AK Parti Seçim İşleri Başkanı Yavuz Kendi Anketlerini Açıkladı: "Cumhurbaşkanımızın Oy Oranı Yüzde 53"

AK Parti Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, katıldığı bir canlı yayında yaptıkları anketler hakkında bilgi verdi. Yavuz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oy oranının yüzde 53 civarında olduğunu öne sürerken, partisinin oy oranının ise 2018'den az olmayacağını iddia etti.

14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine sayılı günler kala anket sonuçları gelmeye devam ediyor.

AK Parti Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz da katıldığı bir programda kendi yaptıkları anketlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Yavuz, partisinin oy oranı hakkında, "AK Parti'nin oyu bir önceki oy oranından daha az olmayacak gibi duruyor. 2018'de aldığı oyun altına düşmeyeceğini iddia ediyorum. Ki en son Mustafa Şen'in anketinde yüzde 41 çıktığını gördük. Bugün yüzde 41'e çıkması demek seçime kadar birkaç puan daha üstüne koyacağı anlamına geliyor ve hep böyledir bu." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili de konuşan Yavuz, Cumhurbaşkanımız ile ilgili ankette oy oranının yüzde 53 olduğunu da gördük. Ben bunun daha da artacağını düşünüyorum. Bizim ARGE Başkanlığımızın anketinde bunu gördük çok şükür. Ama ben bunun da artma eğiliminde olduğunu düşünüyorum açıkçası." dedi.

Oysa diğer araştırma şirketleri tarafından yayımlanan anketler Yavuz'un paylaştığı tahminlerle farklılık gösteriyor.

Aksoy Araştırma son anketinde, Kılıçdaroğlu’nun oy oranı yüzde 56,8 olarak kaydedildi. Erdoğan’ın oy oranı ise 43,2’de kaldı.

Detaylar 👇

Aksoy Araştırma’dan Bir Anket Daha: Kılıçdaroğlu Farkı 2 Puan Daha Açtı

Bir başka anket şirketi ORC Araştırma’nın düzenlediği araştırma sonuçlarına göre Kılıçdaroğlu yüzde 56,8, Erdoğan yüzde 43,2 seviyesinde.

Detaylar 👇

ORC Araştırma’nın Son Anketi: “Kemal Kılıçdaroğlu İlk Tur Sonunda Cumhurbaşkanı Olacak”

Alf Araştırma tarafından yapılan ankette de benzer sonuçlar çıktı. Bu ankette Kılıçdaroğlu’nun oyu yüzde 55,1, Erdoğan’ın oyu yüzde 44,9 olarak ölçüldü.

Detaylar 👇

ALF Araştırma: Kılıçdaroğlu ile En Yakın Rakibi Arasında 10 Puan Fark Var

Popüler İçerikler

Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
YORUMLAR
26.03.2023

yok canım %75 falandır o. hayır şimdi oy oranı yüksek bunda hepimiz hemfikiriz, oy verenlerin ne tür bı mantık yürüttüğünü de kestiremiyoruz ki zaten mantık aramak yanlış zira mantık olsa bu yönde kullanmazlar oylarını. şimdiye dek herşeyi geçtim ekonomi, sağlık eğitim, mülteci sorunu vs ulan ortada ayan beyan kadına karşı şiddeti mesrulastiran ittifak var bu da mı bişey ifade etmiyor?!

Onun yerine çocuk tacizi, ahlaksızlık, mülteci problemi, ülke kutuplaşması, arapçılık, kadınların katli gibi öğeleri destekliyor. Aşırı akıllıymış akptö seçmeni.

26.03.2023

kendi başkanlık binasında yapmislardir anketi

27.03.2023

orda yapildi zaten .Düsündürücü olan da su sarayda yapilmis Anket bile yüzde yüz yerine yüzde 53 cikiyor.Akli kit Ali Ihsan olayi bile anlamis degil..

26.03.2023

o kadar şeye rağmen hala %53 çıkarsa bunlara müstehak deyip siyaset takip etmeyi bırakıcam. koy götüne diyecem

TÜM YORUMLARI OKU (16)