Aile Hekimleri Federasyonu Başkanı: 'Koronavirüs Karantinasına Alınan Aile Hekimlerinin Maaşı Kesiliyor'

Aile Hekimleri Federasyonu Başkanı Dr. Özlem Sezen, koronavirüse yakalanan ya da şüphe nedeniyle 14 gün karantinaya alınan aile hekimlerinin maaşlarının çalışamadıkları gün oranında kesildiğini söyledi. 

Fotoğraf: Sözcü

Sözcü’den Erdoğan Süzer’in haberine göre Sezen, aile hekimleri ile aile sağlığı çalışanlarına diğer sağlık personeli gibi aylık maaş ödenmediğini, onun yerine aylık çalışılan gün sayısı, kayıtlı nüfus sayısı, gebe sayısı, bebek sayısı gibi faktörlere göre katsayılarla hesaplanan hak ediş ödemesi yapıldığını söyledi. Bu şekilde ödeme yapılması nedeniyle ciddi mağduriyet yaşadıklarını belirten Sezen, salgın sürecinde ise mağduriyetin en üst seviyeye çıktığını söyledi.

'Vekil bul' deniyor

Birçok aile hekiminin hastalık sebebiyle normal mesaisini yapamadığını anlatan Sezen şöyle konuştu: “Böylesine bir dönemde bile yerlerine çalışacak hekim ya da aile sağlığı elemanı bulmaları isteniyor. Bulamazlarsa çalışamadıkları gün kadar kesiliyor.”

'Paramızın kesilmesi onurumuzu kırıyor'

Sezen, “Hekimler olarak hayatımızı ortaya atıp görev yaparken virüse yakalandık diye adeta cezalandırır gibi paramızın kesilmesi onurumuzu kırıyor” dedi.

Bakan ‘Aile hekimlerine gidin’ demişti

Diken'in aktardığına göre Sağlık Bakanlığı, 2 Mart’ta aldığı kararla bu tarihten 14 gün öncesine kadar, riskli sayılan ülkelerde bulunan öğrenci ve çalışanların pasaportları ile aile hekimlerine başvurmaları halinde 14 gün izinli sayılmalarının önünü açan bir karar almıştı.

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu da aile hekimlerinin elinde ‘korona’yı tespit edecek tanı kiti bulunmadığını, hastalığın sağlık çalışanlarına bulaşmasını önleyecek koruma malzemelerinin de bakanlık tarafından kendilerine verilmediğini belirterek, bu kararın hastalığın daha da yayılmasına yol açabileceğine dair uyarmıştı.

Son olarak İstanbul’da en az 24 aile hekimi ve sağlık çalışanında koronavirüsü tespit edildiği öne sürülmüştü.

Federasyon 'Bu haksızlığı kabul etmiyoruz' başlığıyla yayınladığı bildiride "Salgın döneminde Aile hekimlerinden ücret kesintisi vicdani mi?" diye sordu 👇

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

📌 Aile hekimlerine yönelik uygulama sosyal medyanın da gündeminde

Popüler İçerikler

Çileden Çıkaran Olay: Öz Kızı ve İkinci Eşini Yatakta Basan Kadının Yaşadıkları Şoke Etti
Kızına Verdiği Sözü Tutup 100. Günde Survivor'dan Elenen Hakan Hatipoğlu Ailesine Gözyaşlarıyla Kavuştu
Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı Euroleague'de Üst Üste İkinci Kez Şampiyonluğa Ulaştı!
YORUMLAR
30.03.2020

aynı şeyi imamlara uyguluyorlar mı? zira camiler boş

Pasif Kullanıcı
30.03.2020

Olurmu oyle sey, onlar engin bilgileri ile insanlari aydinlatiyor, mesela evlenmeyi dusunenler bir birlerine oralarini buralarini gosterebilir. Bu bir doktorun seni iyilestirmesinden daha onemli.

30.03.2020

maaş kesintisi gerçekten dogruysa bence çok insafsızca verilmiş bir karar.doktorlara en çok muhtac oldugumuz zamanda onları zorda koymak ne kadar dogru?koronayı fantazi olsun diye kapmadılar,görevlerini icra ederken kaptılar!!! elin suriyelisi depremden birini çıkardı diye kahraman ilan edenler,bu milletin doktoru üvey evlat mı?

30.03.2020

Malesef doğrudur. Aile Hekimliği sistemi geldigi zamandan beri boyledir.

30.03.2020

evet evet, fahrettin koca süper, hükümet de süreci mikemmel yönetiyor.

TÜM YORUMLARI OKU (19)