Aile Bakanlığı Müdürü Abdullah Çalışkan, Tarikatta Çocuk İstismarını Savunan Paylaşımları Beğendi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Antalya İl Müdürü Abdullah Çalışkan, Twitter’da altı yaşında bir çocuğun tarikat müridiyle evlendirildiğine dair haberlerin aleyhindeki Twitter paylaşımlarını beğendi.

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G., babasının kendisini 2002’de altı yaşındayken imam nikahıyla ‘evlendirdiğini’ ve çocukluğu boyunca her gün cinsel istismara uğradığını belirterek şikâyetçi olmuştu.

Olay toplumda infial yaratırken birçok muhalif siyasetçi dahil kamuoyu sorumluların cezalandırılmasını, tarikat ve cemaat yurtlarının kapatılmasını istedi. Ancak şu ana kadar olayla ilgili kimse tutuklanmadı.

Davada katılımcı olarak bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Antalya il müdürü Abdullah Çalışkan ise ‘olayın çarpıtıldığını’ iddia edenlerden yana.

Çalışkan’ın Twitter beğenileri arasında H.K.G.’nin kardeşlerinin açıklamaları, AK Parti’ye yakın Yeni Şafak muhabiri Taha Hüseyin Karagöz’ün “Dertleri çocuk değil” paylaşımı, İslamcı yazar Erem Şentürk’ün olayı ‘İslam’a saldırıya bağladığı tweet’i dahil birçok gönderi yer alıyor.

Çalışkan'ın beğeni attığı paylaşımlara ilişkin görsel ⬇️

Çocukluğundan beri tarikat üyesinin istismarına uğradığını söyleyen H.K.G'nin kardeşleri iddiaların gerçek olmadığını öne sürmüştü ⬇️

Gelinlikli Fotoğraf Nasıl Çekildi? 6 Yaşında Evlendirilen Kız Çocuğunun Kardeşleri İlk Kez Konuştu

İlgili diğer haberler ⬇️

Cinsel İstismara Uğramıştı! Hiranur Vakfı Başkanı'nın 6 Yaşında Evlendirdiği Kız Çocuğunun Fotoğrafları Çıktı
6 Yaşında Evlendirmişler! Cemaatte Yıllarca Süren İstismar...

Popüler İçerikler

Doğum Günü Pastasının Rengi ve Deseni Yüzünden Yanlış Anlaşılan Yasemin Sakalloğlu'ndan Açıklama Geldi
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
Kimse Bunu Beklemiyordu! Galatasaray'ın Yıldızı Mauro Icardi 23 Nisan Paylaşımında Fenerbahçe U19'a Yer Verdi
YORUMLAR
08.12.2022

Klişe yobaz savunmasıdır. Dertleri ... değil. Lâkin nefret yürüyüşünde yer alan bir kişiyi göremezsiniz bu olaylara tepki veren. Hangi fikirlerin nereye çıktığı şu yüzyılda bariz bellidir.

08.12.2022

Bunlar müslüman olamaz .Bunlar dinden atilmis Alalhin ismiyle cihat yaptigini savunan ve gözleri Yesil Dolardan baska bir sey bilmeyen gizli Seytan ruhlu insanlardir.Fetöyle ortak yanlarida budur.Bu kepaze sanki bir insanmis gibi konusuyor .Sen bu konusmlarinla not edildin yavrum devran döndügünde sana hesabi sorulacak.O kadar ak parti 150 sene iktidarda sanma.Az kaldi tükürdügünü degil sadece hakimin de sana tükürdügünü sekerleme yalayacaksin.Bekle...

08.12.2022

Biz din adı altında her ... yeriz hesap sormayın diyor aklınca

TÜM YORUMLARI OKU (12)