavaşlatmak söz konusu olduğunda, suçlu arka planda çalışan uygulamalar değildir.

Batarya tamamen boşalmadan şarj etmek zararlı mı?

Lityum iyon piller, şarjlı kaldıklarında aslında daha iyi performans gösterirken, Eski NiCD ve NiMH, yüzde 100'e geri şarj etmeden önce tamamen boşalmasına izin verdiğinizde daha uzun süre dayanır.

Modern piller, eski NiCD ve NiMH şarj edilebilir piller gibi 'hücre hafızasına' sahip olmadıkları için aynı sorunla karşılaşmazlar.

Pilinizin daha fazla dayanmasını sağlamasa da, bazı uzmanlar her üç ayda bir veya 40 kısmi döngüden sonra 0-100 döngüsü, yani tamamen şarj olmadan önce tamamen boşalmasına izin vermeniz gerektiği konusunda hemfikir.

Bluetooth/Wi-Fi pil ömrünü kısaltır.

Bluetooth ve Wi-Fi Direct, büyük dosyaları veya diğer verileri cihazdan cihaza hızla aktarmanıza olanak tanır. Hangisinin daha iyi olduğunu tartışabilsek de, gerçek şu ki ikisi de oldukça kullanışlı ve dikkate değer ölçüde benzer. Ama pilinizi öldürürler mi?

Yeni nesil Bluetooth ve Wi-Fi Direct, kullanılmadığında çok az güç tüketir veya hiç tüketmez. Başka bir cihazı etkinleştirip dosyaları aktarmaya başladığınızda, o zaman pilinizi tüketmeye başlarlar. O zamana kadar, yalnızca etkinleştirilmeleri, gözle görülür bir pil boşalmasına neden olmaz.

Daha çok özellik daha iyi performans sağlar mı?

Bu efsanenin bir ağırlığı var, ancak gerçek şu ki, performans için yeterince güvenilir bir gösterge değil. Android'in her yıl piyasaya çıkan düzinelerce cihazı var ve bunlardan bazıları oldukça etkileyici özelliklere sahip. Ancak, harika özelliklere sahip olmak her zaman bir telefonu harika yapmaz.

Örneğin, birçok Android telefonun bir iPhone'dan daha iyi özellikleri var, ancak bu, telefonun daha düşük özelliklere sahip olanlardan daha hızlı veya daha üstün olduğu anlamına gelmiyor.

Sadece telefonla gelen şarj cihazını kullanmamız mı gerekiyor?

Gerçek şu ki, üreticinin teknik özelliklerine göre oluşturulmuş herhangi bir şarj cihazının telefonunuzla kullanımı güvenlidir.

Çoğu tüketicinin anlamadığı şey, kaliteli bir üçüncü taraf şarj cihazı ile ucuz bir Çin çakması arasında bir fark olduğudur. Belkin, Amazon ve diğerleri gibi kaliteli üreticiler, üreticinin şarj cihazının orijinal özelliklerine göre üretildikleri için akıllı telefonunuzla kullanım için tamamen güvenlidir.

Akıllı telefonumu gece şarjda bırakırsam bataryam ölür mü?

Eski piller, ne zaman dolduğunu anlayacak kadar akıllı değildi ve sürekli olarak aşırı şarj edilmesi pil ömrünü zamanla azaltıyordu. 

Günümüzün şarj mekanizmaları daha akıllı. Telefonunuz tamamen şarj olduğunda, elektrik çekmeyi durdurur. Uyurken akıllı telefonunuzu şarj etmek tamamen kabul edilebilir.

Google Play veya Apple App Store'dan indirilen uygulamalar tamamen güvenli mi?

Çoğumuz genellikle kaynağa güvenmediğimizden Android için APK yükleme dosyalarını indirmekten korkarız. Ancak doğal olarak Google Play veya Apple App Store'dan bir uygulama indirdiğinizde kendinizi güvende hissedersiniz.

Böyle düşünmekte haklı olsanız da, çoğu zaman resmi mağazalardan uygulama indirmek güvenliği garanti etmez. Uygulamaların çoğu internete bağlanır ve sunucularıyla iletişim kurar. Bu, herhangi bir zamanda telefonunuza kötü amaçlı yazılım gönderilebileceği anlamına gelir.

Güvenilir geliştiricilerin uygulamaları genellikle güvenlidir. Korumaları gereken bir itibarları var. Böylece uygulamalarını temiz tutarlar. Yine de, bilinmeyen geliştiricilerin uygulamalarına dikkat etmek isteyebilirsiniz.

Popüler İçerikler

Tolunay Kafkas, "El Sıkmama" Olayına Müdahil Oldu: Hedefinde Volkan Demirel Var
Kasımpaşa’nın 18 Yaşındaki Futbolcusu Yasin Özcan 8 Milyon Euro’ya Aston Villa’ya Transfer Oluyor
Bakanlığın Gıda İfşaları Devam Ederken En Fazla At ve Eşek Etinin Satıldığı Şehirler Belli Oldu