Onedio Logo

Akaryakıt İstasyonlarına Uyarı: Büyük Cezalar Gelebilir!

Kapak Görseli

EPGİS Başkanı Aktaş, ihtiyaç duyan vatandaşları kabul etmeyen ve fahiş fiyatlarla ürün satışı yapan akaryakıt istasyonlarını uyardı.

Akaryakıt istasyonlarına yardım ve fahiş fiyat uyarısı

Akaryakıt istasyonlarına  yardım ve fahiş fiyat uyarısı Görseli

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) Başkanı Fesih Aktaş, Dünya'nın haberine göre, yoğun kar yağışı ve kış şartları nedeniyle kara yollarında yardıma ihtiyaç duyan vatandaşları kabul etmeyen ve marketlerinde fahiş fiyatlarla ürün satışı yapan akaryakıt istasyonlarına, büyük cezalarla karşı karşıya kalabilecekleri uyarısında bulundu.

Aktaş, kış aylarında kara yollarında yaşanan zorluklar bakımından akaryakıt istasyonlarının Türkiye'nin her noktasında erişilebilir olduğunu söyledi.

Yoğun kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle özellikle şehirler arası yollarda zorluk yaşanabildiğini belirten Aktaş, akaryakıt istasyonlarının sadece benzin ve motorin satılan yerler olmadığını, aynı zamanda bazı gıda ürünlerinin satıldığı ve zor şartlarda sığınılan merkezler olduğunu ifade etti.

'Vatandaşlara yardımcı olunmalı!'

'Vatandaşlara yardımcı olunmalı!' Görseli

Aktaş, 'Yoğun kar yağışı ve kış şartları nedeniyle kara yollarında yardıma ihtiyaç duyan vatandaşlara akaryakıt istasyonlarının kapıları sonuna kadar açıktır. Buralara sığınan vatandaşlarımızı kabul etmeyen ve marketlerinde ya da restoranlarında fahiş fiyatlarla ürün satışı gerçekleştiren akaryakıt istasyonları varsa haklarında inceleme başlatılır ve kamu otoriteleri aracılığıyla ceza verilir.' diye konuştu.

Bazı istasyonların, işletmelerini kapattıkları ya da marketlerinde fahiş fiyatlarla satış yapıldığının vatandaşlarca kendilerine aktarıldığını belirten Aktaş, şunları kaydetti:

İstasyon marketlerindeki gıda ürünleri ya da istasyonlarda yer alan ek ünitelerdeki restoranlarda bu tür yanlış adımlar atılmamalı. Isınma ve ihtiyaçlarını gidermek için gelen vatandaşlara yardımcı olunmalı. Beklentimiz ve isteğimiz sektörümüzün bu çağrımızı dikkate almasıdır.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir...

Cem Küçük de Fiyatlara İsyan Etti: Akaryakıtta Zamlar Geri Çekilmeli!
Akaryakıt Fiyatları Neden Artıyor: Yeni Zamların Habercisi mi?
Petrolde Yükseliş Bekleyenler Kervanına Dev Banka da Katıldı!
Etki Yüzde 100'ü Geçti: Türkiye'deki Akaryakıt Fiyatlarının Bir Yıllık Dramatik Yükselişi
Bu Paylaşım Sadece 6 Aylık Sürede Akaryakıt Zamlarındaki Gerçeğimizi Yüzümüze Çarpacak! 😭

Popüler İçerikler

Kadına Şiddet Davasında Mütalaa Açıklandı: Ozan Güven’in 11 Yıl 6 Aya Kadar Hapsi İsteniyor
Kadına Şiddet Davasında Mütalaa Açıklandı: Ozan Güven’in 11 Yıl 6 Aya Kadar Hapsi İsteniyor
Patronu Tarafından Mobbing Yapılarak İstifaya Zorlanan 18 Yaşındaki Çocuğun Haklı İsyanı
Patronu Tarafından Mobbing Yapılarak İstifaya Zorlanan 18 Yaşındaki Çocuğun Haklı İsyanı
Aile Bakanlığı’nın 14 Şubat Paylaşımına İrfan Değirmenci’den Bomba Yanıt: "Yasal Hale Getirirseniz Düşünürüz"
Aile Bakanlığı’nın 14 Şubat Paylaşımına İrfan Değirmenci’den Bomba Yanıt: "Yasal Hale Getirirseniz Düşünürüz"