İşte Sözkonusu Röportajın Tartışılan Bölümünün Ses Kaydı...

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, şarkıcı Yavuz Bingöl'ün kendisine yönelik 'söylediklerimi doğru yansıtmadı' eleştirisine yanıt verdi.

Yavuz Bingöl 'ün, sözlerini çarpıtmakla suçladığı Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Twitter'dan, ' Yavuz Bingöl'ün, 'Berkin Elvan'ın annesi ve yuhalanması' meselesiyle ilgili söylediği sözlerin tamamı… kasetten canlı… yarın Hürriyet’te ' mesajını paylaşmıştı. Hakan, dediği gibi bugünkü ' Yavuz Bingöl'den açıklama geldi ' başlıklı (04.12.2014) yazısında, hem Bingöl'ün tepkilerin ardından kendisine gönderdiği ' yazılı açıklama 'yı hem de ilgili ' ses kaydının deşifresi 'nin tamamını paylaştı. Hakan, Bingöl'ün, yazısında aktardığı bölümlerle ilgili olası bir itirazı karşısında ise bu kez 'ses kaydını' hürriyet.com.tr'de yayınlamak zorunda kalacağını da belirtti.

YAVUZ BİNGÖL'ÜN 'YAZILI AÇIKLAMA'SI

Bingöl'ün tepkiler karşısında kendisini arayarak ' Berkin'in annesinin yuhalatma işinin 'insani bir şey' olarak bağlanması iyi olmamış, ' dediğini, kendisinin ise Bingöl'e ' Bu konuda bir açıklama gönder, derhal yayınlayayım ' dediğini belirttiği yazısında Hakan; Bingöl'ün gönderdiği ' yazılı açıklamaya ' köşesinde şöyle yer verdi: (...)

'Yavuz Bingöl'den açıklama.

¬İlk ve son kez 'kendi cümlelerimle' konuşmak ve asla yeterli olmayan bu alanda sesimi 'doğru' duyurmak istedim.

¬Çünkü ahlakın her alanda çöktüğü bir sistemde sesimi sadece kendi içimde duymaktan yoruldum.

¬Tarihin ya da zamanın tam da burasında, kalbiyle, duygusuyla yaşayanlardan biri olarak ne kadar hoyratça

örselensem de selamımı verip görmek istediğinizi değil, 'ben'i görün.

¬Ben iktidarın ne olduğunu hiç bilmem. Çünkü hayatımda böyle bir hiyerarşim ve pusulam hiç olmadı diyorum.

¬Herkesin/medyanın taammüden kirletme cüretkârlığına rağmen tertemiz kalacağım.

¬Bir sanat insanı olarak gözümü bağlayıp ortada ebe yapanları da bunu izleyenleri de gördüm.

¬Boyum kadar evladımın tanıklığında babası aynı baba, 'Türkü' tadında, aynı Yavuz.

¬Bu linç kolaycılığıyla hayatın hiçbir derdine deva olmayanlar, acıtanlar, kanatanlar, sabah uyanıp bugün kimi yağmalayalım diye güne başlayanlar...

¬Sakin olun arkadaşlar! Benden size ve bu güzelim insanlığa halel gelmez.

¬Son olarak... Ahmet Hakan sözlerimi olduğu gibi yayınlayıp beni sizlere doğru taşısaydı bir daha asla bu sütunlarda olmayacaktım.

¬Gülsüm Anne'yi ellerinden, beni doğru algılayan tüm insanları kalplerinden öperim.

¬'Öldükten sonra değil, yaşarken doğru anlaşılabilmek' umuduyla...'

BİNGÖL'ÜN 'SES KAYDINDAN CANLI'

Hakan, yazısının devamında, ' Yavuz Bingöl açıklamasında 'Ahmet Hakan sözlerimi olduğu gibi yayınlayıp beni sizlere doğru taşısaydı...' diyor, ' diye belirterek, ' Peki. O zaman... Hiçbir kısaltmaya, hiçbir düzeltmeye başvurmadan... İfade bozukluklarına, cümle yanlışlarına hiç müdahale etmeden... Söz konusu bölümü 'ses kaydından canlı' yayınlayalım, ' diyerek Bingöl'ün sözlerini şöyle aktardı:

İşte Yavuz Bingöl'ün sözleri... 

Kelimesi kelimesine... 

'Şöyle söyleyeyim: Mesela Tayyip Bey'in ölmüş anasına küfür edildiği zaman, ertesi gün o zaman Berkin Elvan'ın annesi yuhalattığı zaman... İşte o zaman sonuç ne? Yani bu çok insani, işte duygusunu işine karıştırmak! Şimdi buna önce sol değerlere inanan insanlar bu kadar aymazlık içine girip de, ilk bir haftası Gezi'nin ilk bir haftası benim için önemliydi, ondan sonra başka bir noktaya gitti, yani işte ne bileyim biliyorsun işte o köprünün adını değiştirmek bilmem ne... Bunlar şimdi sol değerlere inanan insanların söyleyeceği cümleler mi? Ya da ölmüş bir annenin peşinden edilen küfür ne kadar yakışabilir? Ne kadar ayıp bir şey! Hiç farkı kalmıyor ki işin... O zaman o da öyle yapıyor. Peki tamam... Güzel... Ben de yani o yüzden saf tutmak istemiyorum. O kadar kötü bir noktaya gitti ki iş'. 

Yavuz Bingöl, bu aktardığım bölümle ilgili de itiraz ederse...

Bana düşen söz konusu bölümün 'ses kaydı'nı 'hurriyet.com.tr'de yayınlamak ve yukarıdaki cümlelerin Yavuz Bingöl'ün sesinden tüm Türkiye'nin dinlemesini sağlamak olacak.

Neyse

Meseleyi uzatmak niyetinde değilim.

Takdir sizin'

NE OLMUŞTU?

Türkücü Yavuz Bingöl, Hürriyet’ten Ahmet Hakan’a verdiği söyleşide Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Berkin Elvan’ın annesini yuhalatmasını ‘ insani bir şey ‘ diye nitelemesi üzerine tepki toplamıştı. Bingöl, ' Ahmet Hakan sözlerimi olduğu gibi yayınlayıp beni sizlere doğru taşısaydı.. ' diyerek topu Ahmet Hakan'a atarken, Hakan da ' Sözlerinin tamamını yayınlayacağım ' demişti.

Demokrat Haber

Popüler İçerikler

Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı