Onedio Logo

AK Parti’nin İstanbul Hesabı: Tüm Detaylar Tek Tek İnceleniyor

Kapak Görseli

31 Mart’ta gerçekleştirilecek yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni tekrar kazanmak için sıkı bir çalışma başlatan AK Parti, aday gösterilen Murat Kurum’un seçimi kazanması için tüm olasıları tek tek inceliyor. AK Parti kulislerindeki beklenti, DEM Parti’nin aday çıkarması yönünde.

Yerel seçimlerle ilgili partilerin hazırlıkları sürüyor. Seçimde en büyük yarış ise İstanbul’da geçecek.

Yerel seçimlerle ilgili partilerin hazırlıkları sürüyor. Seçimde en büyük yarış ise İstanbul’da geçecek. Görseli

Gazete Pencere’den Nuray Babacan, AK Parti kulislerindeki beklentileri yazdı. İktidar Partisi, Murat Kurum’un İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak belirlenmesinin ardından, ‘artı-eksi’ değerlendirmesi yapmaya başladı. Ekrem İmamoğlu’na karşı avantajlı olmak için ince hesaplar yapılıyor. İmamoğlu’na muhalefet partilerinden gelecek her destek, can sıkıcı bulunuyor.

AK Parti kurmayları, oylardaki olası değişimleri de santim santim hesaplıyorlar. Partide yapılan analizlere göre, CHP’nin İstanbul yerel seçimlerindeki geleneksel oyu yüzde 32-35 civarında. Tek başına girerse bu oranın daha da düşeceği iddia ediliyor.

AK Parti kurmayları, oylardaki olası değişimleri de santim santim hesaplıyorlar. Partide yapılan analizlere göre, CHP’nin İstanbul yerel seçimlerindeki geleneksel oyu yüzde 32-35 civarında. Tek başına girerse bu oranın daha da düşeceği iddia ediliyor. Görseli

İYİ Parti’nin İmamoğlu’dan kopmuş olmasının, kendisine yüzde 4 oy kaybettireceği savunuluyor.

İYİ Parti’nin İmamoğlu’dan kopmuş olmasının, kendisine yüzde 4 oy kaybettireceği savunuluyor. Görseli

DEM’in İstanbul’daki oy oranının yüzde 11 civarında olduğu belirtiliyor. DEM’deki her türlü hareketlenme yakından izleniyor. AK Partililerin iddiasına göre, parti yönetimi ‘İmamoğlu’nu destekleyin’ dese bile oyların tamamı gitmeyecek. DEM’in kim olursa olsun kendi adayını çıkarması dört gözle bekleniyor ve kapalı kapılar ardında destekleniyor. Ayrıca böyle bir ittifakın, yüzde 3-4 civarında olan ulusal-milliyetçi oyları kaçıracağı savunuluyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir

AK Parti İBB Adayı Murat Kurum’un Vaatleri: Trafik Bitecek, Otogarlar Taşınacak
İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

Sakarya’da Çıkıp Bilecik’e Sıçrayan Orman Yangını Büyüyor; Köyler Tahliye Edildi, Dumanlar Eskişehir’e Ulaştı
Sakarya’da Çıkıp Bilecik’e Sıçrayan Orman Yangını Büyüyor; Köyler Tahliye Edildi, Dumanlar Eskişehir’e Ulaştı
Şarkı Söylerken Yüzünde Mimik Oynamayan 79 Yaşındaki Ajda Pekkan'ın Son Hali Tartışmalara Neden Oldu!
Şarkı Söylerken Yüzünde Mimik Oynamayan 79 Yaşındaki Ajda Pekkan'ın Son Hali Tartışmalara Neden Oldu!
Erden Timur: “Evler Küçülecek, Ben En Küçük 1+1 80 Metrekareyken 39 Metrekare Yaptım”
Erden Timur: “Evler Küçülecek, Ben En Küçük 1+1 80 Metrekareyken 39 Metrekare Yaptım”
YORUMLAR
30.01.2024

Çıkarırlar veya çıkarmazlar demokratik hakları da işlerine gelince nasılsa canım cicim seçim bitimi terörist olurlar yine.

30.01.2024

DEM, AKP kulislerinin beklentilerine uyup aday çıkarmalı. Böylece iki aylığına da olsa üzerindeki terörist imajını atıp havuz medyasında boy gösterebilirler.

30.01.2024

Dem aday çıkartır selo da çıkar..

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ