Ahmet Ertegün Kimdir? Müzik Yapımcısı Ahmet Ertegün Nereli, Kaç Yaşında Öldü?

Küçük yaşlarda gittiği Amerika'da tanınan bir müzik yapımcısı olan Ahmet Ertegün sosyal medyanın gündemine gelen isimler arasında. ABD'de kardeşiyle birlikte kurduğu plak şirketiyle pek çok jazz müzisyeniyle anlaşan ve plaklarını çıkarmaya başlayan Ertegün sosyal medyanın konuşulanları arasına girince merak edilen ve aratılan biri oldu. Ünlü yapımcı Ahmet Ertegün kimdir? Kaç yaşında öldü ve nereli? gibi soruların cevaplarını içeriğimizde sizlerle buluşturduk.

Ahmet Ertegün Kimdir?

Ahmet Ertegün kardeşiyle birlikte çocukluğundan beri müzik ve plaklarla iç içe yaşamıştır.

Babasının işi dolayısıyla çocukluk yıllarının Londra, İsviçre ve Paris'te geçiren Ertegün, 13 yaşındayken babasının Washington Büyükelçiliği görevi sebebiyle ailesiyle birlikte ABD'ye gitmiştir.

ABD'de St. John's Üniversitesinde Felsefe öğrenimi alan Ahmet Ertegün, 1945 senesinde babasını kaybeden Ertegün'ün ailesi Türkiye'ye dönerken o ve kardeşi ABD'de kalarak kendi müzik yapım şirketlerini kurdular.

Atlantic Record isimli plak şirketiyle özellikle Jazz müzisyenlerinin albümlerini çıkartırken Stevie Wonder, The Rolling Stones, Led Zeppelin gibi önemli gruplarla da çalışarak ABD'de tanınan bir isim haline gelmiştir.

Ahmet Ertegün Memleketi ve Ölümü

Ahmet Ertegün 31 Temmuz 1923 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelimiştir.

Babası Münir Ertegün milli mücadele döneminde önemli görevlerde bulunmuş bir isim olurken Cumhuriyet sonrasında da Avrupa ülkelerinde ve ABD'de büyükelçilik görevlerinde bulunmuştur.

Neredeyse bütün yaşamı ABD'de geçen Ahmet Ertegün 29 Ekim 2006 tarihinde Rolling Stones konserinde ayağı kayıp yere düşerek kafasını vurmuştur.

Uzun bir süre boyunca New York'ta Presbyterian hastanesinde bakım gören Ertegün'ün yaşamı 14 Aralık 2006 tarihinde sona ermiştir.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Elvis Presley'i Kıl Payı Kaçıran Ahmet Ertegün Hakkında Bilmemenin Ayıp Olduğu 19 Bilgi
Dünya Müziğini Değiştiren Türk: Ahmet Ertegün Ve Atlantic Records

Popüler İçerikler

Galada Sarılarak Poz Verdiler: Arda Güler ve Sevgilisi Duru Nayman İlk Kez Birlikte Görüntülendi
Zengin ve Fakir Erkek Karşılaştırması Yapan Yeliz Yeşilmen'in Bakış Açısı Kullanıcılar Tarafından Desteklendi!
Sima Tarkan'ın İtalya Düğününün Şık ve Rüküşlerini Sizin Oylarınızla Seçiyoruz!