Anayasa Mahkemesinin 29 Ocak'ta aldığı kararı değerlendiren AİHM, bu kararın geçerli olduğunu ve başvuranların belirttikleri şikayetler hususunda olanaklar dahilinde geçici bir yardım imkanı sunabileceği kanısına ulaşıldığını bildirdi.
AİHM'in, Anayasa Mahkemesinin başvuranların durumunu izleme konusunda istekli olmasına da önem verdiği, bunların ışığında Mahkeme İç Tüzüğünün 39. maddesi uyarınca, başvuranların tedbir taleplerini kabul etmemeye karar verdiği belirtildi.
AİHM'in İç Tüzüğün 41. maddesi uyarınca, söz konusu başvurular konusunda öncelik tanımaya karar verdiği ifade edilirken, hükümetin başvuranların kimliklerine bakılmaksızın yaşam hakları ve fiziksel bütünlüklerini korumak amacıyla gereken her türlü adımı atacağını ve etkinliği yetkililerce acil eylem alınmasına bağlı olan Anayasa Mahkemesi kararına uyacağını ümit ettiği aktarıldı.
Hükümeti, başvuranların genel durumları ve sağlık durumları hakkındaki gelişmeler konusunda mahkemeyi bilgilendirmeye davet eden AİHM'in, başvuranları ise doğrudan acil servislerle irtibat kurmaya teşvik ederek, acil servislere, sağlık durumları ve bulundukları konum hakkında doğru ve geçerli bilgiler vermelerini istediği kaydedildi.
AİHM'in ayrıca, başvuranları Anayasa Mahkemesinden gelecek taleplere uygun hareket etmeye, gelişmeler konusunda mahkemeyi bilgilendirmeye çağırdığı bildirildi.
Öte yandan, başka gelişmelerin yaşanması halinde, Anayasa Mahkemesine gerekli şekilde başvuruda bulunulmasının ardından, AİHM'e yeni bir talepte bulunulabileceği ifade edildi.
AA
birde bunları savunan solcu yavşak dolu vatan kendilerine Atatürkçü vatan sever diyorlar
Taşladıkları ,silah sıkıp molotof attıkları ambulans onlar yaralanınca gelmiyor diye mi bu isyan ? geberin orospu çocukları!
Ne demişler ki acaba "bize gönderilen ambulansları yaktığımız için yaralılarımız ve ölülerimiz sokak ortasında kalıyor bize yanmayan ambulans göndermiyor olmaları insan haklarına aykırı"