Akbank'tan İzinsiz Kredi ve Para Transferi İddialarına İlişkin Açıklama Geldi: ''Kesinlikle Asılsızdır''

Akbank, müşterilerin izni olmadan kendi adlarına kredi çekildiği iddiaları üzerine açıklama yaptı. Açıklamada, yapılan incelemelerde olayların sosyal mühendislik yöntemleriyle gerçekleştirildiği sonucuna varıldığı ifade edildi.

Akbank'ta hesabı olan birçok müşteri, sosyal medyada bilgileri dışında adlarına kredi çekilerek hesaplarından para transfer edildiğine yönelik peş peşe paylaşımlar yapıyordu.

Sosyal medyada gündem olan iddiaların ardından beklenen açıklama geldi. Banka yetkilileri iddiaları yalanlayarak, yapılan incelemeler sonucunda söz konusu vakaların sosyal mühendislik yöntemleriyle gerçekleştirildiğini tespit ettiklerini belirtti.

Ayrıca müşterilerini bu tür olaylara karşı dikkatli olmalarını, kişisel bilgilerini ve mobil cihaz şifrelerini yabancı kişilerle paylaşmamaları konusunda uyardı.

İşte açıklamanın tamamı👇

twitter.com

👇

👇

👇

👇

👇

İlginizi Çekebilir:

Emekli Maaşına Zam Bekleyenleri Üzecek Hesap: "Maksimum 15 Bin Lirayı Görür"
Ev Sahibi Kiracı Davasında Dikkat Çeken Karar: Maaş Zammı Kira Zammını Belirleyecek
EYT ile Dengeler Değişti: Çalışan Kişi Sayısından Çok Emekli Olan 6 İl Belli Oldu

Popüler İçerikler

Öldürülen 8 Yaşındaki Narin’in Amcası Salim Güran ‘Yüksek Güvenlikli Hücre’ye Alındı
Suudi Prens Selman Filistin Meselesiyle İlgili Tuhaf İfadeler Kullandı
Fenerbahçeli Eski Futbolcu Serhat Akın’a Silahlı Saldırı: Ayağından Vuruldu
YORUMLAR
30.09.2024

ulan ben sırf 5 kişi biliyorum yakınımda dolandırılan akbank hesabından haberi olmadan kredi cekilen

30.09.2024

Konu aslında okumadan ne olduğuna bakmadan tıkladığınız linklerle alakalı konunun sadece bu bankayla alakası yok paranız olabilen telefonunuzda mobil uygulaması olan her bankayla yaşanabilecek bir konu bu.. Bundan korunmak için özellikle android kullanıcıları herhangi bir linke tıklamayın sms/mail/sosyal medyadan gelen hiç bir linke tıklamayın hatta eşinizden dostunuzdan gelse dahi haberiniz yoksa tıklamadan önce kendilerine mutlaka sorun ne bu sen mi gönderdin diye konu tam olarak budur.. Ve maalesef çok mağdur var yapanlar hiç bir şekilde bulunamıyor ancak paranın gittiği hesap sahibine ulaşılıyor ya konudan haberi olmayan saf birisi ya garibanın teki mahkeme yıllar sürer o sürede paranız gider yada kredi borcunu ödemek zorunda kalırsınız o yüzden hiç bir linke tıklamayın!!!!

30.09.2024

Enpara'da yaşadık aynısını. Çocuklar bir oyun kurmuş, muhtemelen yanlışlıkla da reklama falan tıkladılar. Ama enpara hemen bize ulaştı ve "şu kadarlık para transferi bilginiz dahilinde mi?" diye sordu. Hayır deyince EFTyi dondurdu ve hesabı askıya aldı. Akbank'ın da bazı ek önlemler alması gerekiyor demek ki. Uygulamaya biometrik giriş, sık değişen arayüz vb.

30.09.2024

Bence akbank cep uygulamasının bir açığını tespit ettiler. Telefonları oyundu şuydu buydu derken bir zararlı uygulama yükletiyorlar. Bu uygulama üzerindende telefondaki smslere ve akbank uygulaması şifresine erişiyorlar.

Yada sosyal medyada reklam olarak çıkan "sıfır faizli kredi" veya "tebrikler telefon kazandınız" linklerine tıklayıp bilgilerini giriyorlar. Tıklanan sitenin görseli bankanınkiyle aynı, hatta Serenay Sarıkaya görseli bile kullanıyorlar, malum Akbank'ın reklam yüzü kendisi. Bu kadar çok yapıldığına göre bu dolandırıcılık girişimi demek ki kanan var ve birileri parayı vuruyorki devam ettiriyorlar.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ