AK Partili Vedat Demiröz Memur Sayısından Şikayet Etti: “Özel Sektörü Öne Çıkarmamız Lazım”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, emeklilik sisteminin yeniden düzenlenmesi gerektiğini ifade etti ve 5 milyonu aşan memur sayısından şikayet etti. Demiröz, 657 Devlet Memurları Yasası'nda değişiklik yapılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Bartın’da "Türkiye Buluşmaları" programına katılarak açıklamalarda bulundu.

EYT sonrasında emeklilik sisteminin daha karmaşık hale geldiğini ifade eden Demiröz, en kısa zaman emeklilik sisteminde değişiklik yapılarak uluslararası düzeyde sosyal güvenlik sistemi oluşturulması gerektiğini söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcı, sayısı 5 milyonu aşan devlet memurları ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

657 Devlet Memurları Yasası'nda değişiklik yaparak özel sektörün öne çıkarılması gerektiğini söyleyen Demiröz, “devlette şu anda 5 milyonu aşan çalışanımız var. Bu çok yüksek. Yani hem e-Devlet'e geçtik mesela, onun da avantajları olmasına rağmen bu 5 milyonu geçen devlet memuru sayısı, ülkenin maaş ödemeleri bakımından, bütçedeki ödemeler bakımından yüksek bir rakam." ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Polis, Doktor, Öğretmen, İmam: Temmuz Zammı Sonrası Memur Maaşları Ne Kadar Olacak?
Bilal Erdoğan, 'EYT Konusunda Propaganda Yapanlar Gençleri Kandırdı' Dedi

Popüler İçerikler

Pucca, Narin'in Babası Arif Güran'ın Halk TV Muhabiri Ferit Demir'e Tehditvari Konuşmasına Sert Çıktı!
Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!
YORUMLAR

Okuyup atanan devlet memurları dışında, torpille atananlar , işçi-memur sınıfında görev yapanların görevlerine son verilmeli böyle olursa zaten memur sayısı 2,5 milyona düşecek. Ortalık torpilli işçilerle kaynıyor alayı 40k'yı aşkın maaş alıyor ülkeyi bu hale getirende Akp undan veryansın eden de Akp ?

17.09.2024

taserondan kadroya geçen işçi çoğu vasifsiz 40 45k alırken,milli savunma bakanlığı karayollari gibi eskiden kpss ve sinavla giren işçiye 25k maaş veriyorlar. Bilerek isteyerek bitiriyorlar tüm kurumları, memurların %60-70 gereksiz,emekliliği gelmiş, verimsiz.emekli olamıyorlar çünkü maaşlari çok düşüyor.emekli sistemi diyorlar daha beter olacağı kesin nerden tutsan elde kalır...

17.09.2024

Bir çok birimde memurlar iş yapmıyor. 10 tane memur yan gelip yatıyor 5 memura düşür doğru düzgün çalışsınlar. Ama bazı birimlerdede gerçekten durmadan çalışıp yinede iş yetiştiremeyen memurlarda var. Kısacası her memur denetlenmeli

TÜM YORUMLARI OKU (11)