Onedio Logo

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in Açıklaması: “HTŞ Fiilen Terör Örgütü Değil”

Kapak Görseli

Suriye’de Heyet Tahrir eş-Şam (HTŞ) önderliğindeki silahlı gruplar, İdlip’ten çıkarak kısa sürede Halep, Hama ve son olarak başkent Şam’ı ele geçirmiş, Beşar Esad’ın Rusya’ya kaçmasıyla birlikte ülke yönetimini devralmıştı. Türkiye ile dünyanın birçok ülkesinin terör örgütü olarak adlandırdığı HTŞ’nin Suriye’deki iç savaşı kazanması ise akılları karıştırıyordu. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, katıldığı televizyon programında HTŞ’nin artık fiilen terör örgütü olmadığını söyledi. Çelik ayrıca Türkiye’nin terör örgütü listesinin de değişebileceğini ima etti.

El Kaide’nin Suriye kolu Nusra Cephesi’nin de kurucusu olan Ebu Muhammed Colani, 2011 yılında birçok silahlı grubu birleştirerek Heyet Tahrir eş-Şam (HTŞ) örgütünü kurmuştu. Örgüt, Türkiye ve dünyanın birçok ülkesinin terör listesinde bulunuyordu.

El Kaide’nin Suriye kolu Nusra Cephesi’nin de kurucusu olan Ebu Muhammed Colani, 2011 yılında birçok silahlı grubu birleştirerek Heyet Tahrir eş-Şam (HTŞ) örgütünü kurmuştu. Örgüt, Türkiye ve dünyanın birçok ülkesinin terör listesinde bulunuyordu. Görseli

HTŞ’nin başını çektiği ve Türkiye’nin desteklediği Suriye Milli Ordusu’nun (SMO) da içinde bulunduğu silahlı gruplar İdlip’ten yola çıkarak önce Halep’i sonrasında da kısa sürede başkent Şam’ı ele geçirmişti.

HTŞ’nin başını çektiği ve Türkiye’nin desteklediği Suriye Milli Ordusu’nun (SMO) da içinde bulunduğu silahlı gruplar İdlip’ten yola çıkarak önce Halep’i sonrasında da kısa sürede başkent Şam’ı ele geçirmişti. Görseli

HTŞ’nin lideri Ebu Muhammed Colani, yaşanan gelişmeler sonrasında Suriye’deki önemli aktör konumuna geldi. Ancak HTŞ’nin terör örgütleri listesinde olması kafaları karıştırıyordu.

HTŞ’nin lideri Ebu Muhammed Colani, yaşanan gelişmeler sonrasında Suriye’deki önemli aktör konumuna geldi. Ancak HTŞ’nin terör örgütleri listesinde olması kafaları karıştırıyordu. Görseli

Habertürk’te canlı yayına katılan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, HTŞ ile Avrupa Birliği’nin, ABD’nin, Çin’in ve İngilrere’nin temas kurduğunu hatırlatarak; “HTŞ’nin fiilen terör örgütlüğü kalmamıştır” dedi.

Ömer Çelik'in açıklamaları 👇

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

HTŞ Kimdir, Açılımı Ne? HTŞ Kimi Destekliyor?
Esad’ın Suriye’den Kaçışı: İsrail Uçağı Vurmak İçin Fırsat Kollamış
Esad’ın Suriye’den Kaçışı: İsrail Uçağı Vurmak İçin Fırsat Kollamış

Popüler İçerikler

Arabalarda ÖTV Oranları Değişiyor: Yeni ÖTV Oranları Yüzde 80 ile Yüzde 220 Arasında Olacak
Arabalarda ÖTV Oranları Değişiyor: Yeni ÖTV Oranları Yüzde 80 ile Yüzde 220 Arasında Olacak
Valilik Harekete Geçti: Belediye, 50’ye Yakın Eşeği Bayıltarak Topladı
Valilik Harekete Geçti: Belediye, 50’ye Yakın Eşeği Bayıltarak Topladı
Cumhuriyet Tarihinde Böylesi Görülmedi: Akaryakıta Dev Zam Geliyor
Cumhuriyet Tarihinde Böylesi Görülmedi: Akaryakıta Dev Zam Geliyor
YORUMLAR
17.12.2024

Ya küfür etmek istemiyorum zorlamayın ya kendi icimizdekiler bitti birde Suriyelilerin içindekileri mi konusacaz şimdi 🤬🤬🤬

17.12.2024

mal işte. yarın biri çıkıp da 'pkk nın fiilen terör örgütlüğü kalmamıştır' dese ne cevap vereceksiniz?

17.12.2024

İnşallah yine kandırılmazsınız.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ