AK Partili Vekil Adayı Anıtkabir'e Hakaret Etmiş

AK Parti Ordu Milletvekili Adayı İbrahim Ufuk Kaynak'ın 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'yü 'Türkiye düşmanı' diye hedef aldığı ve Anıtkabir hakkında hakaret içerikli ifadeler kullandığı ortaya çıktı. 

Kaynak, 2016 yılında yaptığı ve imla hataları ile dolu yaptığı paylaşımında; “Türkiye 20 yüzyılı bos geçirdi. Şartları biliyorum ama yine de uyku hali tum 20 yy.li kapladi. Bana kimse 20 yy Türk mimarisi örneği diyebileceği tek bir eser gösteremez. Sivil, Askeri, Dini mimari örneği tek Türk eseri. Yok. İnönü’nün Türkiye düşmanlığı sebebi ile Ankara'ya dikilen Anıtkabir 'Kic' bir yapı ve pis bir Yunan Tapınak benzetmesidir.(Mimari terim kıç, beşeri hayatta piç'in karşılığıdır” ifadelerini kullandı.

"Anıtkabir'e küfredenleri Ordu halkı asla affetmez"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, AK Partili Kaynak'ın İsmet İnönü'yü ve Anıtkabir'i hedef alan ifadelerine tepki gösterdi. Torun şunları söyledi:

'Ordu AK Parti Milletvekili adayı, maalesef üzülerek söylüyorum hem İsmet İnönü'ye hem de Mustafa Kemal Atatürk'e dil uzatmış. Bu ülkeyi kuran emperyalizme karşı mücadele eden ve bu vatan toprağını bize armağan eden Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü'ye dil uzatmak, AK Parti milletvekilinin haddi de değildir, hakkı da değildir. Anıtkabir'e küfredenleri, Ordu halkı asla ve asla affetmez. Bu aday AK Parti'ye yakışır. AK Parti bunu içine sindirir ama Ordu halkı içine sindirmez ve kabul etmez.'

Popüler İçerikler

Yine Aynı Müdür Yine Olay: Müdür Yardımcısının Kapısını Kırdırıp İçeriye Girdi
Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
Tesadüfen Bir Evde Bulundu: 2. Abdülhamid'e Ait Olduğu Düşünülen Robdöşambrın Restorasyonu Tamamlandı
YORUMLAR
25.04.2023

2016'da Avustralya'dan tivit atan yerli milli vekil adayı.... Hekimoğlu yaşasaydı aynalı martin ile çakardı buna...

25.04.2023

Az önce babala tv'de Sinan Oğan'ı izledim. Bu başlığı görünce tam "Sinan Oğan gelecek, böyle adamşarı silecek" diyecektim ki haberin detayına baktım. Eleman anıtkabir'in mimari yapısını eleştirmiş. Akropolis'in ve de çoğu Rum yapısının benzeri. Bunda haber değeri görmüyorum. İçinde hinlik varsa da anıtkabir'in kolonları..........Ama yine de Sinan Oğan güzel konuşuyor, beğendim. Kararsızlığım geçti diyebilirim.

Pasif Kullanıcı
25.04.2023

Atatürk gerçekten dahiymiş;nerede bir gerizekalı nerede bir sahtekar nerede bir ikiyüzlü yobaz varsa hepsini karşısında toplamış.Bugün bile kimin ne mal olduğunu anlamak için Atatürk hakkındaki görüşünü duymak yeterli oluyor çoğu zaman...

25.04.2023

Atatürk'ün dehasını inkar eden ya aptaldır, ya cahildir, ya haindir. Ne oldu da, o dahinin miras bıraktığı partinin başına O'nun yarısı kadar stratejik düşünebilen biri gelmedi bugüne kadar? Ruhu şadolsun...

25.04.2023

Şimdi buna ödül olarak büyükelçilik de bir pozisyon verirler. Madem onca yapılanı beğenmiyorsun, zerre hizmet etmediğin bu mükemmel ülkeden, mülteci edasıyla, defolup gidebilirsin.

TÜM YORUMLARI OKU (18)