'Akademisyenlere Gözaltı Türkiye'de Zaten Sınırlı Olan Demokrasiye Ağır Zarar Veriyor'

'Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi'nin bildirisine imza atan akademisyenlerin gözaltına alınmasına ve soruşturma açılmasına Nobel Ödülü sahibi yazar Orhan Pamuk'tan tepki geldi.

İtalyan La Repubblica gazetesine açıklama yapan Orhan Pamuk, 'Kürtlerle barış için bildiri imzalayan akademisyenlerin gözaltına alınması, Türkiye'de zaten sınırlı olan demokrasiye ağır zarar vermektedir. Bildiri yayımlamak ve imzalamak, her demokrasinin temel eylemlerindendir' diye konuştu.

'Akademisyenlerin görüşlerini ifade etmesine izin verilmeyen bir demokrasi düşünemiyorum' diye sözlerini sürdüren ünlü yazar, 'Hükümetin mutabık olmadığı bir bildiriye imza koydukları için onları gidip evlerinden almak, gözaltında tutmak ya da tutuklamak, bunlar kabul edilemez şeyler' diye tepkisini ortaya koydu.

Pamuk, tüm bunların neden yaşandığını ise şu sözlerle ifade etti:

'Türkiye'de sadece bir seçim demokrasisine sahibiz, ancak ifade özgürlüğüne, kuvvetler ayrılığına ve üniversitelerin özerkliğine saygı gösteren kurumsal bir demokrasimiz yok. Hükümetin kararlarının, akademisyenlere zorla kabul ettirildiği bir ülkede, özgür seçimler olsa bile tam bir demokrasiden söz edilemez.'

Esma Çakır / DHA

Popüler İçerikler

Ünlü Restorandaki Bir Buçuk Porsiyon Adana Kebabının Hesap Tutarı Dudak Uçuklattı
Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
Arzu Sabancı'nın "A" Harfli Ekmeğini Kesen Çalışanın 1 Mayısını Kutlayarak Hepimizi Güldüren Kullanıcı
YORUMLAR

Büyük aydın konuştu.

19.01.2016

en son söylediğin paragrafta neden vatanın bölünmez tektir kelimesine yer vermiyorsun büyük düşünür nobelli yazar. söylememiş olman senin de o zihniyetten besleniyor olmandan mı kaynaklı. verdiğin ropörtajda kulağa hoş gelen ve olması gereken ideal toplumu betimliyor senin doğru bir insan olduğun anlamına gelmez ya adam gibi eksiksiz konuş yada sus . boş konuşma kendini ait hissetmediğin bir millet için kafesinden dikkat çekmek için öten kuşlar gibi baş ağırtma.....

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ