Aile Bakanlığı'ndan Üniversite Öğrencilerine Anket: 'Dini İnancınız Nasıl?'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Galatasaray Üniversitesi öğrencilerinin yanıtlaması istemiyle bir anket hazırladı. Ankette öğrencilere, 'Dini açıdan kendinizi nasıl tanımlarsınız?', Kadınların çalışmasını uygun buluyor musunuz?' şeklinde sorular yöneltildi.

Birgün'den Deniz Sarı'nın haberine göre, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Galatasaray Üniversitesi'ndeki öğrencilere gönderilen ankette skandal sorulara yer verildi.

Öğrencilerin yanıtlaması istemiyle gönderilen ankette kişilere birliktelik durumu, dini inanç ve kadınların çalışma hayatındaki yerine yönelik bakışı soruldu.

Seçmeli olarak düzenlenen ve 'katılıyorum', 'katılmıyorum' seçeneklerinin yer aldığı sorulardan birinde şu ifadelere verildi:

  • Çiftler nikahsız olarak birlikte yaşayabilir

  • Erkek farklı din ve milliyetten biriyle evlenebilir

  • Kadın farklı din ve milliyetten biriyle evlenebilir

  • Çiftler evlilik dışı çocuk sahibi olabilir

  • İnternette tanışılan birisiyle evlilik yapılabilir

  • Farklı mezhepten kişiler birbiriyle evlenebilir

Kadının çalışma hayatındaki yerinin de sorgulandığı ankette 'Kadının çalışmasını uygun buluyor musunuz?' sorusu soruldu. Verilen şıklarda ise şu seçeneklere yer verildi:

  • Çalışma ortamının kadınlar için güvenli olmaması

  • Kadının asli görevinin çocuk bakımı ve ev işleri olması

  • Gelenek ve göreneklerimize aykırı olması

  • Çalışan kadınların çocuklarının mağdur olması

  • Bir işte çalışmanın kadını yıpratması

Dini inançların da sorgulandığı ankette 'dini inanç açısından kendinizi aşağıdaki ifadelerden hangisiyle tanımlarsınız?' sorusuna da yer verildi.

Popüler İçerikler

Babalık Davasıyla Uğraşan Uğur Dündar'ın Yıllar Önce Verdiği Bir Röportajda Söyledikleri Şoke Etti
Sonunda Bu da Oldu: Antalya'daki Bir Otelde Türk Müşteriden 120 Euro "Milliyet Farkı Ücreti" Alındı
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
YORUMLAR
27.04.2016

Bir kadın bakanın kadınların çalışmasını sorgulaması?

27.04.2016

Kendiyle çelişiyor değişik kadın.

27.04.2016

Korkuyorlar. Kendi gölgelerinden bile korkuyorlar. Ama en çok kadınların bilinçlenmesinden korkuyorlar. O kadınların yetiştireceği, onlara biat etmeyecek, onlara haddini bildirecek nesilden korkuyorlar. "Gelenek göreneklerimize aykırı olması" demişler bir de utanmadan. İskitler döneminde kadınlar savaşçı ve asker olarak yetiştirilirdi. Büyük Hun İmparatorluğu adına Çin ile ilk barış antlaşmasını Mete hanın hatunu imzalamıştır. Kabul törenlerinde, ziyafetlerde, şölenlerde hatun hakanın solunda oturur. Siyasi ve idari konulardaki görüşmeleri dinleyerek fikrini beyan eder hatta harp meclislerine bile katılırdı. Kadını itibarsızlaştırmak için yapılan bu art niyetli çalışmalar çok acı

27.04.2016

Allahsızım canım inanç olarak ölümüne inançsızım,kadınların çalışmasını istiyorum ve sonuna kadar destekliyorum. Hatta takma takıp bizi de siksinler . Bir kere kadınların çalışmasını istiyormusunuz diye soru kalıbı nedir lan. Kadınlar özgür birey değil mi de bunu başkaları isteyecek ya da istemeyecek.Sikerim anketinizi.

TÜM YORUMLARI OKU (90)