AK Parti'ye MHP ve CHP'den Yanıt: Önergenizi Geri Çekin!

Kamuoyunda tartışmalara neden olan cinsel istismar düzenlemesinin Meclis Genel Kurulu'nda oylanmasına saatler kaldı. AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş, CHP'li Levent Gök ve MHP'li Erkan Akçay'ı arayarak düzenlemeyle ilgili önergeleri olup olmadığını sordu. Her iki muhalefet partisi de önergenin geri çekilmesini istedi.

Kamuoyunda tartışma yaratan 'cinsel istismar' düzenlemesiyle ilgili olarak bugün Meclis'te basın toplantısı düzenleyen CHP'li Levent Gök; 'İktidarın tasarıyı geri çekmekten başka alternatifi yok, aksi takdirde AYM'ye gideriz' dedi.

Öte yandan AK Partili Mustafa Elitaş, Levent Gök'ü arayarak 'Öneriniz var mı?' diye sordu. Gök ise 'Neden önerge verelim, yanlışınıza ortak olmayız. Önergenizi çekin' yanıtını verdi. 

Elitaş'ın aradığı MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da, 'Önerimiz önergenin geri çekilmesi' ifadesini kullandı.

'Cinsel İstismar' Önergesinde AKP İçerisinde Görüş Ayrılığı

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, cinsel istismar düzenlemesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Gök, Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı için geçici maddedeki 'Cebir, tehdit, hile veya iradeyi etkileyen başka bir neden olmaksızın 16 Kasım 2016 tarihine kadar işlenen cinsel istismar suçunda, mağdurla failin evlenmesi durumunda hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına, hüküm verilmiş ise cezanın infazının ertelenmesine karar verilir' fıkrasının af niteliğinde olduğunu belirtti.

'CHP'li Gök, şöyle konuştu:

'Bu madde reddedilmiş bir önergedir çünkü anayasaya göre 330 sayısı aranmamıştır'

'Af niteliğindeki bir önergenin oylanması ve kabulü ancak üye tam sayısının beşte üç çoğunluğu ile mümkündür. Bu madde reddedilmiş bir önergedir. Çünkü anayasaya göre 330 sayısı aranmamıştır. Önerge bu haliyle reddedilmiş bir önerge olarak hukuken varlık kazanmamıştır. Bu madde reddedilmiş sayıldığı için iktidar partisinin yasanın tümünü geri çekmekten başka alternatifi yoktur.'

'Anayasa Mahkemesi'nin vereceği karar tüm maddelerin iptalini gerektirir'

'Eğer yasanın tümünün oylanmasına giderlerse biz bunu şekil yönünden Anayasa Mahkemesine götürürüz ve Anayasa Mahkemesinin vereceği karar tüm maddelerin iptalini gerektirir. İktidar partisinin bu yasanın tümünü geri çekmekten başka şansı kalmamıştır.'

Tepkilerin sonrasında Başbakan Yıldırım madde üzerinde muhalefet partileriyle görüşme talimatı vermişti.

Başbakan'dan Talimat: 'Cinsel İstismar' Önergesini Muhalefetle Görüşün

Gök, iktidarın bir tercih yapmak zorunda olduğunu söyledi ve ekledi: 'Değiştiriyoruz diye bir müzakere olmaz. Biz CHP olarak böyle bir şeyin içinde olmayız.'

Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş da "Önerileri varsa bekliyoruz" dedi

Kurtulmuş: ‘CHP ve MHP'nin Başka Teklifleri Varsa Değerlendirmeye Açığız’

Elitaş, Levet Gök'ü aradı: Önergeniz var mı?

Bu arada AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın CHP Grup Başkanvekili Levent Gök'ü arayarak, 'Önergeniz var?' diye sorduğu bildirildi.

Levent Gök ise Elitaş'a 'Niçin önerge verelim, yanlışınıza ortak olmayız, önergenizi geri çekin' yanıtını verdi.

MHP'den de yanıt geldi: Geri çekin

CNN Türk muhabiri Ünal Kaya, Mustafa Elitaş'ın MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay'ı da aradığını ve düzenlemeyle ilgili önerilerini sorduğunu söyledi.

MHP'li Akçay'ın  da Elitaş'a 'Önergenizi geri çekin sonra görüşelim' dediği öğrenildi.

DHA, CNN Türk ve Reuters

Popüler İçerikler

Avukatı Doğruladı: Tutukluluğunun Devam Etmesini Kaldıramayan Dilan Polat İntihara Kalkıştı!
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
YORUMLAR
21.11.2016

partiniz böyle bir şey teklif edince "16 yaşında birbirlerini sevdiler bebek yaptılar" diyorsunuz, böyle bir şey olmadan 16 yaşında sevişen iki insan görseydiniz "oov zina " diye taşlardınız be. (imam nikahı olayına hiç girmeyin, normalde resmi nikahsız kişilere imam nikahı kıyılmaması gerekiyor da uygulayan yok) . iki yüzlü pislikler. çocuk mu kandırıyorsunuz? Allahtan muhalefette bari hala vicdanlı insanlar var. o 14-15-16 yaşlarında evlendirilen kızlardan yüzde kaçının rızası var ayrıca? ana, baba, abi vs. zoruyla evlendirildiklerini bilmiyor muyuz? anadolu'da var deyip normalleştiremezsiniz böyle şeyleri. kim kiminle şeyapabilir yasası çıkaracağınıza başka sorunlarla ilgilensenize yahu?

21.11.2016

melis hanım insanları tanımadan söylemleri üzerinden yargılamayın ben hiç bir parti destekçisi değilim bütün partileri eleştiren objektif çekimser bir insanım partici insanları görüpte herkesin söylemlerini ona benzetmeyin ben o sözlerimi particilikten değil modern bir toplum olalım kimse mağdur olmasın diye yaptım ve taciz tecavüz en ufak şeye de karşı bir insanım bu önerge yasalaşırsa suistimal edilmesin diye tartılışsında isterim suistimale açık kapı bırakılsın asla istemiyorum ayrıca imam nikahına da karşıyım pedofiliyi sapıklık olarak görüyorum ama siz beni partici gördüğünüze göre galiba kendiniz particisiniz

21.11.2016

Tartışılması bile anlamsız. Ama bu işin önlenmesi de lazım. Bu evliliklere göz yuman imamlar görevden alınmalı. Kimse diyanetin imamının yasalardan habersiz olduğunu söylemesin. Bir imam çocuk nikahı kıyıyorsa, o pedofillerden çok da bir farkı yok demektir. Özellikle cahilliğin yüksek olduğu aileleri bilinçlendirmeli ve bu tip gizli kaçak nikahlara engel olunmalı

21.11.2016

nihayet doğru düzgün adım atıldı

TÜM YORUMLARI OKU (15)