Akdeniz'de 4.2 Büyüklüğünde Deprem! En Son Deprem Nerede Oldu ? İşte AFAD ve Kandilli'nin 17 Aralık 2020 Son Depremler Listesi...

Bugün sabah saatlerinde Akdeniz'de 4.2, Ege Bölgesi'nde ise 3.0 büyüklüğünde depremler yaşandı. Ege Denizi açıklarında ise onlarca küçük çapta deprem meydana geldi. Bu depremler ileride yaşanabilecek olan büyük depremlerin habercisi mi merak ediliyor. Öte yandan depremler hakkında uzmanların görüşleri ve uyarıları oldukça dikkat çekiyor. Vatandaşlar ise depremlerin nere, hangi şiddette ve derinliği gibi sorulara yanıtlar arıyor. Kandilli Rasathanesi ve AFAD ise Türkiye’de ve komşu ülkelerde meydana gelen depremleri günlük olarak paylaşıyor. Peki, 17 Aralık'ta (bugün) nerelerde, kaç şiddetinde deprem oldu?  İşte Türkiye'de yaşanan son depremler ve detayları...

Akdeniz'de 4.2 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi.

AFAD'dan alınan bilgiye göre Akdeniz'de saat 10.19 sularında 4.2 büyüklüğünde deprem meydan geldi. Depremin 12 kilometre derinlikte olduğu bildirildi.

Gece saat 00.32'de ise yine Akdeniz açıklarında olmak üzere 3.2 büyüklüğünde deprem yaşandı.

Ege Bölgesi ve Açıklarında Depremler Devam Ediyor.

Son zamanlarda art arda sarsıntılar yaşayan Ege Bölgesi’nde halen devam eden depremler ardından, gözler Kandilli ve AFAD verilerine çevrildi. İki kurumunda son depremler verilerine göre, Ege Bölgesi’nin yanı sıra farklı şehirlerde de artçı sarsıntılar yaşanıyor. 

Her gün küçük çaplı depremlerin meydana geldiği Ege Denizi'nde sabah saat 10.48'de 3.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Derinliği, AFAD ve Kandilli tarafından 10.7 kilometre olarak açıklandı. Ardından aynı bölgede 1.9, 2.0 ve 2.2 büyüklüğünde art arda depremler meydana geldi.

Kandilli Rasathanesi tarafından yayımlanan son depremler aracılığıyla bilgi edinebilen vatandaşlar, dilerlerse rasathanenin son depremler haritası ile de detayları öğrenebiliyor.

En Son Nerede Deprem Oldu, Depremin Şiddeti Kaç ?

Deprem kuşağında olan Türkiye endişelenmeye ve en son nerede deprem olduğunu merak etmeye ediyor. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ve Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü internet adreslerinden anlık olarak deprem bilgilerini paylaşıyor. Bu sayfalarda en son nerede deprem olduğu, bu depremin şiddeti ve derinliği gibi bilgiler yer alıyor. 👇

AFAD son depremler sayfası için tıklayın

Kandilli son depremler sayfası için tıklayın

Prof. Dr. Hasan Sözbilir, yıkıcı özelliğe sahip 6 ve üzeri büyüklüğündeki bir depremin 20 yıl içinde olma olasılığının bulunduğunu söyledi.

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin (DAUM) Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, jeodezik deprem tekrarlama aralıklarının bilimsel araştırmalarla ortaya çıkarıldığını belirterek, yıkıcı özelliğe sahip 6 ve üzeri büyüklüğündeki bir depremin 20 yıl içinde olma olasılığının bulunduğunu ve buna hazırlıklı olmak gerektiğini söyledi.

İzmir'de 6 ve üstü bir depremin yıkıcı etki yaratacağını hatırlatan Prof. Dr. Hasan Sözbilir, 'İzmir'de 6 ve üstü depremler, yıkıcı deprem sınırına giriyor. Hatırlarsanız Sığacık Körfezi'nde 5.9 büyüklüğünde bir deprem olmuştu. Burada sadece belli binalarda hasar oluşmuştu. Ama can kaybı olmamıştı. En son 6'dan büyük deprem, Karaburun açıklarında 1949'da oldu. 1928'de Torbalı taraflarında var.

Bunlar 6.6 büyüklüğündeki depremler. Tekrar 6 büyüklüğündeki bir depremin olma olasılığı oldukça yaklaşmış görünüyor. Önümüzdeki 10-20 yıl içinde 6 büyüklüğündeki bir depremin olma olasılığı oldukça yakın görünüyor. Biraz daha büyük bir deprem sınıfı 6.5'e değinirsek bunlarda 250 yılda bir oluyor. 7'den büyük depremleri düşündüğümüzde ise 800- 1000 yıl arasında değişiyor. Burada da en son depremin 1389 yılında gerçekleştiğini düşündüğümüzde yaklaşık 700 yıl geçmiş. Önümüzdeki 200 yıl içinde 7 büyüklüğünde bir deprem olasılığı var' ifadelerini kullanarak vatandaşları yıkıcı bir deprem olasılığına karşı hazır olmaya davet etti.

Popüler İçerikler

İsrail’de Türk Turist Öldürüldü İddiası: Polise Bıçakla Saldırmış!
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!