Akhisar'da Gezilecek Yerler Nerelerdir? Akhisar'da Nereye Gidilir?

Manisa-Balıkesir yolu üzerinde yer alan Akhisar, Manisa’nın nüfus açısından en kalabalık ilçelerinden biridir. Yurdumuzun ve daha çok Ege Bölgesi'nin çok geniş alanlarına yayılmış olan zeytin başta olmak üzere birçok tarımsal faaliyet ilçenin ekonomisinde son derece önemli yer tutar. Akhisar ve çevresinde üretilen zeytin ve türevleri buradan yurdun dört bir yanına dağıtılmasının yanında dış ülkelere de ihracatı yapılmaktadır. Ayrıca tarihi açıdan da pek çok görülmesi gereken yere sahip olan Akhisar'da gezilecek yerler merak ediliyor. Peki, Akhisar'da gezilecek yerler nerelerdir? Akhisar'da nereye gidilir? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

İlçenin kısaca tarihinden bahsedecek olursak Akhisar ve yakınlarındaki arkeolojik alanlarda elde edilen buluntular sonucu kentin tarihinin yaklaşık M.Ö. 7000 yıllarına kadar dayandığı söylenmektedir. Tarih boyunca Akhisar bölgesinde Frigya, Lidya, Helen, Hitit, Pers, Makedon, Roma ve Bizans uygarlıkları hüküm sürmüş, 1071 Malazgirt savaşından sonra Selçukluların Anadolu’ya yayılmaları ile Türklerin egemenliği altına girmiştir. Osmanlı yönetiminde de coğrafi ve ekonomik öneminden dolayı canlılığını kaybetmemiştir. Birçok uygarlığa ev sahipliği yapan Akhisar'da gezilecek yerler internet üzerinden araştırılıyor. Akhisar'da gezilecek yerlere ve görülmesi gereken tarihi yapılara dair tüm detaylara haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz...

Akhisar'da Gezilecek Yerler Nerelerdir? Akhisar'da Nereye Gidilir?

Yoğun zeytin ormanları ve tarım alanları dışında Akhisar’da birçok tarihi yapı, mesire alanları ve doğal güzelliklerle dolu alanlar bulunmaktadır. İlçeye 56 km uzaklıkta bulunan Çağlak Deresi ilçe merkezine uzaklığına rağmen görülmesi gereken doğa harikası bir mesire yeridir. Her yıl burada düzenlenen festivalde çeşitli gösteriler ve konserler düzenlenir ve gelen ziyaretçiler coşkulu ve eğlenceli zamanlar geçirirler. Zeytini ile meşhur olan içinde gölet bulunan Zeytinliova’da zeytin ağaçları altında piknik, doğa yürüyüşleri ve kamp gibi aktiviteler yapabilir, balık tutabilir doğal güzellikler altında huzurlu saatler geçirebilirsiniz. 

İlçe merkezinde bulunan Thyateira Antik Kenti ilçedeki en eski tarihi yapıdır. Ne zaman inşa edildiği bilinmese de yapılış zamanı bronz çağına kadar uzandığı tahmin edilmektedir. Pergamon Krallığının ve Lidyalıların önemli yerleşimlerinden olan antik kentte Romalılara ait sütunlu yollar, kemerli yapılar ve daha birçok tarihi kalıntılar bulunur. Yine Roma dönemi tarihini yansıtan önemli eserlerin yer aldığı ve ilçe merkezine 15 km uzaklıkta bulunan Apollonis Antik Kenti haftanın her günü ziyaretçilere açıktır.

Akhisar'da Ne Yenir?

İlçedeki bir diğer tarihi yapı 1469 yılında Sarı Ahmet Paşa tarafından inşa edilen ve oldukça sıra dışı dizayna sahip olan Paşa Camii ve Hamamı Osmanlı dönemi yapılarından biridir. İçinde 2 adet namazgah bulunan caminin camlarında kullanılan ince işçilik en çok dikkat çeken özelliğindendir. Yine ilçe merkezinde yer alan ve içinde Akhisar ve çevresine ait birçok tarihi eser, belge ve fotoğraf bulunan Akhisar Müzesi’ni ziyaret ederek bu bölgenin tarihini daha yakından inceleyebilirsiniz.

Gezi sonrası veya gezi arasının en önemli etkinliklerinden biri de olmazsa olmaz yemek molalarıdır. Bölgede daha çok sunulan yemekler arasında bohça kebabı, kulak çorbası, kapama, Kula güveci ve Akhisar köftesi önde gelmektedir. Yemekler yendikten sonra bölgenin en önemli lezzet kaynağı olan zeytin ve zeytinyağından tatmadan buralardan ayrılmanın büyük bir kayıp olduğunu söyleyebiliriz.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

11 Maddede Zeytiniyle, Köftesiyle, Futbol Takımıyla Ege'nin İncisi Akhisar
Manisa'ya Yolunuz Düşerse, Durup Denemeniz Gereken 28 Dillere Destan Lezzet

Popüler İçerikler

Teğmen Ebru Eroğlu İle İlgili Skandal Karar: Küfür ve Taciz İfade Özgürlüğü Sayıldı
Icardi'nin A Milli Takım Forması Giymesi İçin CİMER'e Başvuruda Bulunuldu!
İki Torunlu Mücevher Kralı 30 Yıllık Eşinden Genç Sevgilisi İçin Tek Celsede Boşandı