Ailesine Bağlı İnsanların Çok İyi Bildiği 13 Şey

Ailenize çok değer veriyorsanız, onları kaybetmek hep içinizde barınan bir parça korkuysa ve onları çok seviyorsanız; hissettiğiniz, hissettiğimiz bazı duygular.

1. Anneniz aramalarınıza cevap vermediğinde hissettiğiniz o merak ve yoğun endişe.

2. Uyumadan önce yatağınızda babanızın işten gelmesini beklemek, anahtar sesinin size verdiği o tarifsiz mutluluk.

3. Uyandığınızda annenizin hazırlamış olduğu kahvaltı sofrasının verdiği huzur.

Eğer yuvadan uçmadıysanız ve kahvaltı yapmadan evden çıkamayanlardansanız sizin için kahvaltı hazırlayan bir annenin verdiği huzur başkadır. Bir gün uyandığınızda o kahvaltı sofrasının olmayacağını düşünmek ise başka bir acıdır.

4. Yaşları ilerledikçe kendi ölümünüzden çok onların ölümü için endişelenmek.

Sanki ölümün yaşı varmış gibi onların bizden önce ölme ihtimaliyle sızlar içimiz.

5. Anne - babasını kaybeden bir yakınınızın, arkadaşınızın yanında olduğunuz günlerde hissettikleriniz.

Siz de bu acıyı paylaşır, hissedersiniz ve aklınıza kendi aileniz gelir. O an gerçekten bunun ne kadar zor olduğunu gördüğünüz için ailenize olan bağlılığınız bu zamanlarda daha çok artar.

6. Doğum gününüzde isterse kimse kutlamasın evdekiler nasılsa kutlayacak rahatlığı.

Bilirsiniz ki o gün beklentileriniz gerçekleşmese bile eve gittiğinizde sizi bekleyen bir pasta olabilir .Ama pastadaki mum sayısı arttıkça bu ihtimalin azaldığını aklınıza getirebilirsiniz.

7. Sokakta dilen(diril)en,çalıştırılan ve çalışmak zorunda kalan çocukları gördüğünüzde kendinizi şanslı hissetmeniz.

Sokakta olmaya zorlanan ya da ailesi için sokakta olmayı seçen o minikleri gördüğünde her zaman minnet duygusu sarmaz mı içinizi, ailenizin size iyi bir hayat vermek adına kısıtlanmalarını, çabalarını daha net görmez misiniz?

8. Ve bir de yaşlı, kimsesiz, çalışamayacak durumda sokakta dilenen yaşlıları gördüğünüzde hissettikleriniz.

Çalışacak gücü olmayan, bakıma muhtaç insanları, onlara bakmayan evlatlarını ya da bakacak birileri olmadığını düşündüğünüzde - gördüğünüzde kalbinizde bir şeyler mutlaka sızlamıştır..

9. Çok istediğiniz bir şeyi sıkıntılı durumda olsalar bile aldıklarını gördüğünüzdeki mutluluk.

Çok istediğin fakat fiyatı biraz uçuk olan hediye ve birde faturaların, taksitlerin ödenme zamanı. Eğer ikisi çakışıyorsa ve ailen belki biraz geç olsa bile o istediğin şeyi sana aldığında hissettiğin mutluluk kadar garibi var mı? Bir yandan istediğin oluyor mutlusun ama bir yandan onları sıkıntıya soktun mu diye düşünüyorsun.

10. Size en büyük hediyelerden biri olan abla/abi ya da kardeş sahibi olmak.

Yeri gelir anlaşamazsınız, bazen evde tartışmalar çıkarırsınız ama anne babanızdan sonra birbirinizi en iyi siz korur, siz sahiplenirsiniz. Canı yandığında bunu hisseder, mutluluğunuda paylaşırsınız. Abla/abi, kardeş sahibi olmak çok özel bir duygudur, bilirsiniz.

11. Sahip olduğunuz abla/abi ya da kardeş evden gittiğinde hissettiğiniz hüzün.

Belki ablanız, belki abiniz, belki de sizden önce kardeşiniz evlendiğinde aslında dostunuz, kardeşiniz, destekçiniz, sırdaşınız evden gitmiştir ve yeni yuvasında yeni bir hayata yelken açmıştır. Masaya koyulan tabak çanak sayısından tutun, boş kalan odaya kadar her şey ilk zamanlar size çok fena dokunur.

12. Hadi bakalım sıra size geldi, yuvadan uçma vakti. İşte en karmaşık his...

Evlenene kadar evini hiç ailenden ayırmamışsanız ve şimdi evde geçireceğin son gün gelip çatmış ise önce bir sevinsem mi üzülsem mi bilemezsiniz. Sevdiğiniz insanla bir hayat kuracak olsanız da bir yanda ailenden ayrı bir hayat kurmuş olacaksınız ve bunun tedirginliğini yaşarsınız. Sen gittikten sonra evde yalnız kalacak olmaları, onların yaşamlarıyla ilgili olan endişeleriniz hepsi kafanızda bangır bangır ediyor...

13. Ve ufak bir tavsiye; henüz sizinleyken onların değerini bilin.

Ailesine bu kadar bağlı olan insanlardan biri de sen misin? Öyleyse onlara varlığını hissettirmeyi unutma. Seni bu yaşına kadar getirmiş bu insanlar için elinden gelenin en iyisini yapmak için çabala. Emeklerini boşa çıkarmamak için, iyi bir insan olmak için, her zaman inandığın yolda yürü. Bir gün onlardan birini kaybettiğinde bazı şeyler için geç kalmış ve pişman olmuş olmak istemiyorsan şu anını değerlendir. Ve şunu hiç unutma  'Aile her şeydir'

Popüler İçerikler

Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"