Onedio Logo

Akıllı Telefonlar, Yeni Bir Batarya Teknolojisi Sayesinde Yalnızca Bir Dakikada Şarj Edilebilir!

Kapak Görseli

Günümüz akıllı telefon pazarında cihazların batarya kapasiteleri her geçen gün artış gösterirken, şarj hızı alanında da büyük gelişmeler yaşanıyor.

Günümüz akıllı telefon pazarında cihazların batarya kapasiteleri her geçen gün artış gösterirken, şarj hızı alanında da büyük gelişmeler yaşanıyor. Görseli

Öyle ki, geçtiğimiz haftalarda yayımlanan bir araştırmanın, şarj hızını artırma konusunda çıtayı epey yükseğe taşıdığını söyleyebiliriz.

Öyle ki, geçtiğimiz haftalarda yayımlanan bir araştırmanın, şarj hızını artırma konusunda çıtayı epey yükseğe taşıdığını söyleyebiliriz. Görseli

Colorado Üniversitesi'ndeki bir grup araştırmacının yayımladığı bir makaleye göre, yeni bir teknoloji ile birlikte akıllı telefonlarımızı bir dakikanın altında bir sürede tam olarak şarj etmek mümkün olabilir.

Makaleye konu olan yeni teknoloji, bataryalarda kullanılan iyonların süper kapasitörler üzerinde hareket etmesine dayanıyor.

Yayımlanan makaleye göre, pozitif yüklü iyonların bataryalarda tercih edilmesi ve süper kapasitörlerin yüksek akımda enerji depolama kapasiteleri telefonların oldukça hızlı bir şekilde şarj edilmesini mümkün kılabilir.

Atomların sanılanın aksine hareket etmediğini öne süren bir teoriye dayanan mevcut araştırmaya göre, süper kapasitörler ile elektrik yüklenmesi çok daha hızlı şekilde gerçekleştirilebilir.

Bu bağlamda akıllı telefonların saniyeler içinde şarj olabileceğini kanıtlayan araştırmacılar, konu ile ilgili olarak gerçekleştirilecek laboratuvar deneylerinin yakında başlayacağını duyurdu.

İlginizi çekebilir:

Tesla Resmen Duyurdu: Merakla Beklenen Elektrikli Kamyon Tesla Semi, 2026'da Yollarda Olacak!
ABD’de Otonom Sistemiyle Hizmete Başlayan Sürücüsüz Araçları Deneyen İkili Viral Oldu
Bilim Kurgu Filmleri Gerçek Oldu: Elektrikli Hava Taksileri 2026 Yılında Güney Kore'de Kullanıma Açılacak!
Şarkı Sözlerini Hatırlamayanlara Müjde! YouTube'a Yeni Özellik Geliyor: Islıkla Şarkı Bulacak

Popüler İçerikler

Harvard Üniversitesi, Prof. Dr. Cemal Kafadar ve Yardımcısını Görevden Aldı: Ömer Çelik’ten Harvard'a Tepki
Harvard Üniversitesi, Prof. Dr. Cemal Kafadar ve Yardımcısını Görevden Aldı: Ömer Çelik’ten Harvard'a Tepki
Ünlü İsimler İmamoğlu Protestolarında Tutuklanan Öğrencilerin Serbest Bırakılması İçin Çağrıda Bulundu
Ünlü İsimler İmamoğlu Protestolarında Tutuklanan Öğrencilerin Serbest Bırakılması İçin Çağrıda Bulundu
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ekrem İmamoğlu Açıklaması: “Heybedeki Büyük Turplar Dökülmedi”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ekrem İmamoğlu Açıklaması: “Heybedeki Büyük Turplar Dökülmedi”