Aile Destek Ödemeleri Şubat Ayının Kaçında Yatacak? Aile Destek Ödemeleri Ne Kadar?

Aile destek ödemeleri, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere destek amaçlı veriliyor.  Her ayın ilk günlerinde bu destek ödemesi vatandaşların hesaplarına yatırılıyor. Şubat ayının gelmesiyle birlikte Şubat ayı aile destek ödemeleri de merak konusu oldu. Peki aile destek ödemeleri ne zaman yatacak, aile destek ödemeleri ne kadar?

İşte detaylar...

Hane içinde kişi başında düşen aylık gelire göre hesaplanan Aile Destek Ödemeleri, her ay başında ihtiyaç sahibi kişilerin hesaplarına yatırılıyor.

Şubat ayının gelmesiyle birlikte aile destek ödemelerinin ne zaman yapılacağı da araştırılmaya başlandı. Gelir durumuna göre değişen miktarlarda aile destek ödemesi yapılıyor. Ödemeler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından karşılanıyor.

Şubat ayı aile destek ödemeleri ne zaman yatırılacak?

Aile destek ödemeleri genellikle her ayın ilk 10 günü içerisinde hesaplara yatırılıyor. Şubat ayı aile destek ödemelerinin ne zaman yapılacağına dair net bir bilgi bulunmuyor. Önümüzdeki hafta içerisinde ilgili kişilerin hesaplarına yatırılacağı düşünülüyor. 

Türkiye Aile Destek Programı kapsamında Ocak ayı ödemeleri, Cumhurbaşkanı'nın talimatı ile öne çekilmişti. Vatandaşlar Ocak ayı ödemelerini 29 Aralık tarihinde almışlardı. Ödemenin yapılacağı tarih ise Bakan Yanık'ın sosyal medya hesabından duyurulmuştu.

Aile Destek Ödemeleri Ne Kadar?

Aile destek ödemleri ihtiyaç sahibi vatandaşlara 12 ay boyunca ödeniyor. Farklı gelir grubundaki kişilere farklı miktarlarda ödemeler yapılıyor. Ödeme tutarları hanedeki kişi başına düşen gelire göre hesaplanıyor. İşte güncel aile destek ödemeleri:

  • 450 TL ve altı gelirli kişiler için / 1.250 TL 

  • 450 TL üzeri - 911,15 TL ve altı gelirli kişiler için 

  • / 1.100 TL 

  • 911,15 TL üzeri - 1372,30 TL ve altı gelirli kişiler için  / 950 TL 

  • 1372,30 TL üzeri - 1833,45 TL ve altı gelirli kişiler için / 850 TL

Aile destek ödemeleri başvuru şartları ve başvuru yapma ekranı

Aile Destek Programı'ndan yararlanmak isteyen kişiler için bazı kriterler bulunuyor. Hanedeki kişilerin sosyoekonomik durumları ve gelir seviyeleri dikkate alınıyor. Ayrıca;

  • Türk vatandaşı olmak,

  • Mavi Kart sahibi olmamak,

  • Yerleşim adresinin yurt dışında olmaması,

  • 18 yaşından küçük olmamak,

  • Hanesinde memur, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunmaması,

şartları aranıyor.

Aile Destek Programı'na başvurmak isteyen vatandaşlar başvurularını e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan iletebiliyor.

E-DEVLET BAŞVURU EKRANI

Popüler İçerikler

Tesadüfen Bir Evde Bulundu: 2. Abdülhamid'e Ait Olduğu Düşünülen Robdöşambrın Restorasyonu Tamamlandı
Yine Aynı Müdür Yine Olay: Müdür Yardımcısının Kapısını Kırdırıp İçeriye Girdi
Zengin ve Fakir Erkek Karşılaştırması Yapan Yeliz Yeşilmen'in Bakış Açısı Kullanıcılar Tarafından Desteklendi!
YORUMLAR
03.02.2023

Aile destek ödemeleri değil, aile desteği ödemeleri olacak. Tamlama kalıplarının bozulmamasına özen gösterelim. Türkçeyi bozmayalım.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ