Akıllı Telefonlar Konsantrasyonu Öldürüyor

Akıllı telefonların dikkatimizi dağıttığı artık bilim tarafından da onaylandı. Florida State University tarafından yapılan araştırmada telefonlardaki bildirimlerin görmezden gelmeye çalışsak dahi elimizdeki işe verdiğimiz dikkati dağıttığı keşfedildi.

Cary Stothart, Ainsley Mitchum ve Courtney Yehnert tarafından yapılan araştırma, sadece bildirimlerin dahi dikkat gerektiren bir işe konsantre olamamaya ve performans kaybına sebep olduğunu buldu. Yapılan deneyde katılımcılara deneyin amacı deney sonuna kadar söylenmedi ve deney çok sayıda katılımcıya bilgisayarda yapmaları için çeşitli konsantre gerektiren işler verildikten sonra cep telefonlarına bildirimler gönderilerek yapıldı.

Cep telefonları özellikle araç kullanımı sırasında oldukça tehlikeli dikkat dağıtıcılar olabiliyor. Sadece dikkat dağınıklığından ötürü gerçekleşen trafik kazalarında ABD’de 2013 yılında 3154 kişi hayatını kaybetti. Stotthart, dikkat gerektiren bir iş ile uğraşmaları gerektiğinde insanlara cep telefonlarını uzak bir noktaya koymalarını veya telefonlarını kapamalarını tavsiye ettiklerini söyledi.

Araştırmada giyilebilir teknolojilerin bahsi geçmese de, akıllı saatler gibi kolda titreşen bir cihazın da aynı etkiyi yapacağı aşikar.

Popüler İçerikler

Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!