AK Parti'den Kılıçdaroğlu'nun 'Başörtüsü' Adımına Yanıt: 'Ekran Başına Bekliyoruz'

"Çok güçlü bir imza olacak"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 'Hak ve özgürlükler mücadelesinin öncü siyasi hareketi biziz. Mücadele ettik, bedel ödedik, geri adım atmadık. Çarşamba günü Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımızın yapacağı grup konuşması bu tarihi mücadelenin yeni bir aşaması olacaktır' dedi.

Çarşamba günü herkesi ekran başına davet eden Çelik 'Cumhurbaşkanımızın açıklamaları, hak ve özgürlükler mücadelemizin tarihine atılmış çok güçlü bir imza olacaktır' ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Kılıçdaroğlu’ndan ‘Başörtüsü’ Mesajı: 'Bu Hakkı Yasal Güvenceye Alacağız'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün katıldığı bir canlı yayında 'Bu akşam televizyonlara ciddi bir açıklama yapacağım. Toplumu kucaklaştıracağım. Bu konuda ne kadar samimi olduğumu Erdoğan da görecek' dedi. 

Saat 21.00'de sosyal medya hesabından açıklamasını yayınlayan Kılıçdaroğlu, başörtüsünü yasal güvence altına alan kanun teklifi hazırladıklarını duyurdu. 

Kılıçdaroğlu 'Bu hakkı yasal güvenceye alacağız. Bunu bir tartışma konusu olmaktan tümüyle çıkarıyoruz. Yarından itibaren bu yarayı sonsuza kadar kapatacak adımı atıyoruz. Kanun teklifimizi grup toplantımızın ardından Meclis'e vereceğiz. CHP grubu, eksiksiz, fakatsız ve yüreklice bu kanunun arkasında duracak' dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da seslenen Kılıçdaroğlu 'Saray'ın da samimiyet turnusolu bu. Bakalım onların tutumu ne olacak?  ifadelerini kullandı.

Popüler İçerikler

Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
YORUMLAR
04.10.2022

Yahu Millet iş-aş derdinde. Hala kadınların başörtüsünü/özgürlüğünü siyasete alet ediyorsunuz. .

04.10.2022

olay tam da bu zaten millete açtığını unutturmak için ortaya bir şey atacaksın bir hafta 10 gün onunla idare edecekler

04.10.2022

Kesin olarak kanaat getirdim bu milletin bağırsakları kafatasının içinde beyinleriyse karın bölgesinde

04.10.2022

Baş örtülü oranı son zamanlarda hiç olmadığı kadar çoğaldı. Böyle olmalı zaten. İsteyen istediği gibi yaşamalı. Din, dil, ırk ayrımı olmadığı bir ülkede yaşamak istiyoruz. Bizi bölen, ayrıştıran sizlersiniz.

04.10.2022

işsizlik oranı son zamanlarda hiç olmadığı kadar . enflasyon oranı son zamanlarda hiç olmadığı kadar yükseldi.toplumsal kutuplaşma son zamanlarda hiç olmadığı kadar yükseldi örnekleri çoğaltabilirz kimsenin türbanla baş örtüsü ile derdi yok dindar diye geçinenlerden başka

TÜM YORUMLARI OKU (17)