Akıllara Durgunluk Veren Dolandırıcılık: 130 TL'lik Çakmağı Altın Külçe Diyerek 18 Bin 200 TL'ye Sattı

İstanbul'da kendini kuyumcu olarak tanıtan yabancı uyruklu bir kişi İstanbul'da altın külçe diyerek çakmak sattı. Bu nasıl olabilir denilen dolandırıcılık olayı İstanbul'un 5 farklı ilçesinde meydana geldi. Şikayet üzerine polis çalışmalara başladı.

İstanbul'un farklı yerlerinde değeri 130 lira olan çakmağı yabancı uyruklu bir vatandaş, vatandaşlara külçe altın diyerek sattı. 5 farklı ilçede 5 farklı kişiye satış yapan dolandırıcının mağdurları toplam 67 bin 200 tl ve 1500 dolar dolandırdığı ortaya çıktı.

Polisin olayı fark etmesini sağlayan ise dolandırılan Aziz K. oldu. Aziz K. emniyete başvurarak yaşadıklarını anlattı ve şikayetçi oldu.

Aziz K.'nın anlattıklarına göre Aziz K. Adnan Kahveci Mahallesi'nde yürürken yanına bir vatandaş yaklaştı. Kendini kuyumcu olarak tanıtan yabancı uyruklu dolandırıcı ' Ülkemde kuyumculuk yapıyordum, savaştan kaçtım paraya ihtiyacım var. Elimde külçe altından çakmak var, ucuza verebilirim.' dedi.

Aziz K. dolandırıcının sözlerine inanmamıştı fakat ikili konuşurken yanlarına biri gelmişti. Yanlarına gelen kişi altın görünümlü çakmağı hemen almak istediğini söylemişti ve çakmağa yaklaşık 20 bin lira ödemişti. Bunları gören Aziz K. dolandırıcıya inanmaya başladı.

Aziz K. bu yaşananları görünce çakmaklardan birini almak istedi. Aziz K. çakmak için 18 bin 200 tl ödedi. Tandığı bir kuyumcuya giderek çakmağı kontrol ettirmek isteyen Aziz K., kuyumcuda dolandırıldığını anladı.

Emniyet güçleri yapılan çalışmalarda dolandırıcının Mustafa P. oluğunu öğrendi. Polis tarafından yakalanan şüphelinin 49'u nitelikli dolandırılıcıktan 70 suç kaydı olduğu öğrenildi.

Mustafa P.'nin emniyetteki işlemlerinin bitmesi ile 5 ayrı 'Nitelikli Dolandılıcık' suçundan adliyeye gönderildi. Şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

"İstanbul'un En Eski Numarası" olarak geçen bu dolandırıcılık şekli özellikle 1960'lı yıllarda patlayan göç furyası ile Anadolu'dan gelen insanları tuzağa düşürüyordu.

Bu dolandırıcılık şekli dolandırılmak istenen kişiye 'zor durumda olan biri üzerinden kısa yoldan büyük kar etme' hissi yaşatıyor. Böylece mağdur karşı tarafın dolandırma ihtimalinden çok yakaladığı sandığı fırsatı düşünüyor.

Popüler İçerikler

Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen İçin Fenerbahçe Napoli ile Temasa Geçti
Daron Acemoğlu'nun Atatürk Hakkındaki Yorumlarına Gelen Tepkiler
"Bana Bilmediğim Bir Şey Söyle" Akımına Gelen Tıkanan Muhabbeti Açmalık Bilgiler
YORUMLAR
16.10.2023

Sizin gibi enayilere Sülün Osman gibi biri lazım, gel beni zorla dolandır diyorsunuz çünkü

Pasif Kullanıcı
16.10.2023

70 suc kaydi:D? Adli kontrol sartiyla serbest:D?

16.10.2023

Tam olması gereken 😉

16.10.2023

Herifin 70 suç kaydı var ama serbest! Sebep? Tiranlığın tahtını sarsacak vicdanı hür vatandaş olursa sindirmek için boş hücre lazım.

TÜM YORUMLARI OKU (11)