Tesettür meselesi ülkemizde dini bir konudan çok daha fazlası. İşin siyasi, sosyolojik ve kişisel olarak pek çok farklı tartışma noktası var. Son yıllarda popüler TV dizileriyle de sürekli ısıtılan bu konu bu kez X anasayfasını domine etti. İstanbul Ansiklopedisi dizisindeki bir karakter üzerinden çıkan tartışmaya yüzlerce yorum geldi.
Tartışma derken? Böyle bir gerçeğin olmadığını iddia eden ordinaryüs Polyannalar mı var?
erkeklerin kadınların saçı ile uğraşması ve kapatmaya çalışması ne kadar mantık dışı, saçma. saç bu ya, kıl. ama insanın bir parçası. neden rüzgarı, güneşi, havayı hissetmesini istemiyorsun. erkekler kısa kollu tişörtler, şortlar ile dolaşırken yanındaki kadını, kızı, kızını neden doğadan, Güneş'ten, havadan mahrum ediyorsun. hemen, mini etekle mi dolaşsın, göbeği, her yeri açıkta mı gezsin falan derler çünkü hiç ortaları yok. normal insan gibi giyinme diye bir şey akıllarına gelmiyor mu!. gelen Avrupalı turist kızlara, Japon, asyalı kızlara falan bakıyorum. ne kadar sade, makyaj ya yok ya da çok az, bir basit tişört, bol bir etek ya da rahat bir pantalon. ne kadar doğal, güzel. bizim kızlar çok abartılı. gencecik kızlarda bile bir ton makyaj. normal insanları özledim ben.
Depremde korkuyla ağzından kapanacağım diye kaçıran kız kardeşime kocası kapattı şimdi hüngür hüngür ağlıyor açılamıyor da gerçekten aile baskısı ile kapanan kadınlar bunalımda ben ona söylemiştim sen kendin tam karar vermeden hiç kimseye söyleme bizimkiler zaten çarşaf ellerinde bekliyorlar senin kapanmanı diye pişman her gün ağlıyor