AK Partili Ünal: 'Cumhuriyet Bizim Düşünmemizi Yok Etti'

Tarihteki en sert kültürel devrimin Türkiye'de yaşandığını ileri süren AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal 'Maalesef bir kültür devrimi olarak cumhuriyet bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi, hasılı bütün düşünmemizi yok etmiştir' dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, 8. Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı’nda düzenlenen bir etkinlikte konuştu.

Tarihteki en sert kültürel devrimin Türkiye’de yaşandığını savunan Ünal 'Mesela Fransız Devrimi her şeyi yıkmıştır ama lügate yani dile dokunmamıştır. Yine en sert devrimlerden bir tanesi Mao'nun Çin’de yaptığı kültürel devrimdir ve o da dile dokunmamıştır. Ama maalesef bir kültür devrimi olarak cumhuriyet bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi, hasılı bütün düşünmemizi yok etmiştir' dedi.

"Bugün konuştuğumuz Türkçe ile bir düşünce üretemeyiz" 📹

Cemil Meriç’in ‘Bu Ülke’ adlı kitabından alıntılar yaparak gençlere seslenen Ünal, “Bugün konuştuğumuz Türkçe’nin düşünce üretebilmesi mümkün değildir. Bugün konuştuğumuz Türkçe ile bir düşünce üretemeyiz sadece ihtiyaçlarımızı karşılayabiliriz, konuşma ihtiyacımızı karşılayabiliriz. Mesela melül, mahsun, inkisar, keder, hüzün, buhran bunların hepsini tek bir kelimeyle ifade ediyoruz; stresliyim” ifadelerini kullandı.

"Buradan düşmanlık çıkaramazsınız"

Ünal, Yeniçağ gazetesinin hakkında yaptığı haberi sosyal medya hesabından alıntılayarak şunları kaydetti:

'Bugün 'Bir Kitap Okudum' etkinliğinde gençlerle Cemil Meriç’in Bu Ülkesini konuştuk. Kamus bir milletin hafızasıdır cümlesinden yola çıkarak yaptığım değerlendirme Cumhuriyet’e dönük değil kültür devrimi olarak yapılanlara dair bir tespittir. Buradan bir düşmanlık çıkaramazsınız.'

Popüler İçerikler

Karısının Başka Biriyle İlişkiye Girdiğini İzleyen Adamdan Şaşırtan İtiraflar!
Şeriat Karşıtı Paylaşımı Nedeniyle Hakkında Dava Açılan Feyza Altun'un Cezası Belli Oldu!
Güldür Güldür Show'un Sevilen Karakteri Geri Dönüyor!
YORUMLAR

Tehlikenin farkında mısınız?...

farkındamıyız evet ama çokda geniş bir güruh değil farkında olam maalesef... çok yakındır bu seçimi kazanırlarsa diyeceklerki, 'eski gücümüzü kazanacağı, esas alfabemize döneceğiz ve eskilerin kitaplarını okuyup çocuklarımızı alim yapacağız, adaleti sağlayıp suçluyu asacağız şeriata evet diyin sizi uçuralım' bizim aklı evvel, beyni mükemmeller, bir gecede cahil kalan harkülade asil osmanlı torunlarıda evet diyecek ve sonumuz hayrola..

22.10.2022

zeka seviyelerinin durumunu biyere bağlamaları da bir başarı

22.10.2022

harf devrimi yapıldı bir gecede cahil kaldık diyenler sanki Osmanlı'da herkes harıl harıl okuma-yazma biliyor, her yer kitap dolu, herkes okuyor izlenimi yaratmaktadırlar. Oysaki gerçekte toplumun yüzde 90'ı okuyup yazamamaktadır. Osmanlıya matbaa 1727'de gelmiş ancak 200 yıl kitap basılmamıştır. 19. yüzyıldan sonra Osmanlıda basılan 30.000 kadar kitabı cumhuriyetle birlikte bir kaç yılda basmıştır.

TÜM YORUMLARI OKU (85)