Aile Bakanı Selçuk'tan 'Nafaka' Açıklaması: 'Hedefimiz Bu Soruna Kalıcı Bir Çözüm Bulmak'

Geçtiğimiz yıl da gündeme gelen 'süresiz' nafaka konusunda yeni bir açıklama geldi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Nafaka sürelerinin sınırlandırılmasına ilişkin, 'Hedefimiz yeni mağduriyetler yaratmadan bu soruna sağlıklı ve kalıcı bir çözüm bulmak.' dedi.

AA'da yer alan habere göre, her yıl mart ayında Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezinde düzenlenen BM Kadının Statüsü Komitesi oturumlarının bu yılki toplantılarına katılan Selçuk, açıklamalarda bulundu.

"Temel arzumuz da boşanmaların hiç olmaması" 🎥

Bakan Selçuk, nafaka sürelerinin sınırlandırılması tartışmalarına ilişkin ise şu değerlendirmede bulundu:

''Bizim için önemli olan, bakanlık olarak aslında en büyük gayemiz, ailenin sağlıklı bir şekilde korunması ve sağlıklı bir aile ortamında geleceğe öz güvenle bakan çocuklarımızı yetiştirebilmek. Temel arzumuz da boşanmaların hiç olmaması. Tabii ki bazı durumlarda boşanmalar gerçekleşebiliyor ve bu boşanmalar gerçekleştiği zaman da hiçbir tarafı mağdur etmeyecek şekilde bir çözüm bulunması taraftarıyız.'

"Bu süreci hükümet olarak büyük bir hassasiyetle izlemeye devam ediyoruz"

Bakan Selçuk ayrıca, 'Mevcut sistemde yaşanan bazı sıkıntıların dile getirilmesi üzerine biz Adalet Bakanlığımızla beraber bir çalıştay gerçekleştirdik ve bu konuya dair sivil toplum kuruluşlarını, akademisyenleri ve aynı zamanda kamu kurum ve kuruluşlarındaki arkadaşları çağırdık. Biz bu süreci hükümet olarak büyük bir hassasiyetle izlemeye devam ediyoruz. Tüm tarafların da görüşlerini alarak gerek akademisyenler olsun gerek STK ile iletişim halinde yürütüyoruz bu süreci. Hedefimiz yeni mağduriyetler yaratmadan bu soruna sağlıklı ve kalıcı bir çözüm bulmak. Adalet Bakanlığımızla bu anlamda çalışmalarımız sürmekte.'' ifadelerini kullandı.

Konu ilk olarak geçtiğim yıl nisan ayında gündeme gelmişti 👇

'Süresiz' İbaresi Kaldırılacak: Yoksulluk Nafakasına 5 Yıl Sınırı Geliyor

Popüler İçerikler

JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!
Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
YORUMLAR
14.03.2019

bi kadın var internette avukata danışıyor kocamdan boşandım nafaka alıyorum bir daha evlenip boşansam ondan da nafaka alabilirmiyim diye, bunu ciddi ciddi soruyor, bunu ben nasıl orospu olabilirim değil de bu şekilde soruyor. bu soruna bir çözüm bulmak devletin boynunun borcu, ben sırf boşandım diye kadına ömür boyu bakmak zorunda değilim.

14.03.2019

Annem izlemiş o anlatıyor, kadın programlarının birinde sosyal güvenlik uzmanına bir kadın soru soruyor. Üç kez evlenmiş, üç kocası da mortingen şıtrayze.. Üç adam da farklı kurumdan emekli. 'Ben üçünden de maaş alabilir miyim' diye soruyor kadın, uzman da evet diyince çığlık atıyor sevinçten. Adaletini sevdiğimin ülkesi..

14.03.2019

Boşanmaların hiç olmaması yerine sağlıksız evliliklerin kurulmaması olsa keşke temel arzunuz.

14.03.2019

Hadi bakalım bekliyoruz. Yetti artık bu ayrımcılık bu vicdansızlık. Kaldı ki yeni yasa düzenlense bile kadına yönelik pozitif ayrımcılığın da boku çıkarılmamalı, sonuçta o şekilde de haksız durumlar olabiliyor. Velayet konusunda da düzenleme lazım. Ortak velayet falan olmalı. Çocuğu bir tarafa verip öbür tarafa haftada/ayda ancak 2-3 kez görüştürmek yanlış. Boşanma olsa da çocuk anne baba figürüyle büyümeli çünkü..

14.03.2019

Görüşüne bir çok açıdan katılmakla birlikte temelde karşı çıkıyorum çünlü ben yaşadığımız toplumun kalben değil dille iman ettiğine inanıyorum. İmandan kastım kadınız güçlüyüz sloganı. Her yerde anne baş tacı ama işte durum öyle olmuyor. Para babadan isteniyor. Ataerkil toplumuz biz. Kadına pozitif ayrımcılığa ben de karşıyım ama olası bi boşanmada en çok zararı kadının gördüğü de aşikar. Bence durum boşanmanın sebebine göre değişmeli. Kadın aldatıyo yine nafaka alıyo ya böyle kararı sikerler ama. Yoksulluk nafakası mantığını zaten hala çözemiyorum. Boşanınca yoksul olmak istemiyosa boşanmasın. Neyse yani ama çocuk fikrinde sana tamamen katılıyorum. Ama keşke taraflar da katılsa bu fikirlere

TÜM YORUMLARI OKU (26)