Ahmet Davutoğlu, Kendisine 'Çocuk Katili' Diyen Selahattin Demirtaş'ı Affetti

'Çocuk katili'

Sabah'ın haberine göre, 4 Kasım 2016 tarihinden beri tutuklu olan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 7 Eylül 2015'te Hakkari'ye gitmek üzere İstanbul'da havalimanında açıklamalarda bulunmuştu. Demirtaş yaptığı açıklamada, o dönem Başbakan olan Ahmet Davutoğlu'na yönelik ağır ifadeler kullanmıştı. Şırnak'ın Cizre ilçesinde sokağa çıkma yasakları sırasında insanların bodrumlarda yakılarak katledildiğini iddia eden Demirtaş, 'çocuk katili' dediği Davutoğlu'nu suçladı.

Tüm işlem ve taleplerden feragat etti

İstanbul 47. Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugün yapılan 7'nci celsede, tutuksuz yargılanan Selahattin Demirtaş, başka suçtan tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Cezaevi ile bağlantı kurulmadığı için katılamadı. Demirtaş'ı avukatı Fırat Epözdemir temsil etti.

Duruşmada, mağdur sıfatı bulunan Ahmet Davutoğlu'nun avukatının bu dosya kapsamında bulunan tüm işlem ve taleplerden feragat ettiklerini bildiren dilekçe sunduğu tutanağa geçti.

'Bu dava hakkında düşme kararı verilmesini talep ediyoruz'

Demirtaş'ın avukatı Epözdemir, 'Şikayetten vazgeçmeyi kabul ediyoruz. Önceki savunmalarımızı tekrar ediyoruz. Müvekkilimizin milletvekilliğinin kaldırılmasının Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, kararıyla Anayasa'ya aykırı olduğu tespit edilmiştir. Yine müvekkilimiz Dava konusu mağdur hakkındaki benzer konuşmaları milletvekili olarak meclis kürsüsünden yaptığı, getirtilen kayıtlardan ve aldırılan bilirkişi raporundan açıkça anlaşılmaktadır. Yasama sorumsuzluğu nedeniyle bu dava hakkında düşme kararı verilmesini talep ediyoruz. Mahkemeniz aksi kanaatteyse eksik hususların giderilmesini istiyoruz' dedi.

Popüler İçerikler

Polisten Pedofili Operasyonu: Fotoğraf ve Video Yayınlayan 156 Kişi Gözaltına Alındı
Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
YORUMLAR
05.10.2022

Ahmet DAVUTOĞLU ne yapmak nereye varmak istemektedir ? - 6 lı masa mı buna neden oluyor acaba ? - 6 lı masada neden ak partiden ayrılan partiler varda chp den iyi partiden ayrılan partiler yok ? - bu ülkede terör başta olmak üzere başımızdaki sorunların hükümetin değişerek düzeleceğine inananlar var mı ? en azından mevcut alternatif ler tarafından düzeltileceğine ?

05.10.2022

Oğuzhan uğurun programında nasıl göt oldun feto hocan için sölemediğini iddia ettiğin laflar dinletilince affettiğini falan unutursan hatırlatırız artık…

09.10.2022

Niyetiniz belliydi, bunuda icraatlarınızla gösteriyorsunuz. Zaten adam olsaydınız yola çıktıklarınızla aynı yolda olurdunuz.

TÜM YORUMLARI OKU (4)