Akıllı Priz Nedir, Kullanmanın Faydaları Nelerdir, Anlatıyoruz!

Akıllı lambalar ve anahtarların yanı sıra, akıllı prizler, akıllı bir ev yaratmak istiyorsanız alacağınız ilk ürünlerden. Akıllı prizlerin bazı faydaları arasında ev otomasyonunun etkinleştirilmesi ve normal cihazların ve tüketici elektroniğinin akıllı hale getirilmesi yer alır. Gelin bu dünyaya birlikte yakından bakalım!

'Önerdiğimiz ürünleri seveceğinizi umuyoruz! Bu içerikten alışveriş yapmaya karar verirseniz, Onedio sayfadaki bağlantılardan gelir elde edebilir. Satın aldığınız ürünlerde satıcılardan kaynaklanan sorunlardan Onedio sorumlu değildir.'

“Bu içerik marka işbirliği içeriyor olabilir.”

Bu içerik 28.12.2022 tarihinde oluşturulmuştur, bu içeriğe erişim sağladığınız zamana göre listelenen ürün fiyatlarında değişiklikler olmuş olabilir.

1. Akıllı priz nedir?

Akıllı priz, normal bir duvar prizine takılan ve bağlı cihazlara elektrik akışını kontrol eden, Wi-Fi özellikli küçük bir güç adaptörüdür.

2. Uzaktan kontrol kolaylığı.

Kısa bir kurulum aşamasından sonra akıllı prizi, telefonunuzdaki veya tabletinizdeki tamamlayıcı bir uygulamadan kontrol edebilirsiniz .

OSRAM Smart Wifi Akıllı Priz Wifi uygulaması ile kontrol edilebilir. 

Buradan satın alabilirsiniz.

3. Akıllı prizler gerçekten kullanışlı mı?

Evinizdeki tüm prizleri akıllı prizle değiştirmek istiyorsunuz ve bunun iyi bir yatırım olup olmadığını merak ediyorsunuz. Tüm prizler olmasa da özellikle kontrol etmeniz gereken cihazların bağlı olduğu prizleri akıllı prizle değiştirmek mantıklı olacaktır. 

BILICRA Join Akıllı Priz'i buradan satın alabilirsiniz.

4. "Ütüyü fişte çektim mi?" derdine son!

Uzaktan kontrol özelliği sayesinde akıllı prize bağlı cihazınızı istediğiniz yerden kapatabilirsiniz. Akıllı prizler normal ev elektroniğine bazı akıllı özellikler sağladığından, sizi normal ev aletlerinizi akıllı alternatiflerle değiştirme maliyetinden kurtarır.

P-LINK Tapo P100 Mini Akıllı Wi-Fi Priz satın almak için tıklayın!

5. Akıllı prizler enerji tasarrufu sağlar mı?

Akıllı prizler, programlama özellikleri sayesinde elektrik faturanızı düşürmenize yardımcı olabilir. Programlama özelliğini kullanarak, akıllı prizleri günün belirli saatlerinde açıp kapatacak şekilde programlayabilirsiniz. 

FONRI Wi-Fi Akıllı Priz'i buradan inceleyebilirsiniz. Android ve İOS uyumlu şekilde çalışabiliyor.

6. Konuşarak iletişim kurabilirsiniz.

Bazı akıllı prizler, akıllı asistanlarınızla iletişim kurabilir. Bu sayede sesli komut sistemi ile akıllı prizinizi aktive edebilirsiniz. Fütüristik bir ev deneyimi çok da uzaklarda değil. 

TP-LINK Tapo P115 Mini Wi-Fi Akıllı Tekli Piri'e buradan ulaşabilirsiniz.

7. Akıllı prizinize bağlı olan herhangi bir cihazınızı belli bir saatte kurabilirsiniz.

Örneğin siz tatildeyken günün belli saatlerinde ışıkları açıp kapayarak evde olduğunuz izlenimini verebilirsiniz. Ya da işten geç saatte geliyorsanız evcil hayvanınızın karanlıkta kalmaması için lambanızı yakabilirsiniz. 

S-LINK Swapp Wifi Tuya Destekli SL-01 16 Amper Akıllı Priz'i buradan inceleyip sipariş oluşturabilirsiniz.

8. Akıllı prizinizi çoğaltabilirsiniz.

Akıllı prizinize takacağınız çoklu priz sayesinde birden çok cihazı uzaktan kontrol edebilir hale gelebilirsiniz. Böylece odada tek bir akıllı priz kullanmanız yeterli olacaktır. 

Buradan çoklu prize ulaşabilirsiniz.

9. S-LINK Swapp SL-03 RGB Işıklı 2.4 G Wifi TUYA Destekli 16A Akım Korumalı Akıllı Priz

Anlık gerilim ve voltaj değişiklikleri yaşanan bir çevrede yaşıyorsanız akım korumalı akıllı prizler sayesinde bunu da kontrol altında tutabilirsiniz. Cihazınıza uygun voltajı ayarlayarak kullanabilirsiniz. 

Satın almak için tıklayın!

10. S-LINK Swapp SL-04 10A 2 USB 2.4 Ghz Wifi TUYA Destekli Akım Korumalı Akıllı Priz

Akıllı prizinizi aynı zamanda usb ile kullanmak konforlu olacaktır. 

İki usb destekli akıllı priz ile kontrolü elden bırakmayın!

Buradan satın alabilirsiniz.

Popüler İçerikler

Fernando Muslera, Jose Mourinho'yu Hedef Aldı: "İstemiyorsa Gidebilir"
Kızılcık Şerbeti'nde Giray'ı Canlandıran Kaan Taşaner Dizide Rol Almaktan Duyduğu Pişmanlığı İtiraf Etti
10 Kasım 1938’de Hayatını Kaybeden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Son Sözü "Aleykümesselam" Oldu
YORUMLAR
06.01.2023

Bu tür şeylere çok meraklı olmama rağmen akıllı priz için yeterli bir kullanım sebebi bulamadım. TV, modem vb bir çok cihaz otomatik kapanma fonksiyonlarına sahipler. Öyle şarj cihazının prizde boş kalması ile tüketeceği enerjinin yanında bu ürünün maliyeti devasa kalıyor. Ben pek bi pratik kullanım alanı göremedim.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ