"Aile Bütçemizle Oyun Satın Alıyor": Eşi Oyun Bağımlısı Olan İnsanların Anlattıkları Sizi Bir Hayli Üzecek

Oyun bağımlılığı geçtiğimiz yıllarda tıp dünyasında en çok ses getiren bağımlılık türlerinden biri oldu. Milyonlarca insanın sahip olduğu bağımlılık hem kişinin kendisine hem de çevresindekilere psikolojik zarar veriyor. Yakını oyun bağımlısı olan kişiler ise çeşitli Facebook destek gruplarında deneyimlerini paylaşıyor.

Bağımlılığa dair bakış açınızı yeni bir boyuta taşıyacak paylaşımlara yer verdik.

Bir oyun bağımlısının eşi: "Faturamızı ödemek için küpelerimi satmak zorunda kaldım. O ise bütün gün oyun oynadı."

'Yatağa tek başıma gitmekten yoruldum. Bir ilişki böyle olmamalı. Ben yemek yapan, temizliği üstlenen, çocuğumuza bakan gerçek bir insanım. Onu seviyorum ve sevgimi gösteriyorum. Neden bir oyunla ve daha önce tanışmadığı insanlarla yarışmak zorundayım? Bu ne zaman sona erecek?'

Destek grubundaki gönderide süreci çok daha ağır atlatan bir bağımlı yakını da deneyimlerini paylaşıyor.

'Faturamızı ödemek için elmas küpelerimi satmak zorunda kaldım. O ise bütün gün oyun oynadı. 

Bana faturamızı ödemek için ailemden borç almam gerektiğini, eğer ödeyemezsek bunun benim suçum olacağını söyledi. 

Babam COVID ve zatürreye karşı mücadele etti ve yoğun bakım ünitesinden ancak çıkabildi. Kendisi bu hafta ölüme çok yakındı. O yüzden asla gidip onlardan para isteyemezdim.

Kocam ise dinozorlardan, yarış arabalarından ve benzeri şeylerden oluşan fantazi dünyasında kalma hakkına sahip gibi. Ben ise hayatın geriye kalan çirkin taraflarıyla yapayalnız bir şekilde başa çıkmak zorundayım.'

"Oyun oynamaya zaman ayırmak için benimle kavga ediyor. Televizyonumuzu kırdı, onlarca oyun kolunu bozdu ve duvarımızda delikler açtı. Dört çocuğumuz var ve ben ne yapacağımı bilmiyorum."

Eşiyle altı yıldır evli olan bir diğer bağımlı yakını ise eşinin bağımlılığındaki kötü gidişatı anlatıyor. 

'Kocam hayatı boyunca oyun oynayan biriydi fakat çocuklarımız olduktan sonra durum başka bir boyuta ulaştı. Bilerek tartışma çıkarıyor, aile etkinliklerinden kaçıyor ve sadece oyun oynamak istiyor.

Çocuklarımıza sahip çıktığı yok. Ona güvenip çocuklarımızı yalnız bırakamıyorum. PlayStation 4'ünü almayı denedim, oyunsuz tatillere çıkmayı istedim, ailelerimizden yardım istedim fakat hepsinde daha da agresif bir hale geldi. Onlarca oyun kolunu bozdu ve televizyonlarımıza zarar verdi. Evde her yerde kırık bir şeyler var.

Bu destek grubunda gördüğüm paylaşımlar benim için bardağı taşıran son damla oldu. Kimse bu davranışları değiştirebildi mi? Yoksa böyle devam etmek zorunda mıyım?

"Kocam alışveriş bütçemizden kalan son parayla aylık oyun aboneliği satın alıyor."

Bir diğer grup üyesi ise eşinin aile bütçesini oyunlara harcamasından şikayet ediyor. Paylaşımda yer alan ifadelere göre oyun oynayarak para kazanan adam aboneliklerini yenilemek için aile bütçesini harcıyor.

'Bugün PayPal hesabında oyun oynayarak para kazandığını gördüm. Parası olmasına rağmen ailemizin parasıyla oyun aboneliği satın alıyor.'

Facebook ve çeşitli sosyal medya platformlarında buna benzer yüzlerce destek grubu bulunuyor.

Yapılan çalışmalar ise dünyanın dört bir yanında oyun bağımlılarının sayısının arttığını gösteriyor. Örneğin Amerika Birleşik Devletleri'nin nüfusunun %64'ü düzenli olarak oyun oynuyor. Günlük oyun oynayan insan sayısı 2 milyarı aştı.

Hızla yükselen istatistikler bağımlılık tarafında da artış olduğunu gösteriyor.

 Oyun oynamak ülkemizde eskisi kadar ucuz bir hobi olmasa da bulunduğumuz yüzyılın en keyifli aktiviteleri arasında yer alıyor. Elbette severek oyun oynamaya devam edeceğiz. Fakat bunun bir bağımlılığa dönüşmemesine dikkat etmek gerekiyor.

İlginizi Çekebilir

Steam Değerleri 37 TL Olan İki Oyun ve Müthiş Bir Ek Paket Bu Hafta Epic Games Store'da Ücretsiz!
Saatlerce Oyun Oynamaktan Keyif Alıyorsanız 2022'nin En Çok Talep Gören Oyunlarıyla Eğlenceye Doyabilirsiniz!
İlişkilerini Hangi Oyunun Mahvettiğini Paylaşarak Diğer Oyuncuları Derin Düşüncelere Sürükleyen Kullanıcılar

Popüler İçerikler

Montella Görevini Bırakırsa A Milli Takım'ın Başına Kim Geçmeli?
Arkeolog Muazzez İlmiye Çığ 110 Yaşında Yaşamını Yitirdi
Türkiye Kaçıncı Sırada? Bir Ankete Göre En Güzel Kadınların Bulunduğu Ülkeler Açıklandı