Ahmet Ercan, Erzurum'u İşaret Etti: '6’dan Daha Büyük Bir Deprem Olursa Benim İçin Şaşırtıcı Olmaz'

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Erzurum'u işaret etti. Erzurum’daki depreme ilişkin Prof. Dr. Ercan, ''Erzurum Narman hattı bana göre depremini bekliyor. Orada 6’dan daha büyük bir deprem olursa benim için şaşırtıcı olmaz. Diğer iki bölge için aynı uyarıyı yapmayacağım'' dedi. 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi verilerine göre; dün Konya’nın Selçuklu ilçesinde 5, İzmir’in Buca ilçesinde 3.9 ve son olarak Erzurum’un Narman ilçesinde 4.1 büyüklüğünde depremler oldu.

Deprem uzmanı Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, peş peşe yaşanan depremlere ilişkin konuştu. Depremlerin aynı gün yaşanmasının tesadüf olduğunu söyleyen Prof. Dr. Ercan, Erzurum’daki sarsıntının devamının gelebileceği uyarısında bulundu.

Depremlerin küçük ölçekli olduğunu dile getiren Prof. Dr. Ercan, şöyle konuştu:

''İzmir’deki 3.9 her zaman, her yerde, her kırıkta olabilecek önemsiz depremlerden biri. 4’ten daha büyüklere ‘deprem’, 3.9’a ‘depremcik’ deriz. Bununla ilgili herhangi bir uyarı söz konusu değildir. Oradan geçen kırık zaten diri. Diri kırığın çok büyük bir deprem üretme olasılığı yok. Konya’daki deprem yine etkin bir kırıkta oluştu. Ancak o bölgede bu kırığın daha büyük bir deprem üretme olasılığı yok. Bu bir öncü deprem değil. Bu bölgede depremin yıkıcı olabilmesi için 6.4’ten daha büyük bir sarsıntı olması gerekir. Kaldı ki; bu kırık 6.4’lük bir deprem üretmez. Dün 3 ilde olması rastlantı. Her zaman olabilecek, ‘depremcik’ ve ‘küçük deprem’ diye andığımız sarsıntılardır. Her zaman her yerde olabilir. Sadece Erzurum’un üzerinde duruyorum.''

Erzurum’daki depreme ilişkin Prof. Dr. Ercan, şöyle konuştu: ''Erzurum Narman hattı bana göre depremini bekliyor. Narman’daki deprem burada bir gerginlik birikiminin olduğunu göstermiştir. Erzurum-Kars kesiminin de devamı olan Çıldır Gölü-Ermenistan hattında bir deprem beklentisi içindeyim. Orada 6’dan daha büyük bir deprem olursa benim için şaşırtıcı olmaz. Diğer iki bölge için aynı uyarıyı yapmayacağım.''

Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu bölge ile ilgili de Prof. Dr. Ercan, artçıların 4-5 yıl daha süreceğini belirterek, “6 Şubat’taki depremin ardından yaşanan artçılar gayet olağan. Daha büyük bir deprem olasılığı söz konusu değildir. Adana’daki Kozan ve Göksun için uyarı yapmıştım. O deprem 5.5 büyüklüğünde meydana geldi. O bölgede daha büyük bir deprem beklentisi içinde değilim. O kırığın da Adana’ya doğru devam etmesini beklemiyorum. Savrun kırığı dinginliğe erişmiştir” dedi.

Deprem En Çok Onları Yıktı: Depremde Ailesini Kaybeden Çocuklar Nerede?

Popüler İçerikler

Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
Bülent Ersoy'un Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e "Bu Güzel mi" Eleştirisine Doğuş'tan Tepki Geldi!
Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
YORUMLAR
02.08.2023

Şu Maraş ta olan deprem İstanbul'da olursa diğer iller ve ülkelerden tek ricam göçük altında kalmayan ve tahliyesi mümkün olan kişileri kurtarın. İstanbul'da enkaz kaldırmak gibi bir hataya düşmeyin. Bütün Avrupa iş makinasiyla gelse İstanbul'a 1 aydan önce müdahale edemez. zaman kaybetmeyin. Izdirabimiz az olsun ölürken diye dua edin.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ