Akıllardaki Soru İşaretlerini Aydınlatalım: Vajina ile İlgili 10 Şaşırtıcı Bilgi

Günümüz yaşantısında bir kadın üreme organı olan vajina ile ilgili okuduğunuzda sizi dumura uğratacak şaşırtıcı bilgiler..

1. Vajina kadın üreme organlarının tümüne verdiğimiz bir adlandırma değildir!

Kadın üreme organının bir parçası olan vajina, rahmin alt kısmında bulunan serviksten, dış kadın üreme organları olan vulvaya kadar ki olan bölüme verilen isimdir.  

Vajina, menstruasyon kanaması, doğum ve cinsel ilişkinin gerçekleşmesini sağlayan bir alandır.

2. Vajina kendi kendini temizleyen bir organdır

Son yılarda vajinanın temizlenmesi ve daha hoş kokmasını sağladığı öne sürülen ürünlerle birlikte bu sektördeki ürünlerin üretimi çoğalmıştır. 

Oysaki vajina kendisini temizleyen bir organ olduğu için böyle ürünler vajinamıza yarardan çok zarar verir.

3. Vajinamız bize belli hastalıklar hakkında en iyi bilgiyi verir.

Her kadın bireyde vajinal akıntının miktarı rengi ve kokusu farklı olmaktadır. Ancak bazı akıntılarla vajinamız bize bazı hastalıkların teşhisini verir. Bu nedenle vajinal akıntılar hakkında daha dikkatli olmamız gerekmektedir.

4. Vajinamız içinde binlerce bakteriyi barındırmaktadır.

Vajinamızda birçok türden bakteri çeşidi bulunmaktadır. Vajinal florayı koruyan Laktobacillus gibi vajinamız için iyi bakteriler gibi kötü bakteriler de bulunmaktadır.

Ayrıca vajinamızdaki ortam bazı sebeplerden dolayı bozularak bu iyi bakterilerin ölmesine sebep olmakta bu durum da hastalıkların ortaya çıkmasına temel olabilmektedir.

5. Her kadında hymen (halk arasında kızlık zarı olarak bilinir) bulunmaz!

Eski zamanlarda bakirelik olgusuna varmak için bir yöntem olan hymen, Yunan mitolojisinde evlilik tanrısı olan 'Hymen' den gelmektedir.

Esnekliği ve şekli halka, elek, yarım ay, septa gibi farklı tipte bulunabilen hymenler bazı kadınlarda olmayabilir ve bu normal bir durumdur.

6. Genital bölgemizdeki tüylerin de bir işlevi var.

Vücudumuzun diğer bölgelerdeki gibi genital bölgemizdeki tüyler, bu bölgeyi bir bariyer gibi korumaktadır.

Bu tüylerin alınma işlemi sırasında genital bölgemizde ufak yaralanmalar, aşınmalar meydana gelmesi bu bölgenin zararlanmasına yol açmaktadır.

7. İdeal vajina diye bir şey yoktur.

Her kadının vajinası ve dış üreme organları olarak adlandırılan vulva bölümü kendine has yapılanmıştır ve birçok varyasyona sahiptir. Bu nedenle genital bölgemiz için ideal bir şekil bulunmaktadır denilemez.

8. Yaş aldıkça vajinamız farklı şekillerde etkilenir.

Kadınlar menopoza girene kadar adet görürler ve doğum yapabilirler. Ancak menapozla birlikte yumurtalık üretimi durduğu için adet kanamaları da biter. 

Ancak yıllardır süregelen bu döngünün bir anda kesilmesi üreme organlarımızda değişime ve hormonlarımızda dalgalanmalara sebep olur. Bu da vajinamızda kuruluğa sebebiyet verebilmektedir.

9. Vajinal lubrikasyon zararlı bir işlem değildir.

Vajinamızda bulunan salgılar sayesinde cinsel ilişki sırasında veya yürürken sürtünmelerden dolayı acı çekmemiz önlenir. Ancak bazı sebeplerden dolayı bu salgılar azalabilmektedir.

Bu nedenle vajinanızı kayganlaştırmak amacıyla lübrikan alarak yürürken veya cinsel ilişki sırasında canınızın yanmasını önleyebilirsiniz.

10. Her an mantar bulaşabilir!

Mantarlar nemli bölgelerde çok hızlı üreyen canlılardır. Bu nedenle ortak kullanım alanlarından olan sauna, hamam, tuvalet gibi mekanlarda bulunmak, deniz veya spor sonrasında ıslak bir kıyafetle oturmak hatta çok fazla antibiyotik kullanmak vajinal mantarın oluşmasına temel oluşturabilmektedir.

Popüler İçerikler

Teğmen Ebru Eroğlu İle İlgili Skandal Karar: Küfür ve Taciz İfade Özgürlüğü Sayıldı
Montella Görevini Bırakırsa A Milli Takım'ın Başına Kim Geçmeli?
Beklenen Gün Geldi: Birbirinden Ünlü İsimler Saygı1 Formatının İkinci Konuğu Sertab Erener İçin Sahneye Çıktı!