AK-47'nin Yaratıcısı Kalaşnikof Akıllı Tüfek Üretti: Video Kaydediyor, Mermi Sayıyor

Dünyanın en çok kullanılan tüfeklerinden birisi olan AK-47'nin yaratıcısı Kalaşnikof şirketinin yetkilileri, telefonlar ile senkronize edilebilen bir ‘akıllı tüfek’ geliştirdiklerini açıkladı.

Kalaşnikof şirketinin Genel Müdürü Dmitriy Tarasov RBC gazetesine yaptığı açıklamalarda, MP-155 Ultima akıllı tüfeğinin, klasik silahlara göre daha geniş bir kitle için cezbedici olacağına inandığını belirtti.

Kullanıcının yaptığı vuruşları takipçileri ile paylaşabilmesi için...

Tarasov’un anlattığına göre söz konusu tüfeğin mekanizmasına, geriye kaç merminin kaldığını söyleyecek akıllı bir sistem yerleştirilmiş. Hatta kullanıcının yaptığı vuruşları takipçileri ile paylaşabilmesi için silahın bir video kayıt sistemi dahi bulunuyor.

'Z kuşağının ilgisini çekebilir'

Tüfeği tasarlarken akıllarında nasıl bir hedef kitle olduğu sorulduğunda Tarasov, silahın tasarlanması aşamasında ‘hayatlarını ekranın önünde oturarak geçirmeye alışık olan bir nesilden’ ilham aldıklarını kaydetti.

‘Elektronik cihazların içine doğmuş ve kendilerini onlarsız düşünemeyen Z kuşağının ilgisini çekmek istediklerini’ sözlerine ekleyen Tarasov, ileride akıllı silah serilerini geliştirmeyi planladıklarını da belirtti.

AKP Sözcüsü Çelik'den Boğaziçi Açıklaması: 'Türkiye'nin Egemenlik Hakkında Dönük Cümleler Kuruluyor'
Artvin'de Boğaziçi Öğrencilerine Destek Eylemine Polis Müdahale Etti: 'Ellerimiz Boş Neden Vuruyorsunuz?'

Popüler İçerikler

Koşun Kaos Var: Demet Akalın Programına Gülben Ergen'i Konuk Edince Seren Serengil'in Tepkisi Sert Oldu!
Milli Eğitim’in Yeni Müfredatında Tartışmalar Devam Ediyor: Din Kültürü Dersleri 572, Atatürkçülük 77 Sayfa
Halay Başkanı Mahmut Tuncer'in Estetikli Yeni Görüntüsü Sizi Çok Şaşırtacak
YORUMLAR
09.02.2021

Ekranda niye insan öldürüyorsunuz alın bunu biraz da dışarıda öldürün diye yeni silah tasarlamak nasıl bir manyaklık amk.

09.02.2021

Tam katliam silahı, bir yandan canlı yayınını da yap. Yeni Zelanda'da cami tarayan sapık geldi aklıma. Tövbe est.

La birinizde tebrik etsin, saygı duysun la.Adamlar seri üretimine geçip savaşlarda kullanırlar herhalde ne saçma sapan yorumlar yapmışsınız ameke.

09.02.2021

Atölyede çalışmayı bıraktım ve şimdi saatte 65-85 dolar kazanıyorum. Nasıl? Çevrimiçi çalışıyorum! İşim beni tam olarak mutlu etmedi, bu yüzden yeni bir şeye şans vermeye karar verdim… 4 yıl sonra günlük işimi bırakmak çok zordu ama şimdi daha mutlu olamazdım ...... N­­e­­t­­P­­a­­y­­1­­.C­­o­­m

TÜM YORUMLARI OKU (12)