Ahmet Davutoğlu 'Oda Dinletme' İddialarına Cevap Verdi: 'Süleyman Soylu'nun Yalancı Olduğu Ortaya Çıktı'

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Habertürk TV'de Teke Tek programında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yanıt verdi.

İzlerken çok üzüldüm. Konunun bana nasıl geldiğini anlayamadım' diyen Davutoğlu, 'Bir kere bu iddiaların hepsi yalan. Bir kere Süleyman Soylu'ya bir teşekkür borcum var. Bunu yıllardır anlatmaya çalışıyordum. Parti içinde darbe teşebbüsüyle kumpas kuran bir ekip vardı. Bunu anlatmaya çalışıyordum. Perde gerisini devlet adamı ahlakıyla anlatmakta zorluklar yaşarken Süleyman Soylu ortaya koydu. Madem ki pandoranın kutusunu açtılar. Binali Yıldırım, Süleyman Soylu, Berat Albayrak bu üç kişi. Bu üç kişinin hesapları farklıydı' dedi.

'Erdoğan sonrası öne geçme mücadelesi'

'Sedat Peker'in videolarıyla ortaya çıkan tablo, bu üç kişinin iktidar için yürüttüğü çirkin ve kirli mücadele' diyen Davutoğlu, 'Tayyip Erdoğan sonrası öne geçme mücadelesi. Ben Başbakan iken terörle mücadele, reformlarla uğraşıyordum. İki seçim, üç kongre yönettim. Ben bunlarla uğraşırken bu arkadaşlar bunlarla uğraştı' ifadelerini kullandı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile aralarında bir kez gerginlik oluştuğunu söyleyen Davutoğlu, 'Ben dedim ki, 'Sayın Cumhurbaşkanım siz kukla başbakan istiyorsunuz. Gelin CHP, MHP, HDP'ye parlamenter sistem önerisiyle gidelim. Ben size Anayasa reformundan sonra genel başkanlığı tevdi edeyim, danışman olayım. Seçime gidelim. Ben hiçbir zaman siyasete hırsla girmedim ama iddialıyım, azimliyim. Yaptığım işi yarım yapmam. 2008'de sayın Erdoğan'a gidip 'Sizi yalnız bırakmayacağım' demiştim. Soylu ile Albayrak'ın omuz kavgasını hatırlarsanız. Çok utandım' diye konuştu.

Davutoğlu, şöyle devam etti: 'Açık söyleyeyim ben olsaydım iki bakanı görevden alırdım. Kesinlikle alırdım. Bu konudaki tavrımı herkes bilir. Devlet yönetirken ciddiyetimi, kararlılığımı herkes bilir. Yoksa bu kurtlar sofrasında ayakta duramazdım. Şu anda ayakta isem o kurtlar sofrasında yem olmadığım içindir. Kurtlar sofrasının kuralı düşeni yemektir. Ben düştüm ama yenilmeme izin vermedim. Sayın Cumhurbaşkanına da söyledim, 'Eğer Soylu'yu haklı görüyorsanız, çıkın karşıma konuşun'. Soylu size en ağır hakaretleri yaparken biz sizin yanınızdaydık.'

'Nasıl yalancı olduğu ortaya çıktı'

'5-10 saniyelik repliki gösterdiğinizde orada yalan makinası olmadan nasıl yalancı ortaya çıktı' diyerek açıklamasına devam eden Davutoğlu, 'Bir iddia ortaya attı, sonra soru gelince devam edemedi. Benim dönemimde hiç kimse dinletilmemiştir. Hele hele kendi genel merkezimde. Burada kim suçlanıyor? Soylu devlet teamüllerini altüst etti. Türkiye'de sistemik deprem yaşanıyor, sistem çözülüyor' dedi.

'TBMM Başkanı şu anda, Mustafa Şentop, bana gelerek, 'AK Parti içinde Süleyman Soylu örgütleniyor, AK Parti'yi başka yönlere kaydırıyor' dedi' iddiasında bulunan Davutoğlu, 'Daha sonraki dönemde kumpaslar çıktı. Kalsaydım hepsini alırdım. Ben sayın Cumhurbaşkanı'ndan devraldığım kadroya 'onun izini siliyor' diye bir şey yapmadım. Dağlıca'da askerlerimiz şehit oldu. Ben Yüksekova'ya gittim. Van'da şehitlerimizi uğradım. Iğdır'a gittim. Toplamda 35 şehidi kendi ellerimle toprağa verirken bunlar Ankara'da kendi başbakanları aleyhinde imza topluyorlardı. 12 Eylül'de kongreye o acılarla geri döndüm' ifadelerini kullandı.

Soylu ne demişti?

Süleyman Soylu, Gazetecilerin Karşısında Sedat Peker'in İddialarına Cevap Verdi

Popüler İçerikler

Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
Yeşilçam'ın Güzellik Abidesi Oyuncuları Genç Halleriyle Günümüzde Yaşasaydı Nasıl Görünürlerdi?
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
YORUMLAR
31.05.2021

Hepinizin pisliği çıkıyor ortaya içimin yağları eriyor ooh

31.05.2021

Kendilerinden o kadar eminmişler ki hiçbir zaman gitmeyeceklerini düşünmüşler. Yoksa zaten gitme ihtimalleri olduğunu düşünselerdi bu kadar yolsuzluk , hukuksuzluk bu kadar fazla rezillik yapmaya cesaret edemezlerdi . Putin gibi Aliyev gibi hep kalacaklarını düşündüler. Ama artık gitme ve hesap verme vakti .

31.05.2021

Benim artık ümidim kalmadı tarih.boyunca hep kişiler değişmiş roller aynı kalmış yaşım yetmediğinden 60li yıllardan itibaren siyasi belgeselleri izleyerek öğrendim ki Türkiye'de hiç dürüst siyaset olmamış hep derin devlet mevzuları olmuş sadece AKP'ye özgü bir durum değil ne yazık ki masum insanlar harcandogiyla kalmış bu pis emellerini de iki şeyi kullanarak gerveklestirmisler din ve milliyetçilik duyguları. bundna sonra da bu düzen devam edecek gibi bu çarkı kim tersine döndürür bilemiyorum

Bunun sebebi Türk halkı hala daha kendini yöneticeğini kavrayamayıp hep yönetilme biat etme arzusunda olması. Sanki bir padişah varmış gibi devlet makamlarını yüceltip kendilerini bir kul olarak görüyorlar. Bu şekilde başa geçen herkes haklı koyun gibi güdüp arkada her istediğini yapıyor servetine servet katıyor.

TÜM YORUMLARI OKU (8)