Aile Hekimleri, Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'nu İstifaya Çağırdı

Türkiye’nin dört bir yanından Ankara’ya akan aile hekimleri ve aile sağlığı merkezi çalışanları Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nu istifaya çağırdı. Bakanın halkı yanlış bilgilendirdiğini belirten sağlıkçılar, halkın sağlığı için ‘sağlık ocağı’ sistemine geri dönülmesini talep etti. Aile hekimleri dün de yurt çapında grev yapmıştı.

Acil servis hizmeti dayatmasına karşı 12 Aralık’ta Türkiye’nin dört bir yanında greve giden aile sağlığı merkezi (ASM) çalışanları bugün Ankara’da miting gerçekleştirdi. Sağlıkçılar, esnek ve kuralsız çalışma dayatmasına tepkilerini dile getirdiler. Hekimler Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nu istifaya çağırdı.

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonunun (AHEF) çağrısıyla gerçekleşen mitinge Türk Tabipleri Birliği, Birlik ve Dayanışma Sendikası ve Sağlık Elemanları Dernekleri de destek verdi.

Toros Sokak’tan Kolej Meydanı’na yürüyen hekimler, “Sağlık ocağı sistemine geri dönülsün”, “Halkın sağlığı için nöbete hayır” pankartı taşıdılar. Hekimler mitinge eşleri ve çocuklarıyla katıldılar. Bir hekimin çocuğu, “Babamla vakit geçirmek istiyorum” diye bağırdı. Süpermen kıyafeti giymiş ve onu bekleyen pijamalı eşi mitingin renkli görüntülerindendi.

BAKAN HALKI KANDIRIYOR

Federasyon Başkanı Murat Girginer, aile hekimliğine sahip çıkmak için Ankara’da olduklarını söyledi. Sağlık Bakanının görüşme taleplerine yanıt vermediğini ifade eden Girginer, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun aile hekimlerinin gündemini iki yıldır nöbetlerle meşgul ettiğini dile getirdi. Acil nöbetlere gitmeyerek tepkilerini gösterdiklerini belirten Girginer, “Sağlık Bakanı hepimizi acil servislerde eğitme düşüncesinden vazgeçti, bu sefer acillerde nöbet tutma uygulaması getirdi. Ancak biz birinci basamak hekimleriz ve nöbet tutmayız” diye konuştu.

Bakanın halkı kandırdığını ifade eden Girginer, “Bakan acil hizmetler için ASM’lere başvuru yapılabileceğini söylüyor. Ancak bu ASM’lerin donanımı açısından mümkün değil. Bakan halkın sağlığını tehlikeye atarken, hekime şiddetin de daha yükselmesine sebep olacaktır. Ersin Arslan’ın katledilmesiyle daha fazla büyüyen hekimlerin sorunları telafisi mümkün olmayan noktaya gelecektir” dedi.

BAKANLIK ÖNÜNDE TEPKİ

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Aile Hekimliği Kolu da Sağlık Bakanlığı önünde bir açıklama yaptı. Aile Hekimliği Kolu Genel Sekreteri Yaşar Ulutaş, ASM çalışanlarının dinlenme hakkının elinden alındığını ve tek taraflı sözleşme dayatıldığını söyledi. Bakanlığın “İş güvencesi olmayan, istismara açık çağdaş kölelik çalışma düzenini dayattığını” söyleyen Ulutaş, sonuç alana kadar eylemlerini sürdüreceklerini ifade etti.

Evrensel

Popüler İçerikler

THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
Vefatından İki Gün Önce Armağan Çağlayan'ın Programına Konuk Olan Metin Arolat'ın Sözleri Gündem Oldu