Akaryakıt Fiyatlarında Yeni Dönem: İndirim ÖTV'ye Yansıtılacak

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre bugünden itibaren ürünlerin fiyatlarında yaşanan düşüş pompa yerine ÖTV'ye yansıyacak. Söz konusu artışlar hiçbir şekilde 2 Nisan 2020 tarihli ÖTV tutarlarını geçmeyecek.

NTV'de yer alan habere göre; Resmi Gazete'deki Cumhurbaşkanı kararına, göre akaryakıt fiyatlarında kura bağlı olarak gerçekleşmesi beklenen indirim ÖTV tutarına eklenecek.

Bu nedenle akaryakıt fiyatlarında ÖTV matrahına ulaşana kadar indirim olmayacak. Yarın benzin ve motorinde 2 lira, bugün LPG'de 1,10 tl indirim bekleniyordu.

İndirim için kalan ÖTV marjı Benzinde 2,53 TL, Motorinde 2,05 TL, Lpg'de 1 TL. Bu durumda sadece LPG'de 10 kuruş indirim olacak.

Popüler İçerikler

Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
YORUMLAR
22.12.2021

Deveyi diken, bu milleti s2ken saraya selam, halaya devam teyy teyyyyy :D

22.12.2021

Vatandaş için bu güne kadar yararlı ne yaptılar..... ...... 😠😡🤪

22.12.2021

haaaaahhhh.şimdi oldu işte.Hazır bu kadar yükselmişken,herkes arabadan inmeden ekmek bile almazsa ,sıçmaya bile araba ile giderse, o fiyatlar bir daha in-mez.Biz bu kadar aymaz umursamaz bir toplum olduğumuz sürece başımıza ne gelirse hak ediyoruz.Hakkımızı aramayı bilmiyoruz. yol gösterene de tepki veriyoruz.Alışılmış düzeninin bozulmasına kimsenin götü yemiyor.Açıklaması bu.

TÜM YORUMLARI OKU (7)