Akdeniz'de 2 Mülteci Teknesi Battı: 239 Ölü

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin (UNHCR) Sözcüsü Carlotta Sami, olayla ilgili bilginin denizden kurtarılarak İtalya'nın Lampedusa adasına getirilen göçmenlerden alındığını söyledi.

Uluslararası Göç Örgütü'nün (IOM) Baş Sözcüsü Leonard Doyle da, bu yıl Akdeniz'de hayatını kaybeden mülteci sayısının 4,220'ye çıktığını söyledi.

IOM sözcülerinden Flavio di Giacomo, aralarında 20 kadar kadın ve çocuk bulunan bir grup mülteciden çoğunun, dün Libya kıyılarından hareket ettikten birkaç saat sonra içinde bulundukları lastik botun alabora olmasıyla boğularak öldüğünü söyledi.

Üçü bebek olan 27 cesedin bulunduğu kazadan 27 kişi kurtulabildi.

Bir başka lastik botla denize açılan 130 kişiden kurtulan bir kadın da benzer bir kaza geçirdiklerini ve botlarının battığını anlattı.

UNHCR daha önce, şu ana dek Akdeniz'de 4 bine yakın göçmenin hayatını kaybettiğini ve 2016'nın bu açıdan en yüksek can kaybının görüldüğü yıl olduğunu duyurmuştu.

2016 Henüz Bitmeden En Ölümcül Yıl Oldu

Son ölümlere kadar Akdeniz'deki tablo

Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki göçmen anlaşmasının yürürlüğe girmesinin ardından, mültecilerin güzergah olarak Libya üzerinden Akdeniz'i aşarak İtalya'ya gitmeye çalıştıklarına dikkat çekiliyor.

Reuters ve BBC

Popüler İçerikler

Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
Demet Akalın 5 Bin TL Ödeyen Kiracısının Üstüne Bir de Misilleme Yaptığını Görünce Sinirlerine Hakim Olamadı
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
03.11.2016

Ve her şey bittiğinde, hatırlayacağımız şey; düşmanlarımızın sözleri değil, dostlarımızın sessizliği olacaktır. Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç

03.11.2016

Yakında denizde yüzerken cesetlere çarpıcaz amk

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ